STRIIMI: Rakentamisen tiedonantovelvollisuus ja tilaajavastuulaki NYT

Ilmoittaudu viimeistään 15.1.2021
Kouluttaja: Pirkko Vuori Ylitarkastaja Verohallinto
Kenelle Rakennusalalla toimiville

Rakentamisen tiedonantovelvollisuus koskee kaikkia yrityksiä, joissa tehdään uudisrakentamista, perusparantamista, korjausrakentamista sekä muutos-, laajennus- ja kunnossapitotöitä.

Rakennusalalla toimijoiden pitää ilmoittaa kuukausittain Verohallinnolle tiedot työntekijöistään ja urakoistaan sekä niihin liittyvistä sopimuksista. Koulutuksessa saat tietoa siitä, mitä urakkatietojen ilmoitusmenettely käytännössä tarkoittaa ja mistä pitää antaa urakkatiedot.

Koulutuksen jälkeen osaat

• soveltaa erilaisia urakkailmoittamisen tapoja omaan organisaatioon sopivalla tavalla
  • ilmoittaa oikeat sopimukset ja työntekijät
  • soveltaa alarajoja ilmoitusvelvollisuudessa
  • tilaajavastuulain selvitysvelvollisuus ja sen sisältö

Ilmoittauduthan 15.1. mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537.

Rakentamisen tiedonantovelvollisuus ja tilaajavastuulaki

Rakentamisen tiedonantovelvollisuus
Tilaajan urakkailmoitus

• Urakkatietojen perusta sekä uusi tietosisältö
    • rakentamispalvelu, telineet, vuokratyövoima ym. sekä poikkeukset
    • perustajaurakointi-ilmoitus ja menettely
  • Tietojen toimittamisen erilaiset tavat ja niiden soveltaminen
    • sopimuskohtainen vai työmaakohtainen ilmoittaminen
    • erilaiset sopimustilanteet (tuntiveloitus, puitesopimus ym tilanteet)
  • Miten ilmoitat Omaverossa
  • Alarajan soveltaminen eri tilanteissa
  • Tietojen korjaaminen ja korjausaika

Veronumero

• Veronumero ja henkilötunnus verotoimistosta
    • veronumero ulkomaisissa tilanteissa
  • Veronumeron valvontavastuu ja julkinen veronumerorekisteri
    • työnantajan ja päätoteuttajan vastuut
    • veronumeron tarkistamisen vaihtoehdot
    • veronumero Omaverossa

Työntekijäilmoitus

• Työntekijätietojen perusta ja uusi tietosisältö
    • yhteinen rakennustyömaa ja poikkeukset (vierailijat, viranomaiset, valvojat yms. tapaukset)
    • Verohallinnon rajaukset työntekijätietojen antamiseen
  • Miten ilmoitat Omaverossa
  • Päätoteuttajan ja työnantajien roolit sekä vastuut
    • tietojen toimittaminen verohallintoon
    • päätoteuttajan valvontavastuu
    • työnantajan rooli tietojen oikeellisuudessa
  • Tietojen korjaaminen ja korjausaika

Kotitalouden ilmoitusmenettely

• Rakentamisilmoitukset tiedot ja antamisajankohta

Laiminlyöntimaksut

Tilannekatsaus

• Havaintoja ja kokemuksia ilmoittamisesta

Tilaajavastuulaki

• Tilaajavastuulain tavoitteet ja tarkoitus
  • Tilaajan selvitysvelvollisuus ja sen sisältö
    • selvityksien tyypillisimpiä ongelmakohtia
    • verovelan selvittämiseen Julkinen verovelkarekisteri
    • selvitysvelvollisuus ulkomaalaisten yritysten osalta
  • Tilaajavastuulain rajaukset
    • luotettava toimija, vakiintunut toiminta ym. rajaukset
  • Laiminlyöntimaksu ja oikeuskäytäntöä

STRIIMIN OHJE

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat neljä (4) päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä. Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai puhelimitse 09 2286 0360

Jäsenetuhinta 490,00 € +alv 24 %
Normaalihinta 690,00 € +alv 24 %

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali.

8.30 ilmoittautuminen ja yhteyden avaus
9.00 koulutus alkaa
10.15 tauko
11.45 lounastauko
13.45 tauko
15.30 koulutus päättyy

Pirkko Vuori Ylitarkastaja Verohallinto

Pirkko Vuori on työskennellyt Verohallinnossa yli 15 vuotta toimien monipuolisissa verotustehtävissä muun muassa kansainvälisessä verotuksessa, ennakkoperinnässä ja harmaan talouden torjuntaan tähtäävissä hankkeissa.

”Asiantunteva, joka osasi esittää puisevan aiheen mielenkiintoisesti ja viihdyttävästi.”

”Loistava luennoitsija. Kuivasta aiheesta tuli erittäin mielenkiintoinen.”