STRIIMI: Palkanlaskennan ajokortti® – osa 2 13.-14.4.2021

Aika: 13.4.2021 klo 8:45 - 15:30
Ilmoittaudu viimeistään 9.4.2021
Kouluttaja: Kati Mattinen, Kirsi Parnila, Sari Wulff, Tomi Peltomäki
Kenelle Kaikille syvempää palkanlaskentaosaamista tarvitseville.

Palkanlaskennan ajokortti® osa 2 – koulutuksessa

• opit, miten ulkomailta Suomeen tulevan henkilön verotus tulee suorittaa
  • kuulet, miten verotus toimii, jos Suomesta lähetetään henkilö ulkomaille
  • perehdyt verovapaisiin ja verollisiin henkilökuntaetuihin
  • kuulet, millä perusteilla työsuhde voidaan päättää ja miten irtisanomisajan palkka maksetaan
  • kuulet, miten lomautusajan palkka lasketaan
  • kuulet, miten sairausajalta maksetaan palkkaa
  • opit, miten perhevapaiden aikana palkanmaksu suoritetaan
  • sinulla on mahdollisuus keskustella aiheisiin liittyvistä asioista
  • sinua kouluttavat erittäin kokeneet asiantuntijat.

Voit osallistua koulutukseen myös osana Palkanlaskentaosaajan valmennuskokonaisuutta, jonka toinen osa tämä koulutus on.

Tämä koulutus kuuluu Palkanlaskijan sertifikaattiin, jonka suoritettuasi saat kauppakamarin myöntämän kunniakirjan.

Tervetuloa mukaan!

Ilmoittauduthan 9.4. mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537.

1. päivä

Sairauspoissaolot

• poissaoloperuste
  • palkanmaksu sairausajalta
  • osasairauspoissaolo

Perhevapaat

• oikeus perhevapaisiin ja ilmoitusvelvollisuus
  • palkanmaksu perhevapaan ajalta

Muut poissaolot

• lyhyet tilapäiset poissaolot
  • opintovapaa

Työsuhteen päättyminen ja sen yhteydessä maksettavat korvaukset

• työsuhteen päättymistavat
  • irtisanomisajan palkka
  • sopimukset työsuhteen päättyessä – ns. kultainen
  • kädenpuristus
  • odotusajanpalkka
  • vahingonkorvaus ja korvaus työsopimuksen perusteettomasta päättämisestä

Lomautus ja palkanmaksu

• lomautus ja muut samanaikaiset poissaolot
  • työsuhteen päättäminen lomautusaikana

2. päivä

Veronalaiset henkilökuntaedut

Luontoisedut palkanlaskennassa

• asunto-, auto-, ravinto- ja puhelinedut, työsuhdematkalippu
    edut, joiden arvoa Verohallinto ei ole vahvistanut

Verovapaat henkilökuntaedut

• työpaikkaterveydenhuolto, henkilökunta-alennukset, virkistys- ja harrastustoiminta, lahjat, sairaan lapsen hoito, tietoliikenneyhteys, työasut ja koulutus

Kansainväliset tilanteet palkkahallinnossa

• ulkomaantyöskentelyn verotus
  • ulkomailta Suomeen tulevan verotus
  • työnantajamenettely Suomessa
  • työntekijän velvollisuudet

STRIIMIN OHJE

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat neljä (4) päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä. Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai puhelimitse 09 2286 0360

Jäsenetuhinta 750,00 € +alv 24 %
Normaalihinta 950,00 € +alv 24 %

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali.

Molempina päivinä:

8.45 ilmoittautuminen ja yhteyden avaus
9.00 koulutus alkaa
10.15 tauko
12.00 lounastauko
14.00 tauko
15.30 koulutuspäivä päättyy

Kati Mattinen, lakimies, VT
Helsingin seudun kauppakamari

Kati Mattinen toimii Helsingin seudun kauppakamarin lakimiehenä. Hän on työoikeuden ja palkkahallinnon asiantuntija ja pidetty kouluttaja. Lisäksi Mattinen on yksi KauppakamariTiedon Palkanlaskenta- ja Työsuhde-teoksen kirjoittajista.

”Kati on huippuhyvä kouluttaja ja huippu myös neuvontapalvelun puolella. Aina saa apua ja vastaukset ovat selkeitä. Myös koulutustyyli on selkeä ja ymmärrettävä!”

Kirsi Parnila, lakimies
Helsingin seudun kauppakamari

Kirsi Parnila toimii Helsingin seudun kauppakamarin työoikeudellisesta neuvonnasta vastaavana lakimiehenä. Hänellä on 20 vuoden kokemus työsuhdeasioiden hoitamisesta. Kauppakamareiden valtakunnallinen koulutuspooli valitsi yksimielisesti Kirsin vuoden 2013 kouluttajaksi. Hänen asiantuntemuksensa työlainsäädännön kysymyksissä on kiistatonta. Kirsin energinen esiintyminen ja kyky kertoa asiat selkeästi ja ymmärrettävästi saavat osallistujilta loistavat arvosanat koulutuksesta toiseen. Myös kirjallista tuotantoa on kertynyt runsaasti.

Sari Wulff, toiminnallinen vastaava, OTK
Verohallinto, tulorekisteriyksikkö

Sari Wulffilla on noin kahdenkymmenen vuoden kokemus verotuksesta, mukaan lukien verolakien säätäminen Valtiovarainministeriössä. Hänellä on myös vuosien kokemusta tuomioistuintyöskentelystä. Sari Wulff on mukana erilaisissa Verohallinnon hankkeissa, esim. rakentamisilmoitukset ja Tulorekisteri.
Sari Wulff on erittäin pidetty kouluttaja. Tästä kertoo parhaiten se, että hän on valittu kahden eri koulutusyhteisön puolesta Vuoden kouluttajaksi. (Kauppakamarit ja Kiinko)

Tomi Peltomäki, oikaisulautakunnan johtava puheenjohtaja, HM, Verohallinto

Tomi Peltomäki työskentelee Verohallinnossa oikaisulautakunnan johtavana puheenjohtajana. Peltomäen ominta alaa ovat henkilöverotus ja ennakkoperintä. Hänet tunnetaan myös ahkerana luennoitsijana ja kirjoittajana. Aiemmin Peltomäki toimi Verohallinnon henkilöverotuksen johtavana asiantuntijana ja vastasi mm. henkilöverotukseen ja ennakkoperintään liittyvien Verohallinnon päätösten esittelystä.