STRIIMI: Paikallinen sopiminen ja työehtosopimusten yleissitovuus

Aika: 18.11.2020 klo 8:45 - 12:30
Ilmoittaudu viimeistään 16.11.2020
Kouluttaja: Outi Tähtinen ja Janne Makkula
Kenelle Työehtosopimuksia työssään käsitteleville

Työehtosopimuksilla on suuri merkitys työntekijöiden ja työnantajan oikeuksiin ja velvollisuuksiin.

Käytännönläheisessä koulutuksessa päivität tietosi paikallisen sopimisen ja työehtosopimusten yleissitovuudesta ja niiden mahdollisuuksista, ja kuulet miltä näyttää paikallisen sopimisen tulevaisuus.

Koulutuksessa käydään läpi:

• millaisia eroja työehtosopimusten soveltamisessa on ja mitä se tarkoittaa esim. paikallisen sopimisen kannalta
  • mikä on työehtosopimusten, lainsäädännön ja työsopimusten keskinäinen asema eri tilanteissa
  • mikä merkitys sillä on, jos työnantaja on järjestäytymätön / järjestäytynyt

Ilmoittauduthan 16.11. mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537.

Työehtosopimus ja sen merkitys

• suhde lainsäädäntöön, suhde työsopimukseen
  • käsitteet
    • järjestäytynyt työntekijä / järjestäytymätön työntekijä
    • järjestäytynyt työnantaja / järjestäytymätön työnantaja
    • työehtosopimuksen normaalisitovuus ja yleissitovuus
  • työsopimuslain yleissitovuussäännöksen sisältö
    • mitä yleissitovuus koskee, minkälaisiin asioihin se ulottuu (vrt. normaalisitovuus)?
    • keitä yleissitovuus sitoo?

Osakas, asianajaja Outi Tähtinen, Asianajotoimisto Castrén & Snellman

Paikallinen sopiminen – erot ja yhtäläisyydet järjestäytyneen ja järjestäytymättömän työnantajan välillä

• järjestäytyneet ja järjestäytymättömät yritykset Suomessa
  • paikallinen sopiminen vai työpaikkasopiminen – sama vai eri asia?
  • työlakien sisältämät sopimiskiellot yleissitovaa työehtosopimusta noudattavalle yritykselle
      • mitä ja mistä ei saa sopia?
      • mikä on sallittua?
  • ”järjestäytymättömät yritykset on saatettava yhdenvertaiseen asemaan” – mitä se tarkoittaa?
    • luottamusmiesedellytys
    • luottamusmies järjestäytymättömässä yrityksessä – mahdollista vai ei?
  • paikallisen sopimisen mahdollisuudet käytännössä – vähän vai paljon?
  • riidanratkaisu
  • paikallisen sopimisen tulevaisuus

Työmarkkinajohtaja, VT, Janne Makkula, Suomen Yrittäjät

STRIIMIN OHJE

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat neljä (4) päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä. Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai puhelimitse 09 2286 0360.

Jäsenetuhinta 420,00 € +alv 24 %
Normaalihinta 520,00 € +alv 24 %

Hintoihin lisätään alv 24%. Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali.
Kauppakamarien jäsenorganisaatioiden henkilöstö osallistuu koulutuksiin aina edullisimmalla jäsenetuhinnalla.
Hyödynnä myös pysyvä määräalennuksemme, ilmoita 5 – maksa 4!

8.45 ilmoittautuminen ja yhteyden avaus
9.00 koulutus alkaa