STRIIMI: Ostojen arvonlisäveropäivä – kirjanpitäjän must know

Paikka: Omalta koneelta
Ilmoittaudu viimeistään 27.5.2020
Kouluttaja: Jukka Koivumäki
Kenelle Kirjanpitäjille, mutta myös kaikille yrityksen hankintojen kanssa tekemisissä oleville.

Suosittu kampanjamme jatkuu koko kevään ajan! Haluamme auttaa yrityksiä tässä poikkeuksellisessa tilanteessa ja tarjoamme kaikki kauppakamarin kevään striimikoulutukset nyt 50 % alennuksella. Koulutusedun saat kassalla koodilla K20ETA 1.6. saakka. Etu koskee vain uusia ilmoittautumisia.

Milloin ostolaskusta saa vähentää arvonlisäveron? Mikä toiminta oikeuttaa vähennyksen tekemiseen?

Kauppakamarin koulutuksessa saat kattavasti tietoa arvonlisäveron vähentämisestä.

Ohjelmassa muun muassa:

Vähennysoikeuden yleiset edellytykset

• Laskun merkitys arvonlisäverotuksessa
  • Milloin ostolaskun pitää sisältää arvonlisäveroa?
  • Vähennysoikeuden yleisperiaatteet
  • Milloin on oikeus tehdä alv-vähennys?
  • Vähennysoikeuden rajoitukset

Vähennyskysymysten erityistilanteita

• Kiinteistöinvestointeja koskevat vähennysoikeussäännöt
  • Vähennykset toimintaa aloitettaessa
  • Ennakkomaksut
  • Oikaisuerät (alennukset, luottotappiot, kaupan purkutilanteet)
  • Viimeaikaista oikeuskäytäntöä vähennysoikeuksista

Päivä on suunniteltu kirjanpitäjille ja muille taloushallinnon ammattilaisille ja siitä on myös hyötyä kaikille yrityksen hankintojen kanssa tekemisissä oleville.

Striimin ohjeet

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat neljä (4) päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen. Suoran lähetyksen aikana etäyhteyden kautta ei voi esittää kysymyksiä.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä. Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai puhelimitse 09 2286 0360.

Näin ilmoittaudut striimiin:

Ilmoittaudu koulutukseen ja siirry ostoskoriin. Valitse striimi-vaihtoehto täyttäessäsi osallistujan tiedot. Muista valita kauppakamarijäsenyytesi alasvetovalikosta.

8.45 Yhteyden avaus

09.00 Vähennysoikeuden yleiset edellytykset
-Laskun merkitys arvonlisäverotuksessa
-Milloin ostolaskun pitää sisältää arvonlisäveroa?
-Vähennysoikeuden yleisperiaatteet
-Milloin on oikeus tehdä alv-vähennys?
-Vähennysoikeuden rajoitukset

Vähennyskysymysten erityistilanteita
-Kiinteistöinvestointeja koskevat vähennysoikeussäännöt
-Vähennykset toimintaa aloitettaessa
-Ennakkomaksut
-Oikaisuerät (alennukset, luottotappiot, kaupan purkutilanteet)
-Viimeaikaista oikeuskäytäntöä vähennysoikeuksista

12.00 Tilaisuus päättyy

JÄSENETUHINTA 395 €
HINTA 495 €

Tarjous näistä hinnoista -50% 1.6. asti. Lisää kassalla koodi: k2eta
Hintoihin lisätään alv 24%. Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali ja tallenne (katsottavissa 1 vko).

Jukka Koivumäki

Hall. maist. Jukka Koivumäki toimii Helsingin seudun kauppakamarin veroasiantuntijana. Hän on vuoden 2012 alusta lähtien KauppakamariTiedon Vero-teoksen kirjoittaja. Hänellä on pitkä kokemus tilitoimistoalalta ja verohallinnosta.

Koivumäki on kirjoittanut Hannele Lindforsin kanssa teokset Pk-yrityksen taloushallinto käytännönläheisesti (2012) ja Tilinpäätöksestä veroilmoitukseen käytännönläheisesti (2011, 2014).