Ostojen arvonlisäveropäivä – kirjanpitäjän must know | striimi

Aika: 22.4.2021 klo 8:45 - 12:00
Ilmoittaudu viimeistään 20.4.2021
Kouluttaja: Jukka Koivumäki, Veroasiantuntija Helsingin seudun kauppakamari
Kenelle Kirjanpitäjille, hyötyä myös kaikille yrityksen hankintojen kanssa tekemisissä oleville.

Milloin ostolaskusta saa vähentää arvonlisäveron? Mikä toiminta oikeuttaa vähennyksen tekemiseen?

Tervetuloa mukaan!

Ilmoittauduthan 20.4. mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537.

Vähennysoikeuden yleiset edellytykset

• Laskun merkitys arvonlisäverotuksessa
  • Milloin ostolaskun pitää sisältää arvonlisäveroa?
  • Vähennysoikeuden yleisperiaatteet
  • Milloin on oikeus tehdä alv-vähennys?
  • Vähennysoikeuden rajoitukset

Vähennyskysymysten erityistilanteita

• Kiinteistöinvestointeja koskevat vähennysoikeussäännöt
  • Vähennykset toimintaa aloitettaessa
  • Ennakkomaksut
  • Oikaisuerät (alennukset, luottotappiot, kaupan purkutilanteet)
  • Viimeaikaista oikeuskäytäntöä vähennysoikeuksista

STRIIMIN OHJE

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat neljä (4) päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä. Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai puhelimitse 09 2286 0360

Jäsenetuhinta 395,00 € +alv 24 %
Normaalihinta 495,00 € +alv 24 %

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali.

8.45 ilmoittautuminen ja yhteyden avaus
9.00 koulutus alkaa
10.15 tauko
12.00 koulutus päättyy

Jukka Koivumäki, Veroasiantuntija Helsingin seudun kauppakamari

Hall. maist. Jukka Koivumäki toimii Helsingin seudun kauppakamarin veroasiantuntijana. Hän on vuoden 2012 alusta lähtien KauppakamariTiedon Vero-teoksen kirjoittaja. Hänellä on pitkä kokemus tilitoimistoalalta ja verohallinnosta.

Koivumäki on kirjoittanut Hannele Lindforsin kanssa teokset Pk-yrityksen taloushallinto käytännönläheisesti (2012) ja Tilinpäätöksestä veroilmoitukseen käytännönläheisesti (2011, 2014).