Osta fiksusti pilvipalveluita ja vältä IT-sopimusriskit | striimi

Aika: 16.3.2021 klo 12:00 - 16:00
Ilmoittaudu viimeistään 12.3.2021
Kouluttaja: Jaakko Lindgren, Jonatan Seeskari, Kristina Kotro
Kenelle Pilvipalveluja työssään käyttäville.

Osaatko ostaa IT-palveluita pilvestä? Osaatko tehdä järkeviä IT-sopimuksia? Miten vältät riidat?

Pilvipalveluiden käyttö on arkipäiväistynyt, mutta se ei ole kuitenkaan tehnyt niiden käytöstä riskitöntä. Tilaisuudessa saat käytännönläheisiä vinkkejä, miten minimoit pilvipalveluiden ostoon ja käyttöön liittyvät riskit, turvaten samalla yrityksen liiketoiminnan jatkuvuuden.

Koulutuksessa kuulet myös, miten tietojen omistajuuteen, tietosuojaan ja tietoturvaan liittyvät kysymykset kannattaa ratkaista ja miten rakennetaan IT-sopimus, jolla vältät riitatilanteet.

Tervetuloa mukaan!

Ilmoittauduthan 12.3. mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537.

Pilvipalveluista on tullut arkipäivää, mutta onko riskit otettu huomioon?

• Pilvipalveluiden ostamisen kehitys
  • Mistä riidellään kun riidellään pilvipalvelusta?
  • Ostetaanko vain kustannussäästöjä vaiko strategisesti palveluita?
  • Kansainvälisiä esimerkkejä pilvipalveluiden ongelmista
  • Liiketoiminnan jatkuvuus
  • Kuka omistaa liikesalaisuudet?Partner Jaakko Lindgren, Dottir Asianajotoimisto Oy

Pilvipalvelut, data ja tietosuoja

• Tietojen omistajuus ja käyttöoikeudet
  • GDPR ja pilvipalvelut
  • Tietosuoja kansainvälisissä sopimuksissa
  • Loppukäyttäjien tarpeiden huomiointi
  • Tietoturvasta sopiminen ja auditointiAssociate, CIPP/E Kristina Kotro, Dottir Asianajotoimisto Oy

Miten teen hyvän sopimuksen?

• Sopimuksen tekeminen ja palvelun sisällön kuvaaminen
  • Palvelun kehittyminen
  • Lisenssimallit ja käyttöoikeuksien määritteleminen
  • Palvelutasoista sopiminen
  • Rajapinnoista sopiminen
  • Hinnoista sopiminen vs. hintojen yllättävät muutokset
  • Sopimuskausi ja sopimuksen päättäminen
  • Vendor lock-in välttäminenSenior Associate Jonatan Seeskari, Dottir Asianajotoimisto Oy

STRIIMIN OHJE

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat koulutusta edeltävänä päivänä sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä.

Jäsenetuhinta 435,00 € +alv 24 %
Normaalihinta 545,00 € +alv 24 %

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali.

11:30 ilmoittautuminen ja yhteyden avaus
12.00 koulutus alkaa
13.30 tauko
14.45 tauko
16.00 koulutus päättyy

Jaakko Lindgren
Partner Dottir Asianajotoimisto Oy

Jaakko Lindgren toimii asianajajana ja osakkaana teknologiaoikeuteen erikoistuneessa Dottir asianajotoimistossa, jossa hän neuvoo niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin yrityksiä teknologiaoikeuteen liittyvissä kysymyksissä. Ennen Dottiria Jaakko on toiminut lakimiehenä Tieto Oyj:ssä sekä asianajajana. Tämän lisäksi hän on neuvonut useita startup-yrityksiä sekä toiminut myös niiden hallituksen jäsenenä. Hän on myös IT-oikeuden yhdistyksen puheenjohtaja, ja suosittu seminaaripuhuja.