Osakeyhtiön veroilmoitus 2020 | striimi

Ilmoittaudu viimeistään 10.2.2021
Kouluttaja: Jukka Hämäläinen KLT, MBA, KHT-tilintarkastaja CountMaster
Kenelle osakeyhtiön veroilmoituksen tekijöille

Veroilmoituksen laatimiseen ei kannata suhtautua kevyesti. Täyttämällä veroilmoituksen oikein vältät puutteiden aiheuttamat turhat selvitykset, tarpeettomat veronkorotukset ja verotuksen oikaisut yhtiön vahingoksi.

Koulutuksessa käydään tiiviissä muodossa käytännönläheisen esimerkin avulla veroilmoituslomakkeen täyttäminen kohta kohdalta.

Täyttämällä veroilmoituksen oikein vältät puutteellisen veroilmoituksen aiheuttamat turhat selvitykset, tarpeettomat veronkorotukset ja verotuksen oikaisut vahingoksi.

Veroilmoitukseen kirjatuilla ja kirjaamatta jätetyillä asioilla saattaa olla arvaamatonta merkitystä tulevaisuudessa, joten asiaan ei kannata suhtautua kevyesti.

Tervetuloa mukaan!

Ilmoittauduthan 10.2. mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537.

OSAKEYHTIÖN VEROILMOITUKSEN LAATIMINEN 2020

Osakeyhtiön verotuksen pääperiaatteet

Tulolähdejaosta luopuminen ja sen vaikutukset
Ennakkoverot ja verotuspäätös edelliseltä vuodelta
Verotuksessa vähennyskelvottomat kulut
Verottomat tuotot

Miten täytän osakeyhtiön pääverolomakkeen 6 B ja keskeiset liitelomakkeet

Osakkeenomistajia koskevat tiedot, suoritukset ja osakaslainat
Osakaskohtaiset tiedot nettovarallisuuteen vaikuttavista eristä

• Osakastiedoista tehtävät erilliset ilmoitukset

Varojenjako ja osakepääoman muutokset sekä omat osakkeet

• Milloin päätös on tehty ja milloin varat ovat nostettavissa – yleisimmät virheet, joilla on ratkaiseva merkitys osakkaan verotukseen

Elinkeinotoiminnan tuotot ja yleisimmät liitelomakkeet

• Käyttöomaisuusosakkeiden luovutus- ja purkuvoitot (lomakkeet 71A ja/tai 71B)
  • Saadut osingot ja ylijäämät (lomake 73)

Elinkeinotoiminnan kulut ja yleisimmät liitelomakkeet

• Poistot (lomake 62)
  • Poistoerot ja hyllypoistot (lomake 12A)
  • Käyttöomaisuuden arvonalentumiset
  • Käyttöomaisuusosakkeiden luovutus- ja purkutappiot (lomakkeet 71A ja/tai 71B)
  • Konsernituki ja saamisten arvonalentumiset (lomake 65)
  • Muun omaisuuden luovutustappiot ja arvonalentumiset (lomake 71B)

Varallisuuslaskelma

• Missä kohdin varallisuusarvot voivat poiketa kirjanpitoarvoista?
  • Kiinteistöt (lomake 18)
  • Käyttöomaisuusarvopaperit (lomake 8A)
  • Rahoitusomaisuusarvopaperit (lomake 8A)
  • Muut omaisuus ja liitelomakkeet
  • Nettovarallisuus
  • Tilintarkastusta koskevat tiedot
  • Omistusosuuksien muutokset ja vaikutukset tappioiden vähentämiseen
  • 7A Erittely henkilökohtaisen tulolähteen tuloksesta

Muuta huomioitavaa

Veroilmoituksen toimittaminen sähköisesti ja tarvittavat liitteet

Verotuspäätöksen tarkistaminen
Oikaisumenettely ja luottamuksen suoja

STRIIMIN OHJE

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat neljä (4) päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä. Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai puhelimitse 09 2286 0360.

Jäsenetuhinta 395,00 € +alv 24 %
Normaalihinta 495,00 € +alv 24 %

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali.

08.45 Ilmoittautuminen
09.00 Koulutus alkaa
10.15 tauko
12.00 Koulutus päättyy

Jukka Hämäläinen KLT, MBA, KHT-tilintarkastaja CountMaster

KLT, MBA, KHT-tilintarkastaja Jukka Hämäläinen tekee päivittäin asiakastyötä järjestöjen taloushallinnon, koulutuksen ja tilintarkastuksen parissa.