STRIIMI: Olennaiset muutokset hankintasopimuksiin koronapandemian aikana

Aika: 26.10.2020 klo 13:00 - 16:00
Ilmoittaudu viimeistään 23.10.2020
Kouluttaja: VT Jenni Miettinen ja Asiantuntija OTK Pilvi Takala PTCServices Oy:stä
Kenelle Koulutus on suunnattu erityisesti hankintayksiköille, mutta sopii myös tarjoajille.

Koronaepidemia on aiheuttanut muutoksia tilaajien tarpeisiin sekä usein myös vaikeuttanut tuottajien mahdollisuuksia toimia sopimusehtojen mukaisesti.

Sopimuksista löytyy yleensä sopimusmuutosten tekemisiä koskevat sopimusehdot. Usein joudutaan kuitenkin myös arvioimaan, onko kyseessä hankintalainsäädännön näkökulmasta tarkasteltuna olennainen sopimusmuutos.

Olennaisia sopimusmuutoksia koskeva säännös lisättiin hankintalakiin vuoden 2017 alussa. Tämän jälkeen olennaisia sopimusmuutoksia koskevista tapauksista on jo saatu oikeuskäytäntöä runsaasti. Olennaisten sopimusmuutosten lisäksi arviotavaksi tulee myös Force majeurea koskevat sopimusehdot.

Iltapäivän aikana perehdymme olennaisia sopimusmuutoksia koskeviin kysymyksiin ja oikeuskäytännössä tehtyihin viimeaikaisiin linjauksiin.

Kysy kouluttajalta
Voit lähettää kouluttajalle ennakkokysymyksiä, joihin palataan koulutuspäivän aikana.

Asiantuntijoina:
Asiantuntija, VT Jenni Miettinen ja/tai asiantuntija OTK Pilvi Takala PTCServices Oy:stä.

13.00 Seminaarin avaus
asiantuntija Janne Kettunen, Helsingin seudun kauppakamari

13.05 Korona ja hankinnat

• Oikeuttaako koronavirustilanne sopimusmuutoksiin

Olennaiset sopimusmuutokset

• Millaisia muutoksia sopimuksiin voi tehdä sopimuskauden aikana?
  • Mikä on olennainen sopimusmuutos?
  • Miten voin selvittää onko kyseessä olennainen sopimusmuutos vai voiko sopimuksen vain tehdä?

14.30 tauko

14.45 Olennaiset sopimusmuutokset – jatkuu

• Ilmoituksen julkaiseminen olennaisesta sopimusmuutoksesta
  • Muutokset olennaisia sopimusmuutoksia koskevaan lainsäädäntöön
  • Valittaminen ja seuraamukset

Ylivoimainen este – Force majeure

• Keskeiset kysymykset ja näkökulmat
  • Ylivoimainen este yleisissä sopimusehdoissa

16.00 Tilaisuuden päätös

Tilaisuuden kouluttajana toimii asiantuntija, VT Jenni Miettinen ja/tai asiantuntija OTK Pilvi Takala PTCServices Oy:stä

STRIIMIN OHJE

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat neljä (4) päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä. Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai puhelimitse 09 2286 0360.

Jäsenetuhinta 395€ + alv 24%, Normaalihinta 495€ + alv 24%
Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali.

Jenni Miettinen
Asiantuntija, varatuomari