STRIIMI: Näin myyt julkiselle sektorille

Paikka: Omalta koneelta
Ilmoittaudu viimeistään 25.5.2020
Kouluttaja: Harri Koskinen
Kenelle Markkinoille aikoville ja siellä jo toimiville yrityksille

Suosittu kampanjamme jatkuu koko kevään ajan! Haluamme auttaa yrityksiä tässä poikkeuksellisessa tilanteessa ja tarjoamme kaikki kauppakamarin kevään striimikoulutukset nyt 50 % alennuksella. Koulutusedun saat kassalla koodilla K20ETA 1.6. saakka. Etu koskee vain uusia ilmoittautumisia.

Suomen julkisen sektorin vuosittaiset hankinnat ovat arvoltaan yli 30 miljardia euroa. Ne ovat myös kasvamassa ja laajenemassa uusille toimialoille. Lisäksi vuoden 2017 alussa voimaan tullut hankintalaki paransi erityisesti pk-yritysten asemaa kilpailutuksissa. Siksi viimeistään nyt kannattaa ottaa oma osansa tästä kakusta.

Yrityksen pitää tuntea hankintalain perusperiaatteet ja sen muutokset, mutta se ei yksistään riitä menestykseen. Lisäksi tarvitaan määrätietoista ja suunnitelmallista myyntityötä. Jos ensimmäinen havahtuminen tapahtuu silloin, kun tarjouspyyntö julkaistaan, ollaan usein jo auttamattomasti myöhässä. Mutta kuten ”normaalissa” kaupankäynnissäkin, myös julkisten hankintojen markkinoilla proaktiivisuus yleensä palkitaan. On paljon asioita, joihin yritys voi vaikuttaa myynnin ja markkinoinnin keinoin – kunhan se huomioi markkinoiden erityspiirteet. Haasteita tuovat mm. kilpailutusaikataulujen rajoitukset aktiviteettien ajoitukseen, asiakaskunnan monimuotoisuus ja -portaisuus sekä erityistä tarkkuutta vaativa tarjousprosessi.

Kurssilla julkisiin hankintoihin paneudutaan nimenomaan yrityksen näkökulmasta. Siinä käydään lävitse, kuinka hankintalaki vaikuttaa yrityksen toimintamahdollisuuksiin ja kuinka siihen tulleet muutokset kannattaa huomioida omassa toiminnassaan. Kurssi kannustaa yrityksiä ottamaan entistä aktiivisemman roolin ja antaa työkaluja julkisilla markkinoilla menestymiseen. Kurssi soveltuu sekä markkinoille pyrkiville että siellä jo toimiville yrityksille.

Tilaisuudessa kuulet:

• Miksi myyntityö on tärkeää myös julkiselle sektorille myymisessä
  • Miten oma yrityksesi voi toimia proaktiivisesti julkisten hankintojen markkinoilla
  • Mitä rajoituksia ja mahdollisuuksia hankintalaki tarjoaa yritykselle
  • Miten rakennat julkisilla markkinoilla menestyvän myyntiorganisaation
  • Kuinka kannattaa toimia kilpailutusprosessin eri vaiheissa ja kuinka laaditaan voittava tarjous.

Striimin ohjeet

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat neljä (4) päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen. Suoran lähetyksen aikana etäyhteyden kautta ei voi esittää kysymyksiä.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä. Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai puhelimitse 09 2286 0360.

Näin ilmoittaudut striimiin:

Ilmoittaudu koulutukseen ja siirry ostoskoriin. Valitse striimi-vaihtoehto täyttäessäsi osallistujan tiedot. Muista valita kauppakamarijäsenyytesi alasvetovalikosta.

9.00 Yhteyden avaus
9.15 Seminaarin avaus
asiantuntija Janne Kettunen, Helsingin seudun kauppakamari

9.20-10.30 Pystytkö hyödyntämään julkisten hankintojen myyntipotentiaalin?
-julkisten hankintojen hyvät ja huonot puolet yrityksen kannalta
-mahdollistavatko yrityksesi resurssit menestymisen julkisilla   markkinoilla
-onko tuotteellasi riittävästi kilpailuetua voittaaksesi

10.45-12.00 Mitä rajoituksia ja mahdollisuuksia hankintalaki ja sen muutokset tuovat yritykselle?
-hankintalain keskeiset kohdat
-hankintamenettelyjen erot yrityksen kannalta
-yrityksen toimintamahdollisuudet hankintaprosessin eri vaiheissa

12.45-14.15 Miten laadit voittavan tarjouksen?
-miten vaikutat tarjouspyynnön sisältöön
-tarjouksen laadinta – tiedettä ja taidetta
-toimintavaihtoehdot kilpailutuksen ratkettua

14.30 Miksi proaktiivisuus kannattaa myös julkisille asiakkaille myynnissä?
-monimuotoinen asiakaskunta ja sen haltuunotto
-aktiivinen myyntityö lisää menestysmahdollisuuksiasi
-näin rakennat julkisilla markkinoilla menestyvän   myyntiorganisaation

16.00 Tilaisuus päättyy

JÄSENETUHINTA 460 €
HINTA 570 €

Tarjous näistä hinnoista -50% 1.6. asti. Lisää kassalla koodi: k2eta
Hintoihin lisätään alv 24%. Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali ja tallenne (katsottavissa 1 vko).

Harri Koskinen

Johtava yritysasiantuntija Harri Koskinen, KTM, Liikkeenjohdon Asiantuntijakeskus. Harrilla on kahdenkymmenen vuoden ja satojen voitettujen kilpailutusten kokemus julkisista hankinnoista, ja hän tukee nykyisessä asiantuntijaroolissaan yrityksiä menestymään ko. markkinoilla. Tutustu Harrin LinkedIn-profiiliin: fi.linkedin.com/in/harritkoskinen.