STRIIMI: Näin myyt julkiselle sektorille

Aika: 12.11.2020 klo 9:00 - 16:00
Ilmoittaudu viimeistään 10.11.2020
Kouluttaja: Harri Koskinen, johtava yritysasiantuntija, KTM Liikkeenjohdon Asiantuntijakeskus
Kenelle Markkinoille aikoville sekä siellä jo toimiville yrityksille.

Käytännön vinkkejä tarjouskilpailuissa menestymiseen!

Suomen julkisen sektorin vuosittaiset hankinnat ovat arvoltaan yli 30 miljardia euroa. Ne ovat myös kasvamassa ja laajenemassa uusille toimialoille. Lisäksi vuoden 2017 alussa voimaan tullut hankintalaki paransi erityisesti pk-yritysten asemaa kilpailutuksissa. Siksi viimeistään nyt kannattaa ottaa oma osansa tästä kakusta.

Yrityksen pitää tuntea hankintalain perusperiaatteet ja sen muutokset, mutta se ei yksistään riitä menestykseen. Lisäksi tarvitaan määrätietoista ja suunnitelmallista myyntityötä. Jos ensimmäinen havahtuminen tapahtuu silloin, kun tarjouspyyntö julkaistaan, ollaan usein jo auttamattomasti myöhässä. Mutta kuten ”normaalissa” kaupankäynnissäkin, myös julkisten hankintojen markkinoilla proaktiivisuus yleensä palkitaan. On paljon asioita, joihin yritys voi vaikuttaa myynnin ja markkinoinnin keinoin – kunhan se huomioi markkinoiden erityspiirteet. Haasteita tuovat mm. kilpailutusaikataulujen rajoitukset aktiviteettien ajoitukseen, asiakaskunnan monimuotoisuus ja -portaisuus sekä erityistä tarkkuutta vaativa tarjousprosessi.

Kurssilla julkisiin hankintoihin paneudutaan nimenomaan yrityksen näkökulmasta. Siinä käydään lävitse, kuinka hankintalaki vaikuttaa yrityksen toimintamahdollisuuksiin ja kuinka siihen tulleet muutokset kannattaa huomioida omassa toiminnassaan. Kurssi kannustaa yrityksiä ottamaan entistä aktiivisemman roolin ja antaa työkaluja julkisilla markkinoilla menestymiseen. Kurssi soveltuu sekä markkinoille pyrkiville että siellä jo toimiville yrityksille.

Ilmoittauduthan 10.11. mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537.

Tilaisuudessa kuulet:

• Miksi myyntityö on tärkeää myös julkiselle sektorille myymisessä
  • Miten oma yrityksesi voi toimia proaktiivisesti julkisten hankintojen markkinoilla
  • Mitä rajoituksia ja mahdollisuuksia hankintalaki tarjoaa yritykselle
  • Miten rakennat julkisilla markkinoilla menestyvän myyntiorganisaation
  • Kuinka kannattaa toimia kilpailutusprosessin eri vaiheissa ja kuinka laaditaan voittava tarjous.

Päivän aikana paneudutaan julkisiin hankintoihin nimenomaan yrityksen näkökulmasta. Koulutus sopii sekä markkinoille aikoville että siellä jo toimiville yrityksille

Pystytkö hyödyntämään julkisten hankintojen myyntipotentiaalin?

• julkisten hankintojen hyvät ja huonot puolet yrityksen kannalta
  • mahdollistavatko yrityksesi resurssit menestymisen julkisilla markkinoilla
  • onko tuotteellasi riittävästi kilpailuetua voittaaksesi

Mitä rajoituksia ja mahdollisuuksia hankintalaki ja sen muutokset tuovat yritykselle?

• hankintalain keskeiset kohdat
  • hankintamenettelyjen erot yrityksen kannalta
  • yrityksen toimintamahdollisuudet hankintaprosessin eri vaiheissa

Miten laadit voittavan tarjouksen?

• miten vaikutat tarjouspyynnön sisältöön
  • tarjouksen laadinta – tiedettä ja taidetta
  • toimintavaihtoehdot kilpailutuksen ratkettua

Miksi proaktiivisuus kannattaa myös julkisille asiakkaille myynnissä?

• monimuotoinen asiakaskunta ja sen haltuunotto
  • aktiivinen myyntityö lisää menestysmahdollisuuksiasi
  • näin rakennat julkisilla markkinoilla menestyvän myyntiorganisaation

STRIIMIN OHJE

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat neljä (4) päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä. Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai puhelimitse 09 2286 0360

Jäsenetuhinta 475,00 € +alv 24 %
Normaalihinta 585,00 € +alv 24 %

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali.

9.00 ilmoittautuminen ja yhteydenavaus
9.15 koulutus alkaa
10.30 tauko
12.00-12.45 lounastauko
14.15 tauko
16.00 koulutus päättyy

Harri Koskinen Johtava yritysasiantuntija, KTM Liikkeenjohdon Asiantuntijakeskus

Harrilla on kahdenkymmenen vuoden ja satojen voitettujen kilpailutusten kokemus julkisista hankinnoista, ja hän tukee nykyisessä asiantuntijaroolissaan yrityksiä menestymään ko. markkinoilla. Tutustu Harrin LinkedIn-profiiliin: fi.linkedin.com/in/harritkoskinen.