STRIIMI / Lomautukset ja YT-menettely

Aika: 23.3.2020 klo 10:00 - 12:00

Koronaviruksesta tai muusta yllättävästä tapahtumasta johtuva työn äkillinen vähentyminen voi vaatia yrityksiltä nopeita mukautustoimia. Yksi tehokkaimmista on henkilöstön lomauttaminen tilapäisesti tai tarvittaessa pidemmäksikin ajaksi. Lomautuspäätöksen tekeminen edellyttää YT-neuvottelujen käymistä.

YT-neuvottelujen käyminen on avainasemassa, jotta työnantaja on mahdollisimman valmis reagoimaan muutoksiin. Hyvin suunniteltujen YT-neuvottelujen avulla lomautuspäätöksiä voidaan toimeenpanna myös pidemmän ajan kuluessa ilman, että mahdolliset myöhemmät lomautukset edellyttävät uusia YT-neuvotteluita. Tämä voi olla tarpeen, koska poikkeusolojen kestosta ja niiden pitkäkestoisemmasta vaikutuksesta ei vielä tiedetä riittävästi.

Koulutuksessa käydään läpi:

• tilapäisten ja pitkäaikaisempien lomautusten perusteet;
  • erilaiset tavat toteuttaa lomautukset käytännössä;
  • mahdollisuus sopia lomautuksista yhdessä henkilöstön kanssa; ja
  • työnantajan päätöksiin perustuvien lomautusten edellyttämä YT-neuvotteluprosessi.

Striimin ohjeet

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat neljä (4) päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen. Suoran lähetyksen aikana etäyhteyden kautta ei voi esittää kysymyksiä.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä. Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai puhelimitse 09 2286 0360.

9.50 Yhteyden avaus

10.00 Lomautukset ja YT-menettely

• tilapäisten ja pitkäaikaisempien lomautusten perusteet;
  • erilaiset tavat toteuttaa lomautukset käytännössä;
  • mahdollisuus sopia lomautuksista yhdessä henkilöstön kanssa; ja

12.00 Tilaisuus päättyy

Jäsenetuhinta 290,00 € (+alv 24 %, 69,60 €)
Hinta 390,00 € (+alv 24 %, 93,60 €)
Hintaan sisältyy striimin ohella sähköinen koulutusmateriaali.
Pidätämme oikeuden mahdollisiin hinnan- ja ohjelmanmuutoksiin.

Samuel Kääriäinen Osakas, asianajaja Dottir Asianajotoimisto Oy

Samuel Kääriäinen on työoikeuteen erikoistunut asianajaja ja Dottir Asianajotoimisto Oy:n osakas. Hänen päivittäiseen työnkuvaansa kuuluvat työnantajien edustajien neuvonta henkilöstöasioissa, erilaisten työpaikan erimielisyystilanteiden ratkaiseminen ja oikeudenkäyntien hoitaminen sekä näihin asioihin liittyvien koulutusten pitäminen. Hän on hoitanut työoikeuteen ja työmarkkina-asioihin liittyviä toimeksiantoja asianajotoimistossa vuodesta 2012. Sitä ennen hän työskenteli työnantajaliiton lakimiehenä Palvelualojen työnantajat PALTA ry:ssä.