STRIIMI: Koulusihteerit 3.–4.12.2020

Aika: 3.12.2020 klo 9:45 - 17:00
Ilmoittaudu viimeistään 1.12.2020
Kouluttaja: Peter Nyman, Marika Alhonen, Iina Lempinen, Minna Antila, Juho Mikkonen
Kenelle Peruskoulujen ja lukioiden koulusihteereille.

Kauppakamarin suosittu Koulusihteerit-seminaari tulee taas ja kokoaa yhteen peruskoulujen ja lukioiden koulusihteereitä ympäri Suomea. Tämänvuotisessa seminaarissa syvennytään

• ajankohtaisiin opetustoimen tietosuoja-asioihin
  • KOSKI-palvelun sujuvaan käyttöön
  • vaikuttavaan viestintään
  • oman työn palvelumuotoiluun
  • itsensä johtamiseen ja ajanhallintaan

Ilmoittauduthan 1.12. mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537.

Teema I – Ajankohtaista tietosuojasta

Ajankohtaiskatsaus opetustoimen tietosuoja-asioihin

Vinkkejä henkilötietojen käsittelyyn opiskelijahallinnossa

lakimies Minna Antila, Kuntaliitto

Teema II – KOSKI-palvelu

Ajankohtaisia asioita KOSKI-palvelusta ja vinkkejä palvelun käyttöön

erityisasiantuntija Juho Mikkonen, Opetushallitus

Teema III – Vaikuttava viestintä

”Vaikuttava viestijä on uskottava (ethos), puhuttelee kuulijan tunteita (pathos) ja järkeä (logos)” – Aristoteles

· Viestinnässä kyse on kyvystä ilmaista itseään, saada haluttu viesti viestittyä toisille onnistuneesti
· Ethos – millä keinoin viestijän luonne välittyy ja viestijä muodostaa myönteisen suhteen kuulijaan
· Pathos – miten vaikutetaan luomalla sopiva tunnetila kuulijassa
· Logos – miten vakuutamme viestin vastaanottajan taitavalla argumentoinnilla, faktojen latominen ei riitä

toimittaja, viestintävalmentaja Peter Nyman

• Miten kannat itsesi, hallitset hermosi ja maksimoit suorituksesi
  • Kehonkieli ja visuaalinen vaikutus, muodolla ja värillä on väliä

toimittaja, viestintävalmentaja Peter Nyman

Perjantai 4.12.2020

Teema IV – Koulusihteerin työn palvelumuotoilu

Mitä on palvelumuotoilu?

Palvelumuotoilun työvälineet ja niiden käyttö

Kuinka koulusihteeri voi kehittää työtään palvelumuotoilun avulla?

• Asiakaspersoonista apua kehitystyöhön
  • Miten palvelut saa asiakaslähtöisemmiksi ja voi parantaa asiakaskohtaamisia

KTM, lehtori Marika Alhonen Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Teema V – Itsensä johtaminen ja ajanhallinta

Itsensä johtamisen mahdollisuudet ajanhallinnassa

• Kiireen ja stressin aiheuttamia haasteita työyhteisössä
  • Itsensä johtaminen tuloksellisesti ja tavoitteellisesti
  • Ajattelun ja oman energian johtaminen

Ajanhallinnasta lisää voimavaroja

• Priorisointi
  • Työn suunnittelun tehostaminen
  • Tuloksellinen työajan käyttö
  • Kiire ja stressi vähenevät myös ajattelun voimin
  • Palautuminen, työn tauottaminen, mikrotauot ja työssäjaksaminen

työyhteisökouluttaja, tietokirjailija Iina Lempinen, Valmiina Coaching

STRIIMIN OHJE

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat neljä (4) päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä. Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai puhelimitse 09 2286 0360

Jäsenetuhinta 550,00 € +alv 24 %
Normaalihinta 670,00 € +alv 24 %

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali.

Torstai 3.12.2020

Minna Antila
Lakimies
Kuntaliitto
Minna Antila toimii lakimiehenä Suomen Kuntaliitto ry:ssä vastuualueenaan opetus- ja kulttuuritoimen lakiasiat.
Juho Mikkonen
Erityisasiantuntija