STRIIMI: Koronavirus ja työnteon estyminen

Aika: 27.3.2020 klo 9:00 - 10:15
Ilmoittaudu viimeistään 23.3.2020
Kouluttaja: Lakimies Kirsi Parnila, Helsingin seudun kauppakamari

Mitä velvoitteita työnantajalla on tilanteessa, jossa terveen työntekijän työnteko estyy karanteenin takia? Voidaanko teettää etätöitä? Maksetaanko palkkaa? Korvaako Kela? Kertyykö vuosilomaa? Saako lomaa siirtää karanteenin takia? Muun muassa näihin kysymyksiin saat vastauksen osallistumassa striimikoulutukseen.

Asiantuntija:
Lakimies Kirsi Parnila, Helsingin seudun kauppakamari

Lue myös:Koronavirukseen liittyviä ohjeita työnantajille

Striimin ohjeet
Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat neljä (4) päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen. Suoran lähetyksen aikana etäyhteyden kautta ei voi esittää kysymyksiä.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä. Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai puhelimitse 09 2286 0360.

Näin ilmoittaudut striimiin
Ilmoittaudu koulutukseen ja siirry ostoskoriin. Valitse striimi-vaihtoehto täyttäessäsi osallistujan tiedot. Muista valita kauppakamarijäsenyytesi alasvetovalikosta.

Yhteyden avaus

9.00 Työntekijä määrätään karanteeniin

– poissaolo-oikeus ja ilmoitusvelvollisuus
– selvitys poissaolon perusteista
– palkanmaksukuviot ja Kelan korvaus
– vuosiloman ja lomapalkan kertyminen karanteenin ajalta
– vuosiloman siirtäminen
– työn teettäminen karanteeniaikana

Työntekijän alle 16-vuotias lapsi karanteenissa

– työntekijän oikeus jäädä kotiin lapsen kanssa
– palkanmaksu ja Kela-korvaus

Koronaviruksen aiheuttama sairauspoissaolo

– palkanmaksuvelvollisuus

Työn teettäminen työpaikalla estyy

– Työn estyminen osapuolista riippumattoman syyn vuoksi
– Palkanmaksuvelvollisuus

10.15 Tilaisuus päättyy

kauppakamarin jäsenetuhinta 250 €/henkilö
normaalihinta 350€/ hlö + alv24%

Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun puhelimitse 09 2286 0360 tai sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi.

Ilmoittauduin juuri - lisää sähköiseen kalenteriini
Tästä voit ilmoittauduttuasi lisätä ajankohdan ja sisällön kalenteriisi. Huomaa, että omaan kalenteriin lisääminen ei toimi ilmoittautumisena meille. Ilmoittautuminen tapahtuu aina oheisella lomakkeella.