STRIIMI: Koronakriisin vaikutukset työlainsäädäntöön

Ilmoittaudu

Aika: 29.4.2020 klo 10:00 - 12:00
Paikka: Omalta koneelta
Ilmoittaudu viimeistään 28.4.2020
Kouluttaja: lakimies Alexa Kavasto, AK Law Oy
Kenelle Työlainsäädännön parissa työskenteleville

Muistuta ilmoittautumisen päättymisestä Tästä saat kalenterisi muistuttamaan ilmoittautumisesta pari päivää ennen määräaikaa. Huomaa, että ilmoittautumismuistutuksen lisääminen omaan kalenteriin ei toimi ilmoittautumisena meille.
Haluamme auttaa yrityksiä tässä poikkeuksellisessa tilanteessa ja tarjoamme kaikki Helsingin seudun kauppakamarin kevään striimikoulutukset nyt 50 % alennuksella. Koulutusedun saat kassalla koodilla K20ETA 30.4.saakka. Etu koskee vain uusia ilmoittautumisia.

 

Koronakriisiin liittyvät lakimuutokset yksityiselle sektorille tulivat voimaan 1.4.2020 ja ne ovat voimassa 3 kuukauden ajan 30.6.2020 asti.

Tässä tehokoulutuksessa saat työlainsäädäntöön erikoistuneen lakimiehen kertomana ajankohtaisen tiedon työlainsäädännön muutoksista ja niiden käytännön soveltamisesta työpaikoilla.

Koulutukseen osallistuessasi saat käyttöösi myös malliasiakirjoja kuten YT-kutsun, YT-pöytäkirjapohjan, lomautukseen liittyvän ennakkoselvityksen ja lomautusilmoituksen. Koulutuksessa saat vastauksia mm. näihin kysymyksiin:

 • Mitä muutoksia YT-lakiin tuli?
 • Missä tilanteissa YT-neuvottelut voidaan jättää kokonaan käymättä YT-lain poikkeuspykälän mukaan?
 • Minkälainen on lomautusprosessi lakimuutosten voimassaollessa?
 • Miten nopeutettuun lomautusprosessiin liittyvät määräajat käytännössä lasketaan?
 • Mikä on väliaikaisia työlainsäädännön muutoksia ja työehtosopimusten määräyksiä koskeva etusija?
 • Mitä muutoksia koeaikapurkuun ja määräaikaisiin työsopimuksiin tuli?

Striimin ohjeet
Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat 1-2 päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.
Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi.

Sisältö

9.55 Yhteyden avaminen

10.00 Koronakriisin vaikutukset työlainsäädäntöön

 • Mitä muutoksia Yt-lakiin tuli?
 • Missä tilanteissa Yt-neuvottelut voidaan jättää kokonaan käymättä yt-lain poikkeuspykälän mukaan?
 • Minkälainen on lomautusprosessi lakimuutosten voimassaollessa?
 • Entä miten nopeutettuun lomautusprosessiin liittyvät määräajat käytännössä lasketaan?
 • Mikä on väliaikaisia työlainsäädännön muutoksia ja työehtosopimusten määräyksiä koskeva etusija?
 • Mitä muutoksia koeaikapurkuun ja määräaikaisiin työsopimuksiin tuli?

12.00 Tilaisuus päättyy

Hinta

Jäsenetuhinta 250,00 €
Hinta 350,00 €
Hintoihin lisätään alv 24%. Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali ja tallenne (katsottavissa 1 vko).

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali.

Lakimies, OTM, Alexa Kavasto

Lakimies, OTM, Alexa Kavasto

Alexa Kavasto on työoikeuteen erikoistunut lakimies, joka toimii tällä hetkellä oikeustieteellisessä tiedekunnassa väitöskirjatutkijana. Kavasto on toiminut useamman vuoden ajan asianajotoimistossa työoikeuteen erikoistuneena lakimiehenä. Kavasto on kirjoittanut useita työoikeudellisia julkaisuja ja pitänyt lukuisia suosittuja työoikeuden alaan liittyviä koulutustilaisuuksia.

Peruutusehto

Ilmoittautumisen voi peruuttaa kuluitta vähintään viikko (1) viikkoa ennen tilaisuutta. 7-5 vuorokautta ennen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta ja tämän jälkeen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan koko osallistumismaksu.

Etelä-Pohjanmaan kauppakamarilla on oikeus peruuttaa koulutustilaisuus ilman korvausvelvollisuutta ilmoittamalla asiakkaalle siitä sähköpostilla viimeistään 2 arkipäivää ennen tilaisuuden ajankohtaa. Koulutuksen toteuttamisen ehtona on riittävä osallistujamäärä.