STRIIMI: Kirjanpidon jatkokurssi 14.-15.10.2020

Ilmoittaudu viimeistään 12.10.2020
Kouluttaja: Teija Kerbs
Kenelle Kirjanpitäjille

Helsingin seudun kauppakamarin koulutuksen aikana käydään läpi tilinpäätökseen liittyvät keskeisimmät asiat: tilinpäätöksen työvaiheet, tulojen ja menojen jaksottaminen, varojen ja velkojen arvostaminen ja tuloslaskelma- ja tasekaavat, tilinpäätösasiakirjat, toimintakertomus sekä tutustutaan tilinpäätöstä säätelevään lainsäädäntöön.
Kurssilla tehdään useita harjoitustehtäviä, joissa perehdytään myös verotettavan tulon johtamiseen kirjanpidon tuloksesta.

Kirjanpidon jatkokurssi antaa loistavan kokonaiskuvan tilinpäätöksestä, siihen liittyvistä ohjeista ja säännöistä sekä kirjauksista.

Koulutuksessa käydään läpi:

• tilinpäätösperiaatteet sekä Kilan yleisohjeet
  • tuloslaskelman erät ja tase-erät
  • poistot sekä käytännön tilinpäätöstyöskentely
  • tuloverot ja tilinpäätös sekä toimintakertomus
  • liitetiedot ja rahoituslaskelma
  • konsernitilinpäätös ja tilintarkastus
  • tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen rekisteröinti

Koulutuksessa tehdään useita harjoitustehtäviä, joissa perehdytään myös verotettavan tulon johtamiseen kirjanpidon tuloksesta.
Koulutuksen asiantuntijana toimii Teija Kerbs.

STRIIMIN OHJE

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat neljä (4) päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä.

Käytännössä varmistat vain, että tietokoneesi internetyhteys toimii, koneen ääniresurssit ovat käytössä ja äänenvoimakkuus sopivalla tasolla. Suosittelemme kuulokkeiden ja mikrofonin käyttöä.

Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun puhelimitse 09 2286 0360 tai sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi.

Ohjelma 1 päivä

8.45 Ilmoittautuminen
9.00 Tilinpäätösperiaatteet

• oikeat ja riittävät tiedot
  • yleiset periaatteet
  • suoriteperusteisuus

Kilan yleisohjeet

• tuloslaskelman ja taseen esittäminen
  • toimintakertomuksen laatiminen
  • rahoituslaskelman laatiminen
  • suunnitelman mukaiset poistot
  • laskennalliset verovelat ja saamiset

Tuloslaskelman erät

• liikevaihto
  • liiketoiminnan muut tuotot
  • liiketoiminnan kulut
  • rahoitustuotot ja –kulut
  • satunnaiset erät
  • tilinpäätössiirrot
  • välittömät verot

Poistot

• alle kolmen vuoden kalusto
  • poistosuunnitelma
  • EVL-poistot
  • pienen kirjanpitovelvollisen poistot

Tase-erät

• pysyvät vastaavat
  • vaihtuvat vastaavat
  • oma pääoma
  • vieras pääoma
  • varaukset
  • poistoerot

Harjoitustehtäviä

15.30 Tilaisuus päättyy

Tauot: 10.15 ja 14.00, Lounastauko klo 12.00–12.30

Ohjelma 2. päivä

9.00 Käytännön tilinpäätöstyöskentely

• tilien täsmäytys ja tarvittavat vahvistukset
  • tilierittelyt
  • jaksotukset
  • poistot
  • kurssierot

Tuloverot

• verotettavan tulon laskelma

Tilinpäätös

• laatimisaika
  • tilinpäätöksen sisältö
  • tilinpäätösharjoitus

Toimintakertomus

• pienen kirjanpitovelvollisen helpotukset

Liitetiedot

• liitetietojen ryhmittely
  • pienen kirjanpitovelvollisen helpotukset

Rahoituslaskelma

• laatimisvelvollisuus

Konsernitilinpäätös

• laatimisvelvollisuus

Tilintarkastus

• ketä tilintarkastusvelvollisuus koskee?

Tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen rekisteröinti

15.30 Tilaisuus päättyy

Tauot: 10.15 ja 14.00, Lounastauko klo 12.00–12.30

Jäsenetuhinta 750€ + alv 24%, Normaalihinta 950€ + alv 24%
Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali.

Teija Kerbs Kirjanpidon asiantuntija Helsingin seudun kauppakamari

Teija Kerbs toimii kirjanpidon asiantuntijana Helsingin seudun kauppakamarissa. Jäsenyrityksille annettavan neuvonnan lisäksi Kerbsin tehtäviin kuuluu asiakkaiden koulutus taloushallinnon eri osa-alueilla. Kerbs on työskennellyt pitkään erityyppisten yritysten taloushallinnon parissa ja hänellä on monipuolinen kokemus taloushallinnon eri osa-alueista.