STRIIMI: Kirjanpidon ajokortti® (peruskurssi) 16.-17.2.2021

Aika: 16.2.2021 klo 8:30 - 15:30
Ilmoittaudu viimeistään 12.2.2021
Kouluttaja: Teija Kerbs, Kirjanpidon asiantuntija Helsingin seudun kauppakamari
Kenelle Kirjanpitoa työssään käyttäville.

Käytännönläheinen Kirjanpidon ajokortti® -koulutus johdattaa Sinut kirjanpidon keskeisimpiin asioihin.

Koulutuksessa käydään läpi peruskäsitteet, kirjanpitäjän vastuu, kirjanpitolain asettamat vaatimukset tositteille, arvonlisäveron käsittely kirjanpidossa, tuloslaskelman ja taseen läpikäynti sekä kuukausijaksotukset. Harjoitustehtävinä laaditaan osakeyhtiön kuukauden kirjanpito ja tehdään oikean sekä riittävän raportoinnin aikaansaamiseksi tarvittavat jaksotukset.

Saat erinomaiset valmiudet peruskirjanpidosta sekä riittävät tiedot informaation hyödyntämiseen liiketoiminnassa.

Lisäksi saat Juoksevasta kirjanpidosta tilinpäätökseen käytännönläheisesti -kirjan.

Tervetuloa mukaan!

Ilmoittauduthan 12.2. mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537.

PÄIVÄ 1.

Kirjanpidon perustehtävät

• lainsäädäntö
  • Kirjanpitolautakunnan yleisohjeet ja lausunnot
  • hyvä kirjanpitotapa

Kirjanpidon peruskäsitteet

• peruskirjanpito ja pääkirjanpito
  • ulkoinen ja sisäinen laskentatoimi
  • tilikausi

• verotettavan tulon laskelma

Tiliöinti

• tositteiden kirjaus
  • tiliöintiharjoitus tulot, menot, rahoitustapahtumat

PÄIVÄ 2.

Käytännön kirjapitotyö

• määräajat
  • sähköinen taloushallinto ja pilvipalvelut

Kuukausikirjanpito

• tositteiden kirjaukset
  • osakirjanpidot
  • täsmäytykset
  • tuottojen ja kulujen ajallinen kohdistaminen eli jaksotukset
  • poistot
  • varaston muutos
  • muistiotositteet
  • verojaksotus

Kirjanpitoaineiston säilytys

• säilytysajat
  • säilytyspaikka

STRIIMIN OHJE

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat neljä (4) päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä. Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai puhelimitse 09 2286 0360

Jäsenetuhinta 750,00 € +alv 24 %
Normaalihinta 950,00 € +alv 24 %

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali.

Molempina päivinä:

8.30 ilmoittautuminen ja yhteyden avaus
9.00 koulutus alkaa
10.15 tauko
12.00 lounastauko
14.00 tauko
15.30 koulutus päättyy

Teija Kerbs, Kirjanpidon asiantuntija Helsingin seudun kauppakamari

Teija Kerbs toimii kirjanpidon asiantuntijana Helsingin seudun kauppakamarissa. Jäsenyrityksille annettavan neuvonnan lisäksi Kerbsin tehtäviin kuuluu asiakkaiden koulutus taloushallinnon eri osa-alueilla. Kerbs on työskennellyt pitkään erityyppisten yritysten taloushallinnon parissa ja hänellä on monipuolinen kokemus taloushallinnon eri osa-alueista.