STRIIMI: Kansainvälisen arvonlisäverotuksen ajankohtaispäivä

Aika: 16.12.2020 klo 8:45 - 16:00
Ilmoittaudu viimeistään 14.12.2020
Kouluttaja: Joonas Paavolainen, Tax Manager KPMG OY
Kenelle Arvonlisäverotusta työssään käyttäville.

Kansainvälisen arvonlisäverotuksen ajankohtaispäivässä käsittelemme kansainvälisen arvonlisäverotuksen viimeisimpiä muutoksia ja niiden käytännön vaikutuksia.

Ilmoittauduthan 14.12. mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537.

Oikean ALV-käsittelyn määrittäminen kansainvälisessä kaupassa

• ALV-käsittelyn kannalta olennaiset tekijät

EU-tavarakaupan perussäännöt ja ongelmatilanteet

• Yhteisömyynnit ja -hankinnat Suomessa ja toisissa EU-valtioissa
  • Kolmikantakauppa ja muut ketjukauppatilanteet
  • Tavaroiden siirto toimitusvarastoon (Call off -varasto)
  • Näyttövaatimukset tavaroiden yhteisökuljetuksista

Projektitoimitukset

• Asennusmyyntien erityissäännökset
  • Alihankkijoiden käyttö ja tavaratoimitukset toisista valtioista

Tavarakauppa kolmansiin valtioihin

• Vienti ja tuonti
  • Erityiset verottomuussäännökset

Palvelukaupan arvonlisäverotus

• Palvelun luonteen selvittäminen
  • Myyntimaan määräytyminen
  • Erityiset verottomuussäännökset

Toiminta ulkomailla

• Kiinteä toimipaikka
  • Pää- ja sivuliikkeen väliset veloitukset
  • Minkä maan laskutussäännöksiä sovelletaan

Muita kansainväliseen kauppaan liittyviä kysymyksiä

• Ulkomaalaispalautusmenettely
  • Vesialustoimitusten erityiskysymyksiä

Muutoksia kansainvälisessä arvonlisäverotuksessa

• Verkkokaupan arvonlisäverotuksen muutokset EU:ssa 2021

STRIIMIN OHJE

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat neljä (4) päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä. Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai puhelimitse 09 2286 0360

Jäsenetuhinta 470,00 € +alv 24 %
Normaalihinta 670,00 € +alv 24 %

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali.

8.45 ilmoittautuminen ja yhteyden avaus
9.00 koulutus alkaa