STRIIMI: Kansainvälisen arvonlisäverotuksen ajankohtaispäivä

Ilmoittaudu viimeistään 14.12.2020
Kouluttaja: Joonas Paavolainen
Kenelle Arvonlisäverotuksen parissa työskenteleville

Tervetuloa päivittämään tietosi kansainvälisen kaupan arvonlisäverotuksen perusasioista sekä kansainväliseen kauppaan liittyvistä erityistilanteista!

Kansainvälisen arvonlisäverotuksen ajankohtaispäivässä käsittelemme kansainvälisen arvonlisäverotuksen viimeisimpiä muutoksia ja niiden käytännön vaikutuksia.

Päivän aikana käydään läpi kansainvälisen tavara- ja palvelukaupan arvonlisäverotuksen perusasioita sekä kansainväliseen kauppaan liittyviä erityistilanteita.Sr

Ilmoittauduthan 14.12. mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537.
Lisätiedot: palvelupäällikkö Heidi Sikkilä, heidi.sikkila(at)kauppakamari.fi, p. 0400 568 900

8.45 Ilmoittautuminen ja yhteyden avaus

9.00 Oikean ALV-käsittelyn määrittäminen kansainvälisessä kaupassa

• ALV-käsittelyn kannalta olennaiset tekijät

EU-tavarakaupan perussäännöt ja ongelmatilanteet

• Yhteisömyynnit ja -hankinnat Suomessa ja toisissa EU-valtioissa
  • Kolmikantakauppa ja muut ketjukauppatilanteet
  • Tavaroiden siirto toimitusvarastoon (Call off -varasto)
  • Näyttövaatimukset tavaroiden yhteisökuljetuksista

Projektitoimitukset

• Asennusmyyntien erityissäännökset
  • Alihankkijoiden käyttö ja tavaratoimitukset toisista valtioista

Tavarakauppa kolmansiin valtioihin

• Vienti ja tuonti
  • Erityiset verottomuussäännökset

Palvelukaupan arvonlisäverotus

• Palvelun luonteen selvittäminen
  • Myyntimaan määräytyminen
  • Erityiset verottomuussäännökset

Toiminta ulkomailla

• Kiinteä toimipaikka
  • Pää- ja sivuliikkeen väliset veloitukset
  • Minkä maan laskutussäännöksiä sovelletaan

Muita kansainväliseen kauppaan liittyviä kysymyksiä

• Ulkomaalaispalautusmenettely
  • Vesialustoimitusten erityiskysymyksiä

Muutoksia kansainvälisessä arvonlisäverotuksessa

• Verkkokaupan arvonlisäverotuksen muutokset EU:ssa 2021

16.00 Seminaaripäivä päättyy

STRIIMIN OHJE

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat neljä (4) päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä.

Käytännössä varmistat vain, että tietokoneesi internetyhteys toimii, koneen ääniresurssit ovat käytössä ja äänenvoimakkuus sopivalla tasolla. Suosittelemme kuulokkeiden ja mikrofonin käyttöä.

Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun puhelimitse 09 2286 0360 tai sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi.

Jäsenetuhinta 470€ + alv 24%, Normaalihinta 670€ + alv 24%
Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali ja ohjelmaan merkityt tarjoilut.

8.45 Ilmoittautuminen ja yhteyden avaus
9.00 Koulutus alkaa