STRIIMI: HR-dokumentaatio käytännössä

Aika: 24.11.2020 klo 8:30 - 12:00
Ilmoittaudu viimeistään 20.11.2020
Kouluttaja: Alexa Kavasto, lakimies, OTM AK Law Oy
Kenelle HR-vastaavat, -päälliköt, esimiehet ja johtajat.

Monilla työpaikoilla suhtaudutaan välinpitämättömästi työoikeudelliseen dokumentaatioon, eikä dokumentaation puuttumiseen liittyviä riskejä osata välttämättä ennakolta tunnistaa.

Kirjallisen dokumentaation puuttuminen voi johtaa työoikeudellisissa ristiriitatilanteissa mittaviin taloudellisiin menetyksiin. Huolellisella työsopimuksen teolla, pöytäkirjojen laadinnalla, keskustelumuistioilla ja muilla sopimuksilla voidaan kiertää tavalliset sudenkuopat.

Koulutuksessa saat vastauksen muun ohella seuraaviin kysymyksiin:

• Minkälaisia ehtoja työsopimuksiin kannattaa käytännössä ottaa, jotta varaudutaan muutoksiin ennakolta?
  • Minkälaiseen muotoon työpaikan kirjalliset ohjeistukset kannattaa laatia, jotta työnantajan keinovalikoimaa haastaviin tilanteisiin puuttumiseen ei rajoiteta turhaan?
  • Kannattaako työnjohdolliset keskustelut dokumentoida?
  • Missä muodossa varoitus annetaan?
  • Minkälaista on työsuhteen päättämiseen liittyvä dokumentaatio? Miten ja milloin työntekijää täytyy kuulla? Pidetäänkö kuulemistilaisuudesta pöytäkirjaa? Mitä päättämisilmoitukseen kirjataan?
  • Missä tilanteissa kannattaa irtisanomisen vaihtoehtona sopia työsuhteen päättämisestä yhteisymmärryksessä? Minkälaisia ehtoja päättämissopimukseen kannattaa tai ylipäätään voi ottaa?

Ilmoittauduthan 20.11. mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537.

Riskien torjunta työsopimusten ehdoin

Määräaikainen vai toistaiseksi voimassaoleva työsopimus?

•  perustellun syyn vaatimus määräaikaisuuden taustalle

Sopimusehtojen muotoilu ja muutoksiin varautuminen

• koeaikaehdon käyttö
  • työtehtävät
  • työaika
  • työntekopaikka
  • palkanmaksukausi
  • irtisanomisaika
  • kilpailukielto- ja salassapito

Vakiintunut käytäntö työsuhteen ehtona

• miten käytäntö voi muodostua sitovaksi työsuhteen ehdoksi
  • eduista ilmoittaminen siten, ettei vakiintunutta käytäntöä pääse muodostumaan.

Työnjohdollisten keskusteluiden ja ohjeiden dokumentointi

• työnantajan ohjeiden selkeyden merkityksestä
  • puhuttelut ja huomautukset

Työsuhteen päättämisen dokumentointi

• varoituksen antaminen
  • kuulemistilaisuus ja siihen liittyvät asiakirjat
  • irtisanomistilanteet ja siihen liittyvät asiakirjat

Riskienhallinta päättämissopimuksissa

• Päättämissopimuksen ehtojen muotoilu
    • maksuvelvoitteet
    • vastuunrajoituslauseke
    • työvelvoitteesta vapauttaminen
    • keskeneräiset projektit
    • materiaalin ja omaisuuden palautus
    • sähköpostin ja tiedostojen käsittely
    • salassapito- ja kilpailukielto
  • Päättämissopimuksen pätevyyteen vaikuttavat seikat

STRIIMIN OHJE

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat neljä (4) päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä. Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai puhelimitse 09 2286 0360

Jäsenetuhinta 390,00 € +alv 24 %
Normaalihinta 490,00 € +alv 24 %

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali.

8.30 ilmoittautuminen ja yhteyden avaus
9.00 koulutus alkaa
10.15 tauko
12.00 tilaisuus päättyy

Alexa Kavasto, lakimies, OTM AK Law Oy

Alexa Kavasto on työoikeuteen erikoistunut lakimies, joka toimii tällä hetkellä oikeustieteellisessä tiedekunnassa väitöskirjatutkijana. Kavasto on toiminut useamman vuoden ajan asianajotoimistossa työoikeuteen erikoistuneena lakimiehenä. Kavasto on kirjoittanut useita työoikeudellisia julkaisuja ja pitänyt lukuisia suosittuja työoikeuden alaan liittyviä koulutustilaisuuksia.