HR-ajokortti® 3.-4.11.2021 | striimi

Aika: 3.11.2021 klo 8:50 - 16:00
Ilmoittaudu viimeistään 1.11.2021
Kouluttaja: Kati Mattinen, Maritta Joki, Hanna Skurnik-Järvinen
Kenelle Henkilöstöhallinnon työssä aloittaville tai sitä oman työnsä ohella hoitaville henkilöille.

HR-ajokortti antaa hyvän kokonaiskuvan henkilöstöhallinnon tehtäväkentästä. Koulutuksessa saat tuoreinta tietoa työlainsäädännöstä työsuhteen elinkaari huomioiden, ja perehdyt HR:n perustehtäviin ja rooliin liiketoiminnan kumppanina.

Ohjelmassa muun muassa:

• Työsopimuksen tekeminen ja työsuhteen ehdot
  • Poissaolot, työaika
  • Työsuhteen päättäminen
  • Oikeanlaista osaamista ja asennetta onnistuneilla rekrytoinneilla
  • Työhön perehdyttämisen tärkeys
  • Henkilöstön kehittäminen
  • HR:n tehtävät liiketoiminnan kumppanina sekä asiantuntijana erityisesti palkitsemisessa ja henkilöstön käytön suunnittelussa.

HR-ajokortti® -koulutuksen hyödyt:

• Saat hyvän kokonaiskuvan henkilöstöhallinnossa hoidettavasta tehtäväkentästä
  • Saat hyvän käsityksen HR:n perustehtävistä
  • Saat keskeiset tiedot työnlainsäädännöstä.

Tervetuloa mukaan!

Autan sinua ilmoittautumisasioissa:
hannele.hynynen@kauppakamari.fi, p. 040 533 8537.

Työlainsäädännön perusteet
Työsopimuksen tekeminen ja työsuhteen ehdot

• työsuhteen ehtojen määräytyminen ja muuttaminen
  • tasapuolinen kohtelu ja syrjinnän kiellot
  • työsopimuksen muoto, kesto ja olennaiset ehdot

HR:n rooli ja henkilöstöön liittyvä suunnittelu

• HR:n keskeisiä tehtäviä
    • palkka ja palkitseminen
    • yrityksen strategiaa tukevia hankkeita

Työlainsäädännön perusteet
Poissaolot

• sairauspoissaolot
  • vuosiloman ansainta ja antaminen
  • muita vapaita

Työaika

• mikä on työaikaa
  • ylityö

Työsuhteen päättäminen

• henkilökohtaiset perusteet
  • tuotannolliset ja taloudelliset syyt
  • irtisanomismenettely

HR:n perustehtävät
Oikeanlaista osaamista ja asennetta onnistuneilla rekrytoinneilla

• rekrytoinnin onnistumisen edellytykset!
  • rekrytoinnin sudenkuopat – älä putoa!
  • onnistuiko rekrytointi – miten mitataan?
  • miten toimitaan, mitä opitaan, jos menikin pieleen?

Työhön perehdyttämisen tärkeys

• osaaminen ja toiminta osaksi tuloksellista työyhteisöä
  • perehdyttämisen sudenkuopat

Henkilöstön kehittäminen

• yrityksen ydinosaamiset – osaamisalueet näkyviksi
  • palaute – kehittämisen ykkösväline
  • mikä kehittämisessä on kenenkin vastuulla?

STRIIMIN OHJE

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat neljä (4) päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä. Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai puhelimitse 09 2286 0360

Jäsenetuhinta 750,00 € +alv 24 %
Normaalihinta 950,00 € +alv 24 %

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali.

Molempina päivinä:

8.50 ilmoittautuminen ja yhteyden avaus
9.00 koulutus alkaa
10.30 tauko
12.00 lounastauko
14.00 tauko
15.30 koulutuspäivä päättyy

Kati Mattinen, lakimies, VT Helsingin seudun kauppakamari

Kati Mattinen toimii Helsingin seudun kauppakamarin lakimiehenä. Hän on työoikeuden ja palkkahallinnon asiantuntija ja pidetty kouluttaja. Lisäksi Mattinen on yksi KauppakamariTiedon Palkanlaskenta- ja Työsuhde-teoksen kirjoittajista.
”Kati on huippuhyvä kouluttaja ja huippu myös neuvontapalvelun puolella. Aina saa apua ja vastaukset ovat selkeitä. Myös koulutustyyli on selkeä ja ymmärrettävä!”

Hanna Skurnik-Järvinen, Vice President Helsinki Airport HR
Finavia Oyj
Hanna Skurnik-Järvinen on työuransa aikana toiminut ensin pienen hetken kustannustoimittajana, sen jälkeen noin kymmenen vuoden ajan työsuhdelakimiehenä ja viimeiset seitsemän vuotta Finavian HR:ssä vastaten liiketoimintojen monimuotoisista henkilöstöasioista. Hanna koulutti henkilöstöasioissa runsaasti erityisesti työsuhdelakimiehenä ollessaan, mutta myös sen jälkeen koulutuspäiviä on kertynyt sekä kauppakamarin koulutuksessa että työnantajayrityksen omissa esimiesvalmennuksissa ja muissa koulutuksissa.
Maritta Joki, esimies- ja työyhteisövalmentaja, mentor, coach
Mentoritas Oy
Maritta Joki on kokenut esimies-, työyhteisö- ja vuorovaikutusvalmentaja, mentori ja coach ja hänellä on vuosien kokemus johto-, esimies- ja henkilöstöalan tehtävistä ja projekteista. Maritta työskentelee Mentoritas Oy:ssä, jonka missiona on rakentaa  yhdessä yritysten, työyhteisöjen ja yksilöiden kanssa paremman johtamisen, vuorovaikutuksen ja henkilöstötyön kulttuuria sekä oikeanlaista asennetta, vastuullisuutta ja tuloksellisuutta.

Ilmoittautumisen voi peruuttaa kuluitta vähintään viikko (1) viikkoa ennen tilaisuutta. 7-5 vuorokautta ennen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta ja tämän jälkeen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan koko osallistumismaksu.

Etelä-Pohjanmaan kauppakamarilla on oikeus peruuttaa koulutustilaisuus ilman korvausvelvollisuutta ilmoittamalla asiakkaalle siitä sähköpostilla viimeistään 2 arkipäivää ennen tilaisuuden ajankohtaa. Koulutuksen toteuttamisen ehtona on riittävä osallistujamäärä.