Harhaanjohtaminen, valehtelu ja muut epätoden alalajit työelämässä | striimi

Aika: 3.3.2021 klo 9:00 - 12:00
Ilmoittaudu viimeistään 1.3.2021
Kouluttaja: vastaava ylilääkäri Hannu Lauerma, Psykiatrinen vankisairaala
Kenelle Toimialasta riippumatta esimiehille, tiimien vetäjille ja henkilöstöjohdolle sekä yrityksissä että organisaatioissa.

Miten suhtautua harhaanjohtamiseen, valehteluun ja epätoden alalajeihin työelämässä? Kaikkia näitä esiintyy työelämässä, vaikka niistä puhutaan julkisesti vähän.

Tule kuulemaan, miten kohdata, puuttua ja ratkaista valehtelun ja epätoden alalajien aiheuttamia tilanteita työelämässä – olipa sitten kyse työpaikan konflikteista, taloudellisista huijauksista tai keinoista välttää rekrytoimasta miellyttävältä ja vakuuttavalta vaikuttavaa umpikieroa persoonaa eli valkokauluspsykopaattia.

Koulutuksessa avataan ”epätoden alalajien” luonnetta, käsitteitä, jäsentämistä, ymmärtämistä ja kohtaamista. Valehtelun, asioiden värittämisen, tarinoihin eläytymisen ja väärin muistamisen rajat ovat joskus epätarkkoja ja liukuvia. Valehtelusta puhumiseen myös suhtaudutaan häveliäästi: esimerkiksi eduskunnassa ei sallita väittää, että edustajatoveri valehtelee. Koodinimenä käytetään ilmaisua ”muunnettu totuus”. Tavanomainen valehtelu liittyy tietoiseen eduntavoitteluun tai kiusanteon haluun, ja se on yleistä mm. persoonallisuushäiriöiden yhteydessä.

Koulutus sopii toimialasta riippumatta esimiehille, tiimien vetäjille ja henkilöstöjohdolle sekä yrityksissä että organisaatioissa. Lisäksi koulutus sopii kaikille niille asiantuntijoille, jotka kohtaavat työssään valehtelua ja epätoden muita alalajeja.

Tervetuloa mukaan!

Ilmoittauduthan 1.3. mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537.

Harhaanjohtaminen, valehtelu ja epätoden alalajit

• Kaikki epätosi informaatio ei kuitenkaan ole valetta
  • Psykoottiset harhat ja masennukseen liittyvät oireet

Taitava valehtelija huijaa uskottavasti ja sepittelee miellyttävästi

• Omaneduntavoittelu ja ”valkoiset valheet”
  • Tyypilliset keinot vaikutuksen tekemiseen ja huijaamiseen
  • Näiden käytännön merkitys työelämässä

Miten kohdata, puuttua ja ratkaista valehtelun ja epätoden alalajien aiheuttamia tilanteita työelämässä

• Aikaa kysymyksille

STRIIMIN OHJE

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat koulutusta edeltävänä päivänä sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä.

Jäsenetuhinta 350,00 € +alv 24 %
Normaalihinta 450,00 € +alv 24 %

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali.

8.45 ilmoittautuminen ja yhteyden avaus
9.00 koulutus alkaa
tauko
12.00 koulutus päättyy

Hannu Lauerma, Vastaava ylilääkäri Psykiatrinen vankisairaala

Hannu Lauerma on lääketieteen tohtori, psykiatrian ja oikeuspsykiatrian erikoislääkäri ja psykoterapeutti, jolla on unilääketieteen erityispätevyys. Hän toimii koko maata palvelevan Psykiatrisen vankisairaalan vastaavana ylilääkärinä. Hän toimii myös yksityislääkärinä ja lukuisissa päätoimensa ulkopuolisissa asiantuntijatehtävissä sekä tietokirjailina. Hänellä on kokemusta uhkaavista tai väkivaltaisista potilaista alkaen vuodesta 1982.