Esimiespäivät 2021 10.-11.3.2021 | sriimi

Ilmoittaudu viimeistään 8.3.2021
Kouluttaja: Kirsi Parnila, Pekka Järvinen
Kenelle Yrityksien esimiehille.

Kauppakamarin vuotuisilla Esimiespäivillä päivität tietosi keskeisimmistä  työsuhdeasioista ja saat uusia näkökulmia johtamisen tueksi. Esimiespäivät sisältää kaksi koulutuspäivää.

Esimiespäivillä saat vastauksia muun muassa näihin kysymyksiin:

• Kuinka onnistua esimiehen vaativassa tehtävässä?
  • Mitkä ovat työyhteisön kantavat rakenteet ja millainen on esimiehen rooli työyhteisössä?
  • Miten ratkaistaan tyypillisiä ongelmatilanteita työyhteisössä ja annetaan rakentavaa palautetta?
  • Mitä tarkoittaa käytännössä käyttää työnjohto- eli direktio-oikeutta työnantajan edustajana?
  • Miten toimitaan, jos työntekijä ei noudata työaikaa tai laiminlyö työvelvoitetta?

Kirsi Parnila: Esimiehen työoikeutta:
Päivän aikana saat tietoa työnjohto- eli direktio-oikeuden käyttämisestä työnantajan edustajana. Käsittelyssä ovat mm. tasapuolinen kohtelu, työturvallisuus, erilaiset poissaolot ja varoituskäytäntö sekä työntekijän käytökseen liittyvät ongelmatilanteet. Päivän jälkeen sinulla on hyvä käsitys työsi kannalta keskeisestä työlainsäädännöstä.

Pekka Järvinen: Esimiestyön peruspilarit:
Toisen päivän aikana syvennytään esimiestyön peruspilareihin ja työyhteisön johtamisen merkitykseen. Kuulet, miten esimiehenä tuet työyhteisöä eri tilanteissa kohti yhteisiä tavoitteita. Saat keinoja tarttua työyhteisön ongelmatilanteisiin ja vinkkejä rakentavan palautteen antamiseen.

Tämä koulutus kuuluu Johtamisen sertifikaattiin. Suoritettuasi kokonaisuuden saat kauppakamarin myöntämän kunniakirjan.

Tervetuloa mukaan!

Ilmoittauduthan 8.3. mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537.

Striimin ohjeet

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat koulutusta edeltävänä päivänä sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä.

10.3.2021 Lakimies Kirsi Parnila, Helsingin seudun kauppakamari

Esimies on juridisessa mielessä työnantajan edustaja

• työnjohto- eli direktio-oikeuden käyttäminen työnantajan edustajana
  • tasapuolinen kohtelu ja syrjintä
  • työturvallisuus ja työsuojelu

Työsuhteen ehtojen määräytyminen

• työsuhteen keskeiset ehdot ja niistä sopiminen
  • työehtosopimukset

Oikeudet ja velvollisuudet erilaisten vapaiden yhteydessä

• vuosiloman antaminen
  • perhevapaiden käyttö
  • sairauspoissaoloihin liittyvät ongelmatilanteet

Työntekijän käytökseen liittyvät ongelmatilanteet

• sopimaton käytös
  • ohjeiden vastainen menettely
  • työvelvoitteen laiminlyönti
  • luvattomat poissaolot

Työsuhteen päättäminen työntekijästä johtuvista syistä

• koeaikapurku, työsuhteen purkaminen, raukeaminen ja purkautuneena käsitteleminen
  • irtisanomismenettely ja varoituskäytäntö

11.3.2021 Psykologian lisensiaatti, TM, organisaatiopsykologi Pekka Järvinen, Organisaatiokonsultointi Praxis Oy

Esimiestyön peruspilarit

• miksi töissä ollaan?
  • kun henkilökemiat eivät toimi
  • mistä syntyy hyvä työilmapiiri ja työmotivaatio?
  • mikä auttaa jaksamaan ja viihtymään työssä?

Johtamisen korostuva merkitys

• kadonnutta johtajuutta etsimässä
  • työyhteisön kantavat rakenteet
  • muutosten johtamisen kulmakivet

Työyhteisön tyypilliset ongelmatilanteet

• yksilöongelmat
  • yhteisölliset ongelmat
  • ongelmien käsittely ja rakentava palaute

Työyhteisön käyttäytymisen lainalaisuudet

• ongelmakierteestä onnistumiskierteeseen
  • esimiehen rooli ja tuki työyhteisön dynamiikassa

STRIIMIN OHJE

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat neljä (4) päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä. Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai puhelimitse 09 2286 0360

Jäsenetuhinta 990,00 € +alv 24 %
Normaalihinta 1 190,00 € +alv 24 %

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali.

10.3.2021

9.30 ilmoittautuminen ja yhteyden avaus
10.00 koulutus alkaa
12.00 lounastauko
14.30 tauko
16.30 koulutuspäivä päättyy

——————————————————————————

11.3.2021

8.30 koulutus alkaa
10.30 tauko
12.00 lounastauko
13.45 tauko
15.30 koulutus päättyy

Kirsi Parnila toimii Helsingin seudun kauppakamarin työoikeudellisesta neuvonnasta vastaavana lakimiehenä. Hänellä on 20 vuoden kokemus työsuhdeasioiden hoitamisesta.
Kauppakamareiden valtakunnallinen koulutuspooli valitsi yksimielisesti Kirsin vuoden 2013 kouluttajaksi. Hänen asiantuntemuksensa työlainsäädännön kysymyksissä on kiistatonta.

Pekka Järvinen
Organisaatiopsykologi, PsL, TM