STRIIMI: Esimies ja työsuhteen ongelma- ja päättämistilanteet

Aika: 31.3.2020 klo 9:00 - 15:30
Kenelle esimiehille

Millä tavalla esimies voi puuttua työntekijän ongelmalliseen käytökseen? Mitkä ovat esimiehen oikeudet ja velvollisuudet? Mitä esimiehen pitää tietää niissä tilanteissa, kun työ alkaa työpaikalla vähentyä?

Koulutuksessa käydään kattavasti läpi esimiehen mahdollisuudet puuttua työpaikalla syntyviin erilaisiin ongelmatilanteisiin. Lisäksi tarkastellaan työn vähentymistä taloudellista ja tuotannollista syistä ja esimiehen velvoitteista tähän liittyen.

Asiantuntija:
Lakimies Kirsi Parnila, Helsingin seudun kauppakamari

Voit osallistua koulutukseen myös osana Esimiehen työoikeus valmennuskokonaisuutta.

Striimin ohjeet

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat neljä (4) päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä.

Näin ilmoittaudut striimiin:
Ilmoittaudu koulutukseen ja siirry ostoskoriin. Valitse striimi-vaihtoehto täyttäessäsi osallistujan tiedot. Muista valita kauppakamarijäsenyytesi alasvetovalikosta.

Käytännössä varmistat vain, että tietokoneesi internetyhteys toimii, koneen ääniresurssit ovat käytössä ja äänenvoimakkuus sopivalla tasolla. Suosittelemme kuulokkeiden ja mikrofonin käyttöä.

Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun puhelimitse 09 2286 0360 tai sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi.

8.50 Yhteyden avaus

9.00
Esimiehen oikeudet ja velvollisuudet työsuhteen ongelma- ja päättämistilanteissa

Työntekijän henkilöön liittyvät ongelmatilanteet ja niihin puuttuminen

• henkilöön liittyvät erilaiset päättämisperusteet
  • varoituskäytäntö
  • päättämismenettely
  • häirintä ja kiusaaminen ja siihen liittyvä esimiehen työturvallisuusvastuu

Erilaiset mahdollisuudet, kun työ vähenee

• lomauttamisen perusteet
  • lomauttamismenettely
  • työsuhteen päättyminen lomautuksen aikana
  • osa-aikaistaminen
  • työsuhteen päättäminen työn vähentymisen perusteella
  • päättämismenettely

15.45 Tilaisuus päättyy

Tauot:
klo 10.15,12.00–12.30 ja 14.00.

Jäsenetuhinta 470,00 € (+alv 24 %, 112,80 €)
Hinta 670,00 € (+alv 24 %, 160,80 €)
Hintaan sisältyy striimin ohella sähköinen koulutusmateriaali.

Lakimies Kirsi Parnila, Helsingin seudun kauppakamari

Kirsi Parnila toimii Helsingin seudun kauppakamarin työoikeudellisesta neuvonnasta vastaavana lakimiehenä, ja hänellä on yli 15 vuoden kokemus työsuhdeasioiden hoitamisesta.

Kauppakamareiden valtakunnallinen koulutuspooli valitsi yksimielisesti Kirsin vuoden 2013 kouluttajaksi. Hänen asiantuntemuksensa työlainsäädännön kysymyksissä on kiistatonta. Kirsin energinen esiintyminen ja kyky kertoa asiat selkeästi ja ymmärrettävästi saavat osallistujilta loistavat arvosanat koulutuksesta toiseen. Myös kirjallista tuotantoa on kertynyt runsaasti.

Lisäksi Parnila toimii Palkanlaskenta- ja Työsuhde-tietopalvelujen päätoimittajana.