Datan omistajuus, liikesalaisuudet ja henkilötietojen suoja | striimi

Aika: 18.3.2021 klo 9:00 - 12:15
Ilmoittaudu viimeistään 16.3.2021
Kouluttaja: Mika Lahtinen, Iiro Nurminen, Kristina Kotro
Kenelle Kaikille, jotka haluavat varmistaa, että omassa organisaatiossa kerätään, käytetään, suojataan ja jaetaan dataa säädösten mukaisesti.

Datasta ja sen hyödyntämismahdollisuuksista puhutaan kaikkialla. Dataan liittyy paljon liiketoimintamahdollisuuksia, mutta datan keräämiseen, jakamiseen ja käyttöön liittyy myös juridisia riskejä.

Tässä koulutuksessa saat hyvän yleiskäsityksen dataa koskevasta lainsäädännöstä. Säädösten tunteminen auttaa välttämään datan hyödyntämiseen liittyvät juridiset sudenkuopat.

Koulutuksessa perehdytään mm. teemoihin:

• kuka omistaa datan ja miten sitä voi suojata
  • miten analytiikkatietoa saa hyödyntää
  • millaista tietoa yritys saa kerätä
  • miten tietoa saa jakaa
  • miten suojata liikesalaisuuksia koskevaa tietoa.

Tervetuloa mukaan!

Ilmoittauduthan 16.3. mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537.

Datan omistajuus

• Kuka omistaa datan – minkälaista IPR-suojaa data voi saada?
  • Datasta sopiminen – käyttöoikeudet dataan ja tyypilliset sopimusehdot niihin liittyen

Liikesalaisuudet ja tiedon salassapito

• Lainsäädännöstä johtuva liikesalaisuuksien suoja
  • Salassapitosopimukset

Tiedon kerääminen, käyttäminen ja jakaminen

• Datan keräämiseen, käyttämiseen ja jakamiseen liittyvät mahdollisuudet ja rajoitukset
  • GDPR:n ja muun tietosuojasääntelyn asettamat reunaehdot henkilötiedon käsittelylle
  • Tyypilliset sopimuksista johtuvat oikeudet ja velvollisuudet
    • DPA:t (data processing agreements
  • Analytiikkatiedon hyödyntäminen (henkilötiedot vs. anonyymi tieto)

STRIIMIN OHJE

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat neljä (4) päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä. Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai puhelimitse 09 2286 0360

Jäsenetuhinta 410,00 € +alv 24 %
Normaalihinta 520,00 € +alv 24 %

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali.

8.50 ilmoittautuminen ja yhteyden avaus
9.00 koulutus alkaa
10.00 tauko
11.00 tauko
12.15 koulutus päättyy

Mika Lahtinen, lakimies Helsingin seudun kauppakamari

OTK, varatuomari Mika Lahtinen toimii Helsingin seudun kauppakamarissa lakimiehenä ja neuvoo kauppakamarin jäseniä työoikeudellisissa asioissa, sekä sopimus- ja yhtiöoikeuteen liittyvissä kysymyksissä. Mikalla on usean vuoden kokemus osaamiseensa liittyvien asioiden hoitamisesta sekä kouluttamisesta.

Iiro Nurminen, Head of IP Dottir Asianajotoimisto Oy
Kristina Kotro, Senior Associate, CIPP/E Dottir Asianajotoimisto Oy