Asiantuntijasta esimieheksi | striimi

Ilmoittaudu viimeistään 4.5.2021
Kouluttaja: Henrietta Aarnikoivu, Protulos Oy
Kenelle Uusille esimiehille

Oletko siirtymässä tai jo siirtynyt asiantuntijan tehtävästä esimieheksi?

Tässä vuorovaikutteisessa koulutuksessa saat työvälineitä ja hyviä vinkkejä roolinvaihdoksen johdosta syntyviin eri tilanteisiin. Päivän jälkeen osaat huomioida alaisten yksilöllisyyden sekä johtaa ja motivoida heitä paremmin. Sinulla on myös hyvä käsitys siitä, miten asiantuntijatehtävät ja esimiesrooli yhdistetään kestävästi ja millainen rooli esimiehellä on työnantajan edustajana.

Asiantuntijana Henrietta Aarnikoivu, ratkaisukeskeinen valmentaja YTM, ProTulos Oy.

Uuden roolin haltuunotto sujuu harvoin vain sormia napsauttamalla. Muuttunut rooli aiheuttaa usein hämmennystä entisten kollegoiden ja uuden esimiehen välisissä vuorovaikutussuhteissa. Kollegoille saattaa syntyä mielikuva siitä, ettei uuden esimiehen kanssa voi enää jakaa samoja asioita kuin ennen. Esimieheksi siirtyneen taas voi olla vaikea löytää oma tapansa johtaa.

Asiantuntijasta esimeheksi -koulutuksen teemoja ovat:

• Esimiesroolin haltuun ottaminen ja työstäminen – esimiesrooli pääroolina
  • Esimiestehtävän näkyväksi tekeminen – jaettu ymmärrys esimiehen tehtävästä
  • Esimiestyön perusta – mistä esimiestyö saa sisältönsä
  • Esimiehen tapa toimia – mitä tekemällä syntyy paras lopputulos
  • Esimiehenä arjessa – yksilöitä johtava, vuorovaikutteinen ja motivoiva esimies
  • Ristiriitatilanteiden haltuun ottaminen
  • Miten tästä eteenpäin?

Ilmoittaudu 4.5. mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537
Lisätiedot: palvelupäällikkö Heidi Sikkilä, heidi.sikkila(at)kauppakamari.fi, p. 0400 568 900

Esimiesroolin haltuun ottaminen ja työstäminen – esimiesrooli pääroolina

• esimies työnantajan edustajana – esimiehen erityinen rooli
  • asennoituminen esimiehiyteen ja motivaatiotekijät
  • esimiesrooli pääroolina

Esimiestehtävän näkyväksi tekeminen – jaettu ymmärrys esimiehen tehtävästä

• työyhteisön suhtautuminen: pesäero vai kahden kauppa?
  • toimenpiteet esimiesroolin haltuun ottamiseksi: mitä, miten, milloin, kenelle ja miksi?
  • delegoinnin jalo taito

Esimiestyön perusta – mistä esimiestyö saa sisältönsä

• esimiehen tehtävät lähtökohtana yrityksen perustehtävä
  • johtamisen kivijalka: missio, visio, strategia ja arvot
  • merkityksen luominen

Esimiehen tapa toimia – mitä tekemällä syntyy paras lopputulos

• valtuuttaminen menestystekijänä
  • Esimiestyön V10® työkaluna
  • tahtoa ja tekoja

Esimiehenä arjessa – yksilöitä johtava, vuorovaikutteinen ja motivoiva esimies

• alaisten yksilöllisyyden huomioiminen
  • palautteen antaminen ja vastaanottaminen
  • motivaation tukeminen

Ristiriitatilanteiden haltuun ottaminen

Miten tästä eteenpäin?

• esimiehenä kehittyminen

Henrietan koulutuksesta saatua palautetta:

”Henrietta on erinomainen kouluttaja ja hänellä on selkeä ulosanti ja hyvät esiintymistaidot. Oman lisänsä koulutukseen toi Henrietan omakohtainen vahva kokemus esimiestyöstä. Kerrankin kouluttaja joka jaksoi pitää mielenkiinnon koko koulutuspäivän ajan. Mukaan saatu materiaali on myös hyvä.”

”ISO KIITOS Henrietalle. Päivä oli todella antoisa, oli äärimmäisen mielenkiintoista kuulla oikeita tapauksia tosielämästä. Henrietan kaltaista asiantuntijaa on ilo kuunnella, eritoten koska hän tietää mistä puhuu.”

”Henrietta on suorapuheinen ja innostava kouluttaja. Häntä kuuntelee jatkossakin mielellään ja hän osaa luoda luottamuksellisen ja avoimen ilmapiirin sekä rohkaisee osallistujia keskusteluun.”

STRIIMIN OHJE

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat tilaisuutta edeltävänä päivänä sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä. Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai puhelimitse 09 2286 0360.

Jäsenetuhinta 480€ + alv 24%
Normaalihinta 680€ + alv 24%

Hintoihin lisätään alv 24%. Osallistumismaksuun sisältyy sähköinen koulutusmateriaali ja luento. Muutokset mahdollisia. Koulutuksen järjestämisen ehtona on koulutuskohtaisen vähimmäisosallistujamäärän täyttyminen.

8.45 Yhteyden avaus ja ilmoittautuminen
9.00 Koulutus alkaa