STRIIMI: Arvonlisäverotuksen ajokortti® (peruskurssi) 18-19.2.2021

Aika: 18.2.2021 klo 8:45 - 16:00
Ilmoittaudu viimeistään 16.2.2021
Kouluttaja: Jukka Koivumäki, Veroasiantuntija Helsingin seudun kauppakamari
Kenelle Verotusasioita työssään käyttäville.

Arvostetusta Arvonlisäverotuksen ajokortti® -koulutuksesta saat perusvalmiudet yrityksen arvonlisäverotoimintojen hoitamiseen sekä verotuksen ja liiketoiminnan riippuvuussuhteiden ymmärtämiseen.

Ohjelmassa muun muassa:

• Arvonlisäverotuksen perusperiaatteet
  • Mistä veroa maksetaan
  • Arvonlisäveron vähennysoikeus
  • Arvonlisäveromenettely
  • Ulkomaankauppa

Koulutuksen jälkeen hallitset arvonlisäverotuksen pääperiaatteet sekä erityispiirteet ja yrityksesi saa uusimman tiedon arvonlisäverotuksesta sekä tulossa olevista muutoksista. Koulutuspäivät sisältävät lukuisia esimerkkejä ja ratkaisuja sekä antavat mahdollisuuden keskustella arvonlisäverotuksen käytännön kysymyksistä.

Palautetta aiemmista koulutuksista:

• Paljon esimerkkejä ja tenttausta, hienoa!
  • Käytännönläheinen lähestyminen aiheeseen oli positiivista.
  • Hyvä ja selkeä koulutustyyli ja hyviä käytännön esimerkkejä. Loistavasti koottu tietopaketti arvonlisäverosta. Sain myös tyhjentäviä vastauksia esittämiini kysymyksiin.
  • Hyvin asiantunteva ja asiat selitettiin selkeästi. Kysymyksiin löytyi myös aina vastaus.

Tervetuloa mukaan!

Ilmoittauduthan 16.2. mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537.

1.PÄIVÄ

Arvonlisäverotuksen perusperiaatteet

• Arvonlisäveron perusluonne ja veron kertyminen
  • Liiketoiminnan veronalaisuus
  • Arvonlisäverovelvolliset toimijat
  • Vähäinen liiketoiminta
  • Arvonlisäverolain ulkopuolinen toiminta
  • Käännetty verovelvollisuus

Mistä veroa maksetaan

• Veron peruste
  • Verokannat Suomessa
  • Liityntäperiaate
  • Myynnin veroa vai kustannusten edelleen veloitusta
  • Oman käytön vero

Arvonlisäveron vähennysoikeus

• Yleinen vähennysoikeus
  • Ostotositteiden sisältövaatimukset
  • Vähennysoikeuden rajoitukset

2. PÄIVÄ

Arvonlisäveromenettely

• Rekisteröinti-ilmoitukset
  • Kausiveroilmoitus, yhteenvetoilmoitus sekä Intrastat -ilmoitus
  • Verotili
  • Verovelvollisuuden syntyhetki ja ajallinen kohdistaminen
  • Arvonlisäveron käsittely kirjanpidossa

Ulkomaankauppa

• Yhteisömyynnit ja yhteisöhankinnat
  • Tuonti ja vienti
  • Kansainvälinen palvelukauppa

STRIIMIN OHJE

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat neljä (4) päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä. Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai puhelimitse 09 2286 0360

Jäsenetuhinta 750,00 € +alv 24 %
Normaalihinta 950,00 € +alv 24 %

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali.

Molempina päivinä:

08.45 ilmoittautuminen ja yhteyden avaus
9.00 koulutus alkaa
10.15 tauko
12.00 lounastauko
14.15 tauko
16.00 koulutus päättyy

Jukka Koivumäki, Veroasiantuntija Helsingin seudun kauppakamari

Hall. maist. Jukka Koivumäki toimii Helsingin seudun kauppakamarin veroasiantuntijana. Hän on vuoden 2012 alusta lähtien KauppakamariTiedon Vero-teoksen kirjoittaja. Hänellä on pitkä kokemus tilitoimistoalalta ja verohallinnosta.

Koivumäki on kirjoittanut Hannele Lindforsin kanssa teokset Pk-yrityksen taloushallinto käytännönläheisesti (2012) ja Tilinpäätöksestä veroilmoitukseen käytännönläheisesti (2011, 2014).

Ilmoittautumisen voi peruuttaa kuluitta vähintään viikko (1) viikkoa ennen tilaisuutta. 7-5 vuorokautta ennen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta ja tämän jälkeen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan koko osallistumismaksu.

Etelä-Pohjanmaan kauppakamarilla on oikeus peruuttaa koulutustilaisuus ilman korvausvelvollisuutta ilmoittamalla asiakkaalle siitä sähköpostilla viimeistään 2 arkipäivää ennen tilaisuuden ajankohtaa. Koulutuksen toteuttamisen ehtona on riittävä osallistujamäärä.