Power BI -perusteet

Ilmoittaudu

Aika: 31.3.2020 klo 8:45 - 16:00
Paikka: Sokos hotel Lakeus, kokoustila Laakee kolmonen, Torikatu 2, 60100 Seinäjoki
Ilmoittaudu viimeistään 24.3.2020
Kouluttaja: Erkki Renvall
Kenelle Koulutus soveltuu kenelle tahansa tiedon visualisoinnista ja Power BI:n käytöstä kiinnostuneelle

Muistuta ilmoittautumisen päättymisestä Tästä saat kalenterisi muistuttamaan ilmoittautumisesta pari päivää ennen määräaikaa. Huomaa, että ilmoittautumismuistutuksen lisääminen omaan kalenteriin ei toimi ilmoittautumisena meille.

Haluatko yhdistää tietoa useasta tietolähteestä yhdeksi valmiiksi dashboard-raportiksi? Jopa niin, että käyttämäsi tietolähteet ovat erityyppisiä.

Koulutuksessa opit hyödyntämään Microsoftin Office 365 -palveluun liittyvää Power BI -pilvipalvelua sekä ilmaista Power BI Desktop -ohjelmaa, joka on mullistamassa suurten tietoaineistojen käsittelyn ja raportoinnin. Opit luomaan ns. tietomallin ja tekemään tiedoilla laskentaa sekä luomaan siitä raportteja. Käymme läpi tietomallin luonnin alusta asti sekä perehdymme tiedon muokkaukseen ja Power BI:ssa käytetyn DAX-laskennan perusteisiin.

Tavoite
Koulutuksen jälkeen osaat luoda dynaamisia Power BI -visualisointeja ja tietomallin sekä ymmärrät DAX-laskennan perusteet.

Kenelle
Koulutus soveltuu kenelle tahansa tiedon visualisoinnista ja Power BI:n käytöstä kiinnostuneelle.

Ohjelmaversio
Tämä koulutus soveltuu Power BI Desktop- ja pilvipalvelusovelluksille.

OMA KONE MUKAAN! Paikkoja rajoitetusti.

Ilmoittauduthan 24.3. mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537
Lisätiedot: palvelupäällikkö Heidi Sikkilä, heidi.sikkila(at)kauppakamari.fi, p. 0400 568 900

Sisältö

Mikä on Power BI?

Raporttien luonti ilmaisella Power BI Desktopilla

 • Millaisista tietolähteistä voin tuoda tietoa raportoitavaksi? Katsaus tietolähteisiin
 • Miten lataan ulkoisen tiedon?
 • Johdatus käsitteisiin. Datasets, reports, dashboards
 • Miten luon tietomallin?
 • Miten luon raporttisivut?
 • Millaisia visualisointivaihtoehtoja ohjelmasta löytyy? Kaaviolajit, muotoilumahdollisuudet, taulukot, kartat, suodattimet.
 • Excelissä luotujen tietomallien lataus ja siihen liittyvät rajoitukset
 • Miten julkaisen ja jaan raportin? Julkaiseminen Power BI tai Power BI Pro -palveluun

Raportit Power BI -pilvipalvelussa

 • Pilvipalvelun ominaisuudet
 • Raporttien jakaminen ja muokkaus pilvipalvelussa

Power BI Desktop -ohjelman kehittynyt käyttö

 • Tuotavan tiedon yhdistäminen eli tiemallin luonti
 • Laskenta DAX-kaavoilla. Katsaus peruskaavojen luontiin Power BI:ssa.
 • Laskenta DAX-funktioilla. Katsaus yleisimmin käytettyihin funktioihin.
 • Katsaus Python –kielen käyttöön Power BI:ssa. Mitä mahdollisuuksia Python antaa tiedon analysointiin ja visualisointiin.

”Työelämän organisaatiot ja työtehtävät muuttavat alati muotoaan. Nykyisen kaltaisessa tilanteessa yritysten henkilöstön toimisto- ja muiden ohjelmistojen osaaminen korostuu entisessään. Varsinkin Excel-taidot ovat yrityksissä avainasemassa hyvinkin erilaisissa työtehtävissä. Kun henkilöstön perusosaaminen tietotyökalujen osalta on riittävällä tasolla, aikaa säästyy ja voidaan ottaa selkeä yrityksen sisäinen ”tuottavuusloikka”.

Koulutus olisikin yrityksissä nähtävä investointina, joka ajan säästymisen ja toimintojen tehostumisen kautta maksaa nopeasti itsensä takaisin.”

Hinta

jäsenetuhinta 365 € + alv 24 %
normaalihinta 550 € + alv 24 %

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali ja ohjelmaan merkityt tarjoilut.
Kauppakamarien jäsenorganisaatioiden henkilöstö osallistuu koulutuksiin aina edullisimmalla jäsenetuhinnalla. Hyödynnä myös pysyvä määräalennuksemme, ilmoita 5 – maksa 4!

Ohjelma

8.45 Ilmoittautuminen ja aamukahvi
9.00 Tilaisuuden avaus
11.30 lounas
14.00 iltapäiväkahvi
16.00 koulutus päättyy

Oikeudet muutoksiin:
Pidätämme oikeuden mahdollisiin hinnan- ja ohjelmanmuutoksiin. Koulutuksen järjestämisen ehtona on koulutuskohtaisen vähimmäisosallistujamäärän täyttyminen.

Ilmoittauduin juuri - lisää sähköiseen kalenteriini
Tästä voit ilmoittauduttuasi lisätä ajankohdan ja sisällön kalenteriisi. Huomaa, että omaan kalenteriin lisääminen ei toimi ilmoittautumisena meille. Ilmoittautuminen tapahtuu aina oheisella lomakkeella.

Erkki Renvall, Wistec Training Oy

Erkki Renvall, Wistec Training Oy

Erkillä on 25 vuoden kokemus sekä Microsoftin että Adoben ohjelmistojen koulutuksesta. Hän on erikoistunut Excelin edistyneempien ominaisuuksien sekä Excel-ohjelmoinnin kouluttamisen lisäksi yritysten raportoinnin kehittämiseen Excelillä ja Power BI -sovelluksella.
Erkiltä löytyy Excelin lisäksi laajaa osaamista ja kokemusta aina Wordin peruskursseista MsProject- ja MsVisio –ohjelmien jatkotason koulutuksiin sekä Photoshop-, InDesign- ja Illustrator –kursseihin. Hänellä on kokemusta myös SQL-kyselykielen, XML-kielen, tietokantasuunnittelun ja tietoturvakysymysten kouluttamisesta.

Peruutusehto

Osallistumisen voi peruuttaa maksutta ennen ilmoittautumisajan  päättymistä. Viikkoa ennen perutuista kurssipaikoista perimme 50 % osallistumismaksusta. Kolmea päivää ennen tilaisuutta tai myöhemmin tehdyistä peruutuksista perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Ilmoittautumisen voi perua maksutta toimittamalla meille sairaslomatodistuksen. Esteen sattuessa ilmoittautuneen henkilön tilalle voi tulla toinen. Lisätietoa ilmoittautumiseen