Palkanlaskenta 2021 -laivaseminaari 29.9.-1.10.2021

Ilmoittaudu viimeistään 22.9.2021
Kouluttaja: Kirsi Parnila ja Sari Wulff
Kenelle Palkanlaskijoille

Tervetuloa mukaan Palkanlaskenta 2021 -laivaseminaariin! Luvassa on kattava tietopaketti palkanlaskentaan ja työlainsäädääntöön liittyvistä asioista. Ajankohtaisten teemojen lisäksi tapaat tuttuja ja luot uusia verkostoja.

Tällä kertaa ohjelmassa on:

• uutta työlainsäädännössä ja tuoretta oikeuskäytäntöä
  • veronalaisten kustannusten käsittely ja ilmoittaminen
  • omaehtoisen liikunta- ja kulttuuriedun virtuaalikäyttö
  • henkilökuntaetujen ja luontoisetujen erot
  • Verohallinnon uudet ohjeet ja kannanotot
  • lomautuksen erityiskysymyksiä palkanlaskennan näkökulmasta
  • ajankohtaista tulorekisteristä, vuoden 2022 muutokset ja ilmoittamisen kompastuskivet
  • työsuhteen päättymisen erityistilanteet

Asiantuntijoina lakimies Kirsi Parnila Helsingin seudun kauppakamarista sekä johtava asiantuntija Sari Wulff Verohallinnosta.

Ilmoittaudu mukaan 24.6. mennessä ja majoitu 1 hengen hytissä ilman lisämaksua!

Ilmoittaudu 25.8. mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537
Lisätiedot: palvelupäällikkö Heidi Sikkilä, heidi.sikkila(at)kauppakamari.fi, p. 0400 568 900

Keskiviikko 29.9.2021

Ilmoittautuminen Olympiaterminaalissa ja salaattilounas

13.30-14.45
Uutta työlainsäädännössä ja tuoretta oikeuskäytäntöä

15.00-16.40
Ajankohtaista verotuksesta

• veronalaisten kustannusten käsittely ja ilmoittaminen
  • omaehtoisen liikunta- ja kulttuuriedun virtuaalikäyttö
    • luontoisetujen käsittely palkanlaskennassa
    • kokonaispalkkana ja palkan lisänä annetut edut
  • henkilökuntaetujen ja luontoisetujen erot
  • Verohallinnon uudet ohjeet ja kannanotot

Johtava asiantuntija Sari Wulff, Verohallinto

16.40-17.10
Kahvibuffet kokousosastolla ja majoittautuminen hytteihin
(17.00 Laiva lähtee satamasta)

17.10-18.25
Lomautuksen erityiskysymyksiä

• lomautuksen muuttaminen ja keskeyttäminen
    • vaikutus vuosilomiin
  • lomautuksen vaikutus lomapalkkaan
  • muut poissaolot lomautusaikana
  • lomautuksen päättäminen

A´la Carte illallinen, Tavolata, kansi 6

Torstai 30.9.2021
(HUOM. ohjelma Ruotsin ajassa, -1 tuntia!)

7.00  alkaen
Meriaamiainen, Grande Buffet, kansi 6

Laiva saapuu Tukholmaan, vapaata aikaa

14.00-14.45
Salaattibuffet, Tavolata, kansi 6

15.00-16.30
Ajankohtaista tulorekisteristä

• Vuoden 2022 muutokset
  • Tulorekisterin ajankohtaiset asiat
    • polkupyöräedun ja työsuhdematkalippuedun käsittely ja ilmoittaminen
    • myöhästymismaksun käyttöönotto
  • Ilmoittamisen kompastuskivet

Johtava asiantuntija Sari Wulff, Verohallinto

16.30-17.00

Kahvibuffet kokousosastolla
(Laiva lähtee Tukholmasta klo 16.45, laivassa tulee olla viimeistään klo 16.15)

17.00-18.30
Työsuhteen päättymisen erityistilanteet

• purkautuneena käsitteleminen
  • työsopimuksen purkaminen
    • lopputili purkutilanteessa
    • eroamisiän saavuttaminen ja työsuhde
    • eläkkeelle siirtyminen
    • määräaikaisen työsuhteen päättyminen ja sopimuskauden hiljainen pidentyminen

Koulutuspäivä päättyy

Buffet-illallinen, Grande Buffet, kansi 6

—————————————————————-

Perjantai 1.10.2021

7.30 –
Meriaamiainen, Grande Buffet, kansi 6

Saapuminen Helsinkiin

Jäsenetuhinta 820,00 € +alv 24 %
Normaalihinta 1020,00 € +alv 24 %

Hintaan sisältyy koulutus, materiaali, risteily 2-hengen Promenade -luokan hytissä sekä ohjelman mukaiset tarjoilut. Lisämaksusta yhden hengen hytti (+ 105 €)

Kirsi Parnila
Lakimies
Helsingin seudun kauppakamari

Kirsi Parnila toimii Helsingin seudun kauppakamarin työoikeudellisesta neuvonnasta vastaavana lakimiehenä. Hänellä on 20 vuoden kokemus työsuhdeasioiden hoitamisesta.

Kauppakamareiden valtakunnallinen koulutuspooli valitsi yksimielisesti Kirsin vuoden 2013 kouluttajaksi. Hänen asiantuntemuksensa työlainsäädännön kysymyksissä on kiistatonta.

Kirsin energinen esiintyminen ja kyky kertoa asiat selkeästi ja ymmärrettävästi saavat osallistujilta loistavat arvosanat koulutuksesta toiseen. Myös kirjallista tuotantoa on kertynyt runsaasti. Viimeksi julkaistut teokset ovat Työsopimuslaki käytännönläheisesti, Työsuhde tutuksi – esimiehen selviytymisopas, Yhteistoimintalaki käytännönläheisesti, Työsuhde käytännönläheisesti ja Työpaikan poissaolot käytännönläheisesti. Lisäksi Parnila on yksi KauppakamariTiedon Palkanlaskenta- ja Työsuhde-teoksen kirjoittajista.

Sari Wulff
Johtava asiantuntija, OTK
Verohallinto, tulorekisteriyksikkö

Sari Wulffilla on noin kahdenkymmenen vuoden kokemus verotuksesta, mukaan lukien verolakien säätäminen Valtiovarainministeriössä. Hänellä on myös vuosien kokemusta tuomioistuintyöskentelystä. Sari Wulff on mukana erilaisissa Verohallinnon hankkeissa, esim. rakentamisilmoitukset ja Tulorekisteri.

Sari Wulff on erittäin pidetty kouluttaja. Tästä kertoo parhaiten se, että hän on valittu kahden eri koulutusyhteisön puolesta Vuoden kouluttajaksi. (Kauppakamarit ja Kiinko)

Asiakaspalaute:

”Aina yhtä erinomainen esiintyjä ja rautainen osaaminen ei jää epäselväksi.”

”Olet aina yhtä loistava, Sari.”

”Esitys on aina selkeä ja tietopitoinen.”

”Asiastaan innostunut kouluttaja saa asian hyvin perille.”

”Erittäin hyvä esiintyjä! Esittää asiat selkeästi ja mieleenpainuvalla tavalla juuri sopivasti huumorilla höystettynä.”