Päästövähennyskoulutus verkossa 7.10.2021

Aika: 7.10.2021 klo 10:00 - 16:00
Paikka: Omalta koneelta
Ilmoittaudu viimeistään 30.9.2021
Kenelle Koulutus on suunnattu yritysjohdolle, tuotanto- ja ympäristövastaaville sekä vastuullisuudesta kiinnostuneille. Koulutuksesta hyötyvät myös yritysten markkinointi-, brändi- ja myyntivastaavat.

Tutkimusten mukaan kestävään liiketoimintaan panostavat yritykset saavat kilpailijoihinsa nähden 5-15 vuoden etumatkan. Menestys pohjautuu usein asiakkaiden ja työntekijöiden entistä tiiviimpään sitoutumiseen, markkinoilla erottautumiseen ja resurssien säästämiseen: pienentämällä materiaali- tai lämpöhukkaa sekä vähentämällä energian ja polttoaineen kulutusta syntyy kustannussäästöjä ja päästöt vähenevät.

Suomalaiset yritykset voivat olla vastuullisuuden suunnannäyttäjiä maailmassa ja tavoitteena on, että suomalaiset yritykset ovat hiilineutraaleja vuoteen 2035 tai viimeistään vuoteen 2040 mennessä. Tutustu Keskuskauppakamarin Ilmastositoumukseen.

Miten voit tunnistaa yrityksesi päästölähteet ja kuinka voit laskea yrityksesi hiilijalanjäljen? Miten voit laatia tiekartan päästöjen vähentämiseksi? Entä kuinka kohdistat päästövähennystoimenpiteet oikeisiin ja vaikuttaviin kohteisiin?

Keskuskauppakamari tukee yrityksiä järjestämällä päästövähennyskoulutuksia, joissa tarjotaan käytännönläheisiä työkaluja päästöjen laskentaan, vähentämiseen ja kompensointiin. Koulutuksesta saat valmiudet Keskuskauppakamarin Ilmastositoumuksen edellyttämän päästölaskennan tekemiseen. Päästövähennyksissä keskitytään yritysten oman toiminnan, logistiikan ja energiankulutuksen aiheuttamiin päästöihin Keskuskauppakamarin Ilmastositoumuksen vaatimusten mukaisesti.

Kenelle

Kouluttajina toimivat AFRYn hiilijalanjälkiasiantuntijat.

STRIIMIN OHJE

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat tilaisuutta edeltävänä päivänä sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä sähköpostiosoitteeseen asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi

Jäsenetuhinta 490€ + alv 24%
Normaalihinta 590€ + alv 24%

Koulutukseen liittyy lyhyt ennakkokysely, jonka täytät ilmoittautumisen yhteydessä. Yrityksesi vastaukset huomioidaan koulutuksen sisällössä.

Peruutusehdot: Kuluton peruutus on mahdollinen viimeistään seitsemän vuorokautta ennen tilaisuutta. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin seitsemän vuorokautta ennen tilaisuutta, veloitetaan koko koulutuksen hinta.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Ohjelma ja suuntaa antava aikataulu

10.00 Tilaisuuden avaus

Kauppakamarin puheenvuoro
• Keskuskauppakamari tarjoaa yrityksille työkaluja vastuullisuustyöhön

Yrityspuheenvuoro
puheenvuoro vahvistuu

Päästövähennysten kautta hiilineutraaliuuteen
• Päästölaskennan perusteet ja standardit
– GHG Protocol -standardin käyttö hiilijalanjäljen laskennassa
– Esimerkkejä tyypillisistä päästöjakaumista yrityksissä
• Päästötiedon raportointi

12.15–13.00 Lounastauko

Päästövähennysten kautta hiilineutraaliuuteen
• Päästöjen vähentämisen mahdollisuudet yrityksissä
• Miten luodaan tiekartta hiilineutraalisuuteen?
• Päästöjen kompensointi osana hiilineutraalisuutta

Päästöjen laskenta käytännössä
• Keskuskauppakamarin hiilijalanjälkilaskurin esittely

n. 14.00 Pienryhmätyöskentely
• Mahdollisuus keskustella oman yrityksen päästöistä, päästörajauksesta ja tilanteesta hiilijalanjälkiasiantuntijoiden kanssa

n. 15.00 Pienryhmätyöskentelyn yhteenveto ja tilaisuuden päätös

Tilaisuus päättyy klo 16 mennessä.

*****************************************************

Ilmoittautuminen 30.9.2021 mennessä.

Lisätietoja: Sisällöstä vastaa Keskuskauppakamarin vastuullisuusasiantuntija Antti Turunen, antti.turunen@chamber.fi, puh. 041 517 9707.

Järjestelyihin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä tapahtumatuottaja Anne Pakkaseen, anne.pakkanen@chamber.fi, puh. 045 898 6972.