Osakeyhtiötaloutta 2: Tilinpäätös

Aika: 19.12.2017 klo 8:45 - 15:00
Paikka: Seinäjoki Areena, B-halli, Kuvaja-kabinetti, Kirkkokatu 23, Seinäjoki
Ilmoittaudu viimeistään ma 11.12.
Kouluttaja: Erkki Yli-Rantala
Kenelle Osakeyhtiön tilinpäätöstä valmistelevat

Muistuta ilmoittautumisen päättymisestä Tästä saat kalenterisi muistuttamaan ilmoittautumisesta pari päivää ennen määräaikaa. Huomaa, että ilmoittautumismuistutuksen lisääminen omaan kalenteriin ei toimi ilmoittautumisena meille.

Osakeyhtiön tilinpäätös koulutuksessa käydään käytännönläheisesti merkittävimmät ajankohtaiset tilinpäätöksen laadintaan liittyvät kysymykset sekä uudistuneen kirjanpitolain mukanaan tuomat muutokset. Päivän aikana käsitellään yhtiön tuloslaskelman, taseen ja rahoituslaskelman sisältö sekä olennaiset seikat mitä näistä eristä niin tilitoimistojen henkilöstön sekä yrityksen johdon ja yrityksen taloudesta vastaavien tulee ottaa huomioon tilinpäätöstä laatiessaan. Olennaisimpia kysymyksiä oikean tilinpäätöksen laadinnan kannalta on mm. tase-erien oikeamääräiseen arvostamiseen liittyvät kysymykset ja yrityksen myynnin tulouttamiseen liittyvät kysymykset, jotka omalta osaltaan varmistavat oikean ja informatiivisen tilinpäätöksen.

Koulutuspäivän yhteydessä käsitellään myös osakeyhtiön verotukseen liittyvä lainsäädäntö sekä käytössä olevat tuloksenjärjestelymahdollisuudet.  Lisäksi koulutuspäivän yhteydessä käydään läpi osakeyhtiön toimintakertomuksen laadintaan liittyvät olennaiset säännökset sekä liitetietojen merkitys asianmukaisen tilinpäätöksen laatimisessa.  Koulutus tavoitteena on antaa osallistujille varmuutta siitä, että yrityksen tilinpäätös on laadittu asianmukaisesti ja se täyttää niin yrityksen omistajien, viranomaisten kuin muidenkin sidosryhmien siihen kohdistamat tarpeet voimassa olevan tilinpäätösnormiston näkökulmasta.

Sisältö

  • Tuloslaskelman ja taseen sisältö ja niihin liittyvät arvostus- ja esittämistavat tilinpäätöksessä
  • Rahoituslaskelman laadintavelvollisuus ja sen tuottaman informaation merkitys yritykselle
  • Osakeyhtiön verotus ja vähennysoikeudet verotuksessa
  • Toimintakertomuksen laadinta ja sen sisältö
  • Yrityksen liitetiedot ja niiden merkitys tilinpäätöksen antaman oikeiden ja riittävien tietojen kannalta

Hinta

Jäsenhinta 350 euroa
Normaalihinta 525 euroa

Hinta sisältää lounaan, kahvitukset, koulutuksen ja koulutusmateriaalit

Ohjelma

8.45 aamukahvit
9.00 koulutus alkaa
11.30 lounas
14.00 iltapäiväkahvit
15.00 koulutus päättyy

Kouluttaja

Erkki Yli-Rantala

Kouluttajana toimii Erkki Yli-Rantala, KHT, jolla on pitkäaikainen kokemus tilinpäätöksiin ja niiden liittyvien kysymysten kouluttamisesta. Yli-Rantala on toiminut pitkään monipuolisissa tilintarkastustehtävissä useissa eri yksityisten ja julkisomisteisten yhtiöiden tilintarkastajina. Palautteen perusteella Yli-Rantalan koulutustilaisuudet ovat olleet hyvin käytännönläheisiä, laadukkaita ja osallistujien ammattitaitoa kehittäviä.

Peruutusehto