Osakeyhtiön tilinpäätös

Aika: 13.12.2016 klo
Paikka: Seinäjoki Areena, Komia-kabinetti, Kirkkokatu 23, Seinäjoki
Ilmoittaudu viimeistään to 1.12.2016
Kouluttaja: Erkki Yli-Rantala, KHT ja Henry Kampman, KHT

Käytännönläheisesti käsitellään osakeyhtiön tilinpäätöksen sisältö uudistunut kirjanpitolainsäädäntö huomioiden sekä lisäksi ongelmallisiksi havaittuja arvostus-, jaksotus- ja verotusasioita esimerkkien avulla.

Merkittävimmät ajankohtaiset tilinpäätöksen laadintaan liittyvät kysymykset sekä uudistuneen kirjanpitolain mukanaan tuomat muutokset.Päivän aikana käsitellään yhtiön tuloslaskelman, taseen ja rahoituslaskelman sisältö sekä olennaiset seikat mitä näistä eristä niin tilitoimistojen henkilöstön sekä yrityksen johdon ja yrityksen taloudesta vastaavien tulee ottaa huomioon tilinpäätöstä laatiessaan

Olennaisimpia kysymyksiä oikean tilinpäätöksen laadinnan kannalta on mm.
– tase-erien oikeamääräiseen arvostamiseen liittyvät kysymykset
– yrityksen myynnin tulouttamiseen liittyvät kysymykset, jotka omalta osaltaan varmistavat oikean ja informatiivisen tilinpäätöksen.

Käsitellään myös osakeyhtiön verotukseen liittyvä lainsäädäntö sekä käytössä olevat tuloksenjärjestelymahdollisuudet että osakeyhtiön toimintakertomuksen laadintaan liittyvät olennaiset säännökset ja liitetietojen merkitys asianmukaisen tilinpäätöksen laatimisessa.

Koulutuksen tavoitteena on antaa osallistujille varmuutta siitä, että yrityksen tilinpäätös on laadittu asianmukaisesti ja se täyttää niin yrityksen omistajien, viranomaisten kuin muidenkin sidosryhmien siihen kohdistamat tarpeet voimassa olevan tilinpäätösnormiston näkökulmasta.

Peruutusehto

Ilmoittautuminen koulutukseen on sitova, ja osallistumisen voi peruuttaa maksutta ennen ilmoittautumisajan päättymistä. Sen jälkeen tehdyistä peruutuksista laskutamme puolet osallistumismaksusta, mutta kolme päivää ennen koulutusta tai myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutamme osallistumismaksun kokonaisuudessaan.

Sairastapauksissa laskutamme järjestelykulut 54€.

Peruutuksen sijaan yritys voi lähettää toisen työntekijän estyneen tai sairastuneen tilalle. Henkilömuutoksista koulutuksiin emme peri kuluja

Koulutuksen järjestämisen ehtona on koulutuskohtaisen vähimmäisosallistujamäärän täyttyminen.

Sisältö

– Tuloslaskelman ja taseen sisältö ja niihin liittyvät arvostus- ja esittämistavat tilinpäätöksessä

– Rahoituslaskelman laadintavelvollisuus ja sen tuottaman informaation merkitys yritykselle

– Osakeyhtiön verotus ja vähennysoikeudet verotuksessa

– Toimintakertomuksen laadinta ja sen sisältö

– Yrityksen liitetiedot ja niiden merkitys tilinpäätöksen antaman oikeiden ja riittävien tietojen kannalta

Hinta

Jäsenhinta 315€
Normaalihinta 515€
Hintoihin lisätään alv 24%.
Maksuun sisältyy aamukahvi, lounas, iltapäiväkahvi ja jaettava aineisto

Ohjelma

8.45 Ilmoittautuminen ja aamukahvit
9.00 Koulutus alkaa
11.30 Lounas
14.00 Iltapäiväkaffeet
15.30 Koulutus päättyy

Peruutusehto

Ilmoittautumisen voi peruuttaa kuluitta vähintään viikko (1) viikkoa ennen tilaisuutta. 7-5 vuorokautta ennen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta ja tämän jälkeen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan koko osallistumismaksu.

Etelä-Pohjanmaan kauppakamarilla on oikeus peruuttaa koulutustilaisuus ilman korvausvelvollisuutta ilmoittamalla asiakkaalle siitä sähköpostilla viimeistään 2 arkipäivää ennen tilaisuuden ajankohtaa. Koulutuksen toteuttamisen ehtona on riittävä osallistujamäärä.