Mitä tilinpäätöksen luvut kertovat yrityksen johdolle?

Ilmoittaudu

Aika: 19.5.2020 klo 8:45 - 15:00
Paikka: Seinäjoki Areena, Kirkkokatu 23, B-halli, kokoustila B90
Ilmoittaudu viimeistään 12.5.2020
Kouluttaja: Erkki Yli-Rantala
Kenelle toimitusjohtajat, johtoryhmät

Muistuta ilmoittautumisen päättymisestä Tästä saat kalenterisi muistuttamaan ilmoittautumisesta pari päivää ennen määräaikaa. Huomaa, että ilmoittautumismuistutuksen lisääminen omaan kalenteriin ei toimi ilmoittautumisena meille.

Tilinpäätöksen tulkinta on taitoa käyttää oikeita menetelmiä ja tulkita tilinpäätöksessä olevia raportteja. Koulutuksessa tutustumme kattavasti siihen, mistä lähteä liikkeelle tilinpäätöstä tulkitessa. Tutustumme siihen mitä tuloslaskelma ja tase meille kertoo yrityksen tilasta.

Kenelle
Yrityksen hallitus-, toimitusjohtaja ja johtoryhmätasolla työskenteleville sekä henkilöille, jotka valmistelevat investointipäätöksiä ja analysoivat yrityksen taloudellisia tunnuslukuja.

Yrityksen taloudellisen tilanteen arviointi muodostuu niin tuloslaskelman, taseen, rahoituslaskelman kuin liitetietojen läpikäynnistä ja niiden sisäistämisestä sekä toimintakertomuksesta. Miten luetaan kannattavuus, vakavaraisuus ja maksuvalmius?

Tilinpäätöksen ymmärtäminen sekä yhtiön taloudellisen tilanteen analysointi varsinkin nykyisessä markkinatilanteessa on välttämätöntä niin yrittäjille, tilitoimistossa työskenteleville taloushallinnon ammattilaisille kuin myös operatiivisesta liiketoiminnasta vastaajille esimiehille. Tilinpäätöksen tulkinnalla ja yhtiön taloudellisen tilanteen analyysilla on merkittävä asema, kun yhtiö tekee liiketoiminnan kannalta olennaisia pitkän tähtäimen ratkaisuja tai yritystä ollaan esimerkiksi myymässä ulkopuoliselle ostajataholle. Tilinpäätösten ymmärtämisellä on oma roolinsa myös yhteistyökumppaneita valittaessa ja asiakkaiden maksuehtoja arvioitaessa.

Yrityksen taloudellisen tilanteen arviointi muodostuu niin tuloslaskelman, taseen, rahoituslaskelmaa kuin liitetietojen läpikäynnistä ja niiden sisäistämisestä. Lisäksi toimintakertomus täydentää edellä mainittuja taseen sisältämiä tietoja. Näiden lisäksi yrityksen toimintaa kuvaavat tunnusluvut antavat syvällisempää tietoa tärkeimmistä yhtiön tunnusluvuista eli kannattavuudesta, vakavaraisuudesta ja maksuvalmiudesta. Koulutuspäivän jälkeen olet saanut käytännönläheisiä esimerkkejä painottuen olennaisimpiin seikkoihin.

Kaappaa vaikka koko johtoryhmä mukaan ja ilmoita 5, maksa 4!

Ilmoittauduthan 12.5. mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537
Lisätiedot: palvelupäällikkö Heidi Sikkilä, heidi.sikkila(at)kauppakamari.fi, p. 0400 568 900

Sisältö

Yrityksen tuloslaskelma ja tase sekä liitetiedot
Mitkä ovat tuloslaskelman tärkeät elementit ja miten se kertoo kannattavuudesta? Taseen analysointi ja taseen sisältämien erien ymmärtäminen Miten taseen perusteella analysoidaan maksuvalmiutta ja vakavaraisuutta? Yhtiön liitetiedot ja niiden sisältämä informaatio

Toimintakertomus ja rahoituslaskelma
Toimintakertomuksen ja rahoituslaskelman laatimisvelvollisuus Mitä rahoituslaskelma kertoo ja mitä sen perusteella voi arvioida yhtiön taloudellisesta tilanteesta?

Yrityksen taloudelliset tunnusluvut ja maksuvalmiuslaskelma
Käydään läpi yhtiön yleisimmät tunnusluvut ja niiden merkitys Maksuvalmiuslaskelman laatiminen ja sen merkitys yritystoiminnan kehittämisen kannalta

Hinta

jäsenetuhinta 365 € + alv 24 %
normaalihinta 550 € + alv 24 %

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali ja ohjelmaan merkityt tarjoilut.
Kauppakamarien jäsenorganisaatioiden henkilöstö osallistuu koulutuksiin aina edullisimmalla jäsenetuhinnalla. Hyödynnä myös pysyvä määräalennuksemme, ilmoita 5 – maksa 4!

Ohjelma

8.45 Ilmoittautuminen ja aamukahvi
9.00 Tilaisuuden avaus
11.30 lounas
13.00 iltapäiväkahvit
15.00 koulutus päättyy

Oikeudet muutoksiin:
Pidätämme oikeuden mahdollisiin hinnan- ja ohjelmanmuutoksiin. Koulutuksen järjestämisen ehtona on koulutuskohtaisen vähimmäisosallistujamäärän täyttyminen.

Ilmoittauduin juuri - lisää sähköiseen kalenteriini
Tästä voit ilmoittauduttuasi lisätä ajankohdan ja sisällön kalenteriisi. Huomaa, että omaan kalenteriin lisääminen ei toimi ilmoittautumisena meille. Ilmoittautuminen tapahtuu aina oheisella lomakkeella.

KHT Erkki Yli-Rantala, Revisium OY

KHT Erkki Yli-Rantala, Revisium OY

Erkkillä on pitkäaikainen kokemus tilinpäätöksiin ja niiden liittyvien kysymysten kouluttamisesta. Yli-Rantala on toiminut pitkään monipuolisissa tilintarkastustehtävissä useissa eri yksityisten ja julkisomisteisten yhtiöiden tilintarkastajina.
Palautteiden perusteella Yli-Rantalan koulutustilaisuudet ovat olleet hyvin käytännön läheisiä, laadukkaita ja osallistujien ammattitaitoa kehittäviä.

Peruutusehto

Osallistumisen voi peruuttaa maksutta ennen ilmoittautumisajan  päättymistä. Viikkoa ennen perutuista kurssipaikoista perimme 50 % osallistumismaksusta. Kolmea päivää ennen tilaisuutta tai myöhemmin tehdyistä peruutuksista perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Ilmoittautumisen voi perua maksutta toimittamalla meille sairaslomatodistuksen. Esteen sattuessa ilmoittautuneen henkilön tilalle voi tulla toinen. Lisätietoa ilmoittautumiseen