Menestykseen 4: Tunneäly myyntityössä

Aika: 29.11.2017 klo 11:15 - 19:00
Paikka: Seinäjoki Areena, B-halli, Kuvaja-kabinetti, Kirkkokatu 23, Seinäjoki
Ilmoittaudu viimeistään ti 21.11.
Kouluttaja: Mikko Parikka
Kenelle Myynnin tekijät, myynnin lähiesimiehet, myynnin johtajat

Muistuta ilmoittautumisen päättymisestä Tästä saat kalenterisi muistuttamaan ilmoittautumisesta pari päivää ennen määräaikaa. Huomaa, että ilmoittautumismuistutuksen lisääminen omaan kalenteriin ei toimi ilmoittautumisena meille.

”Hyvä aihe, hyvä puhuja, asioita jotka ehkä päivänselviä, mutta esitetty hyvin käytännönläheisesti ja sovellettavissa muuhunkin kuin myyntiin. Sopii myös markkinointi- ja viestintäkoulutuksen osaksi.”

Ostokäyttäytyminen on menestystekijä, jota ohjaa järki ja ennen kaikkea tunne. Mitä asiakas hakee, mitä tunteita on tilanteessa mukana? Tunneäly myyntityössä -valmennuksessa käsittelemme tunnetaitojen merkitystä omassa työssämme. Tutustumme ja määrittelemme käytännönläheisesti mitä tunneäly ja tunnetaidot tarkoittavat ja miten ne ilmenevät asiakaskontakteissa. Ostamisen tapa muuttuu yhä radikaalisti, alasta riippumatta.

Perehdymme asiakkaiden ostopäätösprosessiin ja ostamisen psykologiaan. Tutkijat ovat vuosia tutkineet miten me ihmiset muodostamme ostopäätöksiä ja tätä tietoa me voimme käyttää hyväksemme myyntityössä. Asiakkaiden ostokäyttäytyminen on muuttunut. Asiakaskokemukset syntyvät eri tavalla kuin ennen. Siksi kilpailussa menestyminen ja kasvu vaativat myyjältä toimintatapojen uudistamista ja pitkäjänteistä harjoittelua. Myynnintekijä, markkinoija, viestijä – pysy muutoksessa mukana.

Muut Menestykseen-sarjan koulutukset:

2017-10-04 Menestykseen 1: Mikä hiton palvelumuotoilu?
2017-10-12 WEB CAFE Menestykseen 2:  Vastuu sinne minne se kuuluu
2017-11-07 Menestykseen 3: Myyntivalmiiden B2B-liidien tuottaminen verkossa

Sisältö

– Tunneäly. määritellään tunneäly ja tunnetaidot. Tunnetaitojen merkitys menestystekijänä
– Minkälaisia vaikeuksia ja haasteita olen havainnut työssäni? Motivaation ja tavoitekirkkauden merkitys 
– Miten myyntiesteet ilmenevät meillä myyjillä? Miten tunnistan myyntiesteeni?”
– Mitä asiakas miettii ostaessaan? Tunnedriverit vs. Businessdriverit. Avauksen merkitys kohtaamisessa
– Minkälaisia tunne- ja liiketoimintavaikuttimia tunnistan asiakkaissani? Mikä ohjaa ostopäätöstä?
– Millä tavalla haastan asiakkaan näkemään asiat uudella tavalla? Miten erotun ja rakennan kuilun suhteessa kilpailijoihin?”
– Päätössanat: uskallus ja positiivisen kierteen ylläpito

Hinta

Jäsenhinta 350 euroa
Normaalihinta 525 euroa

Hinta sisältää lounaan, kahvitukset, koulutuksen ja koulutusmateriaalin.

Ohjelma

11.15 lounas
12.00 koulutus alkaa
14.30 kahvia ja makeaa
16.30 kahvia ja suolapalaa
19.00 koulutus päättyy

Kouluttaja

Mikko Parikka

Mikko Parikka on toiminut 30 vuotta myynnin ja myynnin johtamisen eri tehtävissä. Hänen eritysosaamisaluettaan ovat tunnetaito-valmennukset sekä valmennettavan henkilökohtaisen menestyksen varmistaminen coaching-menetelmin. 

tunneäly myyntityössä

Peruutusehto

Ilmoittautumisen voi peruuttaa kuluitta vähintään kaksi (2) viikkoa ennen tilaisuutta. 13–7 vuorokautta ennen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta ja tämän jälkeen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan koko osallistumismaksu. Etelä-Pohjanmaan kauppakamarilla on oikeus peruuttaa koulutustilaisuus ilman korvausvelvollisuutta ilmoittamalla asiakkaalle siitä sähköpostilla viimeistään 4 arkipäivää ennen tilaisuuden ajankohtaa. Ilmoittautumisen valmennuskokonaisuuteen tai laivaseminaariin voi peruuttaa veloituksetta väintään 21 vuorokautta ennen valmennuskokonaisuuden ensimmäisen jakson tai laivaseminaarin alkamista. 20–14 vuorokautta ennen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta ja tämän jälkeen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan koko osallistumismaksu. Matka- ja ulkomaanseminaareissa noudatetaan vastuullisen matkanjärjestäjän ilmoittamia peruutusehtoja. Peruutukset on tehtävä kirjallisesti.
Esteen ilmetessä voi osallistumisen luovuttaa kollegalle, osallistujamuutokset tulee tehdä hyvissä ajoin ennen tilaisuutta.