MATKASEMINAARI: Sihteeri- ja Assistenttipäivät 2019 Tallinna 26.-27.9.2019

Aika: 26.9.2019 klo 9:30 - 20:00
Paikka: Tallinna
Kenelle Sihteeri ja assistentin tehtävissä työskenteleville

Syksyn ajankohtaisin tilaisuus sihteereille ja assistenteille Tallinnassa!

Pari päivää Tallinnassa on sopiva irtiotto arjesta. Saat hyvän ja energisen startin syksyyn. Tapaat kollegoita ja verkostoidut tehokkaasti.

Ilmoittaudu mukaan TÄSTÄ! >>

Sisältö

Mitä osaamista tulevaisuuden työ edellyttää?

Osaamismuotoilun työpajan tavoitteena on kirkastaa omia, henkilökohtaisia kehittymistavoitteita sekä löytää konkreettiset keinot osaamisen kehittämiseen erityisesti osana työtä. Muotoilun menetelmien avulla tunnistetaan henkilökohtaisia osaamistarpeita, keksitään luovia ratkaisuja sekä ideoidaan kokeiluja, joilla oppimista tapahtuu jokaisen oppijan arjessa.

Työpäivämuotoilijat Janne Kareinen ja Paula Helle, Workday Designers

Elämää digitalisaation kanssa – the happily ever after?

Digitalisaatio on tapahtunut ja organisaatiot on nyt digitalisoitu – vai onko sittenkään? Oletko ottanut kaiken hyödyn irti digitaalisista työvälineistäsi?

Senior Consultant Sari Soinoja, Sininen Meteoriitti Oy

Tärppejä vaikuttamiseen ja sujuvan esityksen pitämiseen

Miten valmistaudutaan tärkeään kohtaamiseen?

Miten teet viestistäsi muistettavan?

Miten elävöität sanomaasi?

Kielenhuollon ja viestinnän asiantuntija Taina Parviainen, Helsingin seudun kauppakamari

 

Halutessasi voit osallistua opastetulle kierrokselle Viru-hotellin 23. kerroksessa sijaitsevaan KGB-museoon. Museo on aikamatka neuvostoelämään ja on mielenkiintoinen ikkuna Viron historiaan. Museo on palkittu vuoden Matkailutekopalkinnolla vuonna 2011. Vierailulle on erillinen sitova ilmoittautuminen ja opastetun museokierroksen hinta on 15 euroa/hlö. Varmista paikkasi ajoissa, sillä paikkoja on rajoitetusti.

Palautetta aiemmista koulutuksista:

  • ”Hyvät, monipuoliset luennot ja keskustelut.
  • ”Kokonaisuus oli taas niin hyvää asiaa!
  • ”Erinomainen kattaus ajankohtaisista aiheista. Hyvät puhujat.
  • ”Muiden kollegojen kohtaaminen ja irtiotto rutiineista. Virkistäytyminen ja tiedonsaaminen samassa paketissa. Kiitos järjestämisestä!

Sihteeri- ja Assistenttiseminaareilla on välitön ja rento tunnelma – tule ja koe itse!

Ilmoittaudu mukaan TÄSTÄ! >>

Hinta

Jäsenhinta 710€ +alv 24%
Ei-jäsenille 910€ +alv 24%
Koulutus, kurssimateriaali, laivaliput, ohjelman mukaiset tarjoilut ja majoitus kahden hengen huoneessa. Lisämaksusta yhden hengen huone ja oheisohjelma. Oheisohjelma järjestetään, mikäli ryhmä saadaan kokoon.

Ohjelma

Torstai 26.9.2019

9.30 Ilmoittautuminen Katajanokan terminaalissa/Viking XPRS
siirtyminen laivan kokoustilaan: 7. kerros (keulatila), jossa on myös matkatavarasäilytys

10.15 Smoothie ja pieni suolainen, laivan kokoustilassa kansi 7.

10.30 (laiva lähtee)

Seminaarin avaus

Tuottaja Ulla Rossi, Helsingin seudun kauppakamari

10.45 – 11.30

Elämyksillä on väliä! – Taiteen ja elämysten vaikutus yrityksissä.

Esiintyjät ja elämysten tuottajat tarjoavat yrityksille lisäarvoa – oli kyse sitten virkistävästä viihteellisestä esityksestä pikkujouluissa tai taidetoiminnasta, jossa tavoitteena on parantaa tiimin tuottavuutta ja kommunikaatiota yhteissoiton kautta. Millaisia vaikutuksia elämyksillä voi parhaimmillaan olla? Kannattaako luova toiminta työpäivän ohessa ja millaista lisäarvoa luovuuden tehostaminen työyhteisössä voi tuottaa? Voiko elämyksellä vaikuttaa?

Tässä puheenvuorossa pohditaan taiteen ja elämysten vaikuttavuutta sekä avataan konkreettisin esimerkein miten elämykset taipuvat viihteellisistä sisällöistä vaikkapa yrityksen arvojen sanansaattajaksi asiakastilaisuudessa. Minkä viestin lähetät, kun palkkaat esiintyjän?

Toimitusjohtaja Inkeri Borgman, Gigle

11.30 Salaattibuffét laivalla

12.20 – 12.30 Cuckoo-tauko

Liikunnanohjaaja Ville Erola, Cuckoo Workout

12.30 – 13.15

Mindfulness vai liikunta – mikrotauot työpäivän piristäjänä

Toimitusjohtaja Veera Lehmonen / Asiakkuusvastaava Jesse Kaarna Cuckoo Workout

(13.00 laiva saapuu Tallinnaan)

13.30 bussikuljetus hotelliin – NORDIC HOTEL FORUM

14.15– 14.30 Kahvit hotellilla

14.30 – 16.30 Osaamismuotoilun työpaja

Mitä osaamista tulevaisuuden työ edellyttää?

Osaamismuotoilun työpajan tavoitteena on kirkastaa omia, henkilökohtaisia kehittymistavoitteita, ymmärtää, mitä tulevaisuuden työelämän strategisten kyvykkyyksien kehittäminen tarkoittaa oman työn ja kehittymisen kannalta sekä löytää konkreettiset keinot osaamisten kehittämiseen erityisesti osana työtä. Lopputuloksena osallistujilla on konkreettinen oppimissuunnitelma, jonka avulla lähdetään toteuttamaan työpajan ideoita.

Osaamismuotoilu pohjautuu muotoiluprosessiin (design thinking). Muotoilun menetelmien avulla tunnistetaan henkilökohtaisia osaamistarpeita, keksitään luovia ratkaisuja sekä ideoidaan kokeiluja, joilla oppimista tapahtuu jokaisen oppijan arjessa.

Työpäivämuotoilijat Janne Kareinen ja Paula Helle, Workday Designers

15.30 – 15.40 Cuckoo-tauko

Liikunnanohjaaja Ville Erola, Cuckoo Workout

16.45 – 17.10 Yhteistyökumppanaiden puheenvuorot

Messukeskus

Cuckoo Workout

17.15 Ensimmäinen seminaaripäivä päättyy – kuohuvaa

20.00 Yhteinen illallinen

Perjantai 27.9.2019

8.00  Hotelliaamiainen

9.00 -11.00 Elämää digitalisaation kanssa – the happily ever after?

Digitalisaatio on tapahtunut ja organisaatiot on nyt digitalisoitu – vai onko sittenkään? Oletko ottanut kaiken hyödyn irti digitaalisista työvälineistäsi? Jos digitaalisten työvälineiden hankinta on vielä kesken tai käynnissä, mitä kannattaa ottaa huomioon digipalveluja valitessa?

Miten pidät huolta digitaalisesta työyhteisöstäsi?

Puheenvuorossa keskustellaan elämästä digitalisaation kukoistavassa puutarhassa sekä pohditaan yhdessä, miten rikkaruohot saisi taltutettua jo ennen niiden ilmaantumista.

Senior Consultant Sari Soinoja, Sininen Meteoriitti Oy

9.55 – 10.05 Cuckoo-tauko

Liikunnanohjaaja Ville Erola, Cuckoo Workout

11.00 Huoneiden luovutus – matkatavarat voi viedä hotellin matkatavarasäilytykseen

11.30 – 12.20 Tärppejä vaikuttamiseen ja sujuvan esityksen pitämiseen
– Miten valmistaudutaan tärkeään kohtaamiseen?
– Miten teet viestistäsi muistettavan?
– Miten elävöität sanomaasi?

Kielenhuollon ja viestinnän asiantuntija Taina Parviainen, Helsingin seudun kauppakamari

12.20 – 12.30 Cuckoo-tauko
Liikunnanohjaaja Ville Erola, Cuckoo Workout

12.30 Lounas

13.30 – 16.30  Vapaata aikaa tai vaihtoehtoisesti vapaaehtoinen oheisohjelma:

Vierailu Viru-hotellin 23. kerroksessa sijaitsevaan KGB-museoon. Museokokemus on ainutlaatuinen aikamatka neuvostoelämään ja Viron kehitykseen ja kätkettyihin aikaukauden merkkeihin.

  • erillinen sitova ilmoittautuminen ja maksu 15 euroa/hlö ilmoittautumisen yhteydessä
  • hintaan sisältyy noin tunnin mittainen opastettu museokierros
  • varmista paikkasi ajoissa, paikkoja rajoitetusti.

16.00 Bussikuljetus hotellilta satamaan – bussi hotellilta “KAUPPAKAMARI” tunnuksella

17.30 Paluu laivalla Helsinkiin / Viking XPRS – matkatavarat voi viedä kokousosastolle, kansi 7 (keulatila) – Bistro Buffet ruokailu, kansi 8

20.00 Saapuminen Katajanokan terminaaliin

Asiantuntijat:

Inkeri Borgman, Gigle

Inkeri on Sibelius-Akatemian Arts Management -osastolta valmistunut luovien alojen ammattilainen, joka mikrofonin sijaan laulaa puhelimeen ja kitaran sijaan näppäilee rytmikkäästi tietokonetta. Inkerillä on kokemusta tuottajan tehtävistä monipuolisissa tapahtumaympäristöissä. Hän on työskennellyt eri taidelajien parissa vuosikymmenen. Näiden vuosien aikana rakennetut verkostot auttavat ratkomaan asiakkaiden ongelmia ja tuottamaan uusia näkökulmia ja ratkaisuja erilaisiin tarpeisiin. Inkeri on toinen perustaja taaperoikäisessä Gigle startupissa, jonka tavoitteena on aktiivisen esiintyjävälityksen lisäksi esitysten ostamiseen liittyvän prosessin digitalisoiminen ja alan hyvinvoinnin kasvattaminen automatisaation avulla.

Veera Lehmonen, Cuckoo Workout

Veera on Cuckoo Workoutin perustaja ja toimitusjohtaja. Yrityksen missiona on liikuttaa ihmisiä ympäri maailmaa ja luoda uudenlaista, terveellistä ja liikkuvaa kulttuuria työpaikoille. Passiivinen työnteko on lisääntynyt ja liiallinen istuminen aiheuttaa suuria terveydellisiä ja taloudellisia ongelmia. Tämän sanoman eteenpäin vieminen vaatii ympärilleen ihmiset, jotka ovat aidosti sitoutuneet tehtävään ja kokevat sen tärkeäksi.Cuckoo Workoutin arvot: rohkeasti, aidosti ja ilolla, joihin nojaten on helpompi puhaltaa yhteen hiileen. Osaava, sitoutunut ja ketterä tiimi sekä yhdessä kiteytetyt arvot luovat perustan, josta on hyvä ponnistaa kohti yhteistä tavoitetta.

Ville Erola, Cuckoo Workout

Ville on liikunnanohjaaja, tanssija ja esiintyjä, lisäksi hän on kiinteistönvälilttäjä. Hän on innostava ja sympaattinen persoona, joka saa hymyn huulille ja pepun ylös penkistä.

Paula Helle, Workday Designers

Paula on organisaatioiden ja ihmisten kehittäjä, jolla on pitkä kokemus strategisten muutoshankkeiden läpiviemisestä ajattelun ja käyttäytymisen muutosta tukemalla. Paulalla on vuosien tausta muutosjohtamisesta sekä osaamisten ja henkilöstökäytäntöjen kehittämisestä, ja hän on toiminut tiiviisti ylimmän johdon tukena. Hänellä on laaja kokemus valmentamisesta ja esiintymisestä.

Janne Kareinen, Workday Designers

Janne on erittäin kokenut fasilitaattori, joka on viime vuodet luotsannut Sitran Erätauko-hanketta, tavoitteenaan saada suomalaiset käymään laadukkaampaa dialogia keskenään (ja siinä hän on hienosti onnistunutkin!). Myös työn tulevaisuuden teemat ovat Jannelle Suomen tulevaisuustalon Sitran kautta tuttuja.

Sari Soinoja, Sininen Meteoriitti Oy

ICT-yritys Sinisessä Meteoriitissa vanhempana konsulttina työskentelevä Sari on erikoistunut Office 365- ja SharePoint-pohjaisten ympäristöjen hyödyntämiseen ja erilaisiin digitaalisiin työkaluihin. Sarin missio on olla tekninen evankelista, joka rohkaisee hyödyntämään jo olemassa olevia sähköisiä välineitä ja omaksumaan uusia digitalisaation mukanaan tuomia (työ)elämää helpottavia työtapoja. Sari on myös palkittu Alma Talentin vuoden kouluttajana.

Taina Parviainen, Helsingin seudun kauppakamari

Taina toimii Helsingin seudun kauppakamarilla KauppakamariTieto-palvelun päätoimittajana ja johtamisen, myynnin ja markkinoinnin kirjojen tuottajana. Hän kouluttaa kielen ja viestinnän aiheista, kuten mainoskielestä, kielenhuollosta ja asiakasviestinnästä sekä esiintymisestä. Häneltä on ilmestynyt aikaisemmin muun muassa teokset Paremmin sanottu kuin tehty(V)ihastuttava mainoskieli – fraaseista fiiliksiin ja Onnistu kouluttaja – 7 askelta yleisön hurmioon, joka on kirjoitettu yhdessä Timo Valvion kanssa

Tule mukaan hakemaan uusia vinkkejä arjen aherrukseen, innostumaan ja verkostoitumaan!

Peruutusehto

Ilmoittautumisen voi peruuttaa kuluitta vähintään viikko (1) viikkoa ennen tilaisuutta. 7-5 vuorokautta ennen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta ja tämän jälkeen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan koko osallistumismaksu.

Etelä-Pohjanmaan kauppakamarilla on oikeus peruuttaa koulutustilaisuus ilman korvausvelvollisuutta ilmoittamalla asiakkaalle siitä sähköpostilla viimeistään 2 arkipäivää ennen tilaisuuden ajankohtaa. Koulutuksen toteuttamisen ehtona on riittävä osallistujamäärä.