Laskentaa 2: Sisäisen laskennan toteutus

Aika: 16.11.2017 klo 8:45 - 16:00
Paikka: Komia-kabinetti, Seinäjoki Areena, Kirkkokatu 23, Seinäjoki
Ilmoittaudu viimeistään Koulutus toteutuu, jatkoimme ilmoittautumisaikaa ke 8.11. saakka
Kouluttaja: Sanna Järviaho
Kenelle Johto, tuotannon ja myynnin esimiehet, talouspäälliköt ja controllerit

Oikeita päätöksiä oikeaan aikaan – paras tulos. Lisää potkua toimintaan ja tulokseen sisäisestä laskennasta. Käytännönläheisessä koulutuksessa perehdytään sisäisen laskennan perusperiaatteisiin ja käyttöön ottamiseen. Opetellaan tulkitsemaan tuloslaskelmaa ja löytämään yhteys sisäiseen laskentaan.

Koulutussarjan ensimmäinen osa on Laskentaa 1: Johdatus sisäiseen laskentaan. Laskentaa 2: Sisäisen laskennan toteutus -koulutuksen tavoitteena on antaa tarvittava ymmärrys sisäisen laskennan käyttöönotosta yritykseen, eväät tietojen määrittelyyn ja mallien rakentamiseen. Lisäksi koulutussarja antaa osallistujalle keinot hahmottaa oman liiketoiminnan kannalta oleelliset asiat ja rakentaa yrityksen taloushallinto tukemaan sisäistä laskentaa. Paras hyöty yritykselle saadaan, kun koulutukseen osallistuu toimintojen päälliköitä, johto ja taloushenkilöt.

Sisältö

 • Tuloslaskelman sisältö
 • Eri kustannuslajit ja niiden vaikutus sisäiseen laskentaan
 • Kustannuspaikkojen merkitys ja määritys
 • Tuotannonosta aiheutuvien yksikkökustannusten laskenta
 • Raaka-ainekustannusten laskenta
 • Kannattavuuksien laskenta
 • Tuote-, asiakas- ja palveluiden ryhmittely
 • Varaston seurantamallit
 • Toimintojen tehokkuuksien seuranta esim. tuotantolinjat, kuljetus jne.
 • Budjetoinnin linkittäminen sisäiseen laskentaan
 • Jatkuva seuranta ja sen tuloksien informointi

Hinta

Jäsenhinta 350 eur
Normaalihinta 525 eur

Hinta sis. kahvitukset, lounaan, koulutuksen ja koulutusmateriaalin

Ohjelma

8:45 aamukahvit
9:00 koulutus alkaa
12:00 lounas
14:00 iltapäiväkahvit
16:00 koulutus päättyy

Kouluttaja

Sanna Järviaho

KTM Sanna Järviaho, Idecon Oy. Sannalla on kahdenkymmenen vuoden käytännön kokemus yritysten taloushallinnosta, tilaus- ja toimitusprosesseista sekä laadusta. Hän on työskennellyt  talouspäällikkönä, business controllerina sekä johtanut tilaus- toimitus- ja laatuprosessia. Kuulunut useisiin johto – ja ohjausryhmiin. Sanna osaa avata taloushallinnon eri osa-alueiden, lukujen ja raporttien sisältöä käytännönläheisesti, ymmärrettävästi  ja liiketoimintalähtöisesti.

Peruutusehto

Ilmoittautumisen voi peruuttaa kuluitta vähintään viikko (1) viikkoa ennen tilaisuutta. 7-5 vuorokautta ennen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta ja tämän jälkeen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan koko osallistumismaksu.

Etelä-Pohjanmaan kauppakamarilla on oikeus peruuttaa koulutustilaisuus ilman korvausvelvollisuutta ilmoittamalla asiakkaalle siitä sähköpostilla viimeistään 2 arkipäivää ennen tilaisuuden ajankohtaa. Koulutuksen toteuttamisen ehtona on riittävä osallistujamäärä.