Laskentaa 1: Johdatus sisäiseen laskentaan

Aika: 12.9.2017 klo 8:45 - 12:00
Paikka: Seinäjoki Areena, B-halli, Kuvaja-kabinetti, Kirkkokatu 23, Seinäjoki
Ilmoittaudu viimeistään Ilmoittautumisaikaa jatkettu ke 6.9.
Kouluttaja: Sanna Järviaho
Kenelle Johto, tuotannon ja myynnin esimiehet, talouspäälliköt ja controllerit

Ota uusin keinoin yrityksen numerot ja prosessit seurantaan ja viestittäväksi sisäisesti. Pelkän kokonaistuloksen sijaan kohdistamme katseet tarkemmin tulokseen vaikuttaviin asioihin. Tehdään oikeaa toimintaa, oikeita päätöksiä, oikeaan aikaan = paras tulos. Laskentaa 1 johdattaa yrityksen paremman tulosajattelun äärelle.

Johto ja henkilöstö tarvitsevat yrityksen toimintaa tukevaa seurantaa ja tavoitteet tuottaakseen parhaan mahdollisen tuloksen. Yrityksen eri toimintoja voidaan mitata numeroina ja asettaa henkilökohtaisempia tavoitteita työntekijöille.  Kerrottaessa henkilöstölle tulosinfoissa pelkästään yrityksen kokonaistulos, keskustelu ohjautuu helposti väärälle uralle. Tehtäessä hyvää tulosta pyydetään palkankorotuksia. Huonommassa suhdanteessa pelätään potkuja. Näistä on mahdollista päästä eroon ja samalla yrityksen tulosta ja tehokkuuksia saadaan paremmaksi keskittymällä sisäisestä laskennasta saatavaan tietoon.

Käytännönläheisestä Johdatus sisäiseen laskentaan -koulutuksesta saat keinot jatkuvaan seurantaan, joilla saavutetaan paras tulos ja tehokkaimmat toiminnot sekä keinot henkilöstön ohjaamiseen mitattavien tavoitteiden avulla. Tiedot ovat valmiina käytettävänä päätöksenteon tueksi.

Koulutussarjan ensimmäinen osa on Laskentaa 1: Johdatus sisäiseen laskentaan. Laskentaa 2: Sisäisen laskennan toteutus -koulutuksen tavoitteena on antaa tarvittava ymmärrys sisäisen laskennan käyttöönotosta yritykseen, eväät tietojen määrittelyyn ja mallien rakentamiseen. Lisäksi koulutussarja antaa osallistujalle keinot hahmottaa oman liiketoiminnan kannalta oleelliset asiat ja rakentaa yrityksen taloushallinto tukemaan sisäistä laskentaa. Paras hyöty yritykselle saadaan, kun koulutukseen osallistuu toimintojen päälliköitä, johto ja taloushenkilöt.

Sisältö

  • Miten kokonaistuloksesta ja yrityksen toiminnoista jalostetaan yrityksen tulosta parantavaa tietoa?
  • Mitä tiedolla tehdään?
  • Miten asetetaan tavoitteet?
  • Miten seurataan toimintojen tehokkuutta?
  • Miten tietoa käytännössä tuotetaan?
  • Mitä henkilöstöresursseja tarvitaan?
  • Mitä työkaluja tarvitaan?

Hinta

Jäsenhinta 265 euroa
Normaalihinta 325 euroa

Hinta sis. aamukahvit, lounaan, koulutuksen ja koulutusaineiston.

Ohjelma

8.45 aamukahvit
9.00 koulutus alkaa
11.45 yhteenveto
12.00 lounas

Kouluttaja

Sanna Järviaho

KTM Sanna Järviaholla, Idecon Oy, on kahdenkymmenen vuoden käytännön kokemus yritysten taloushallinnosta, tilaus- ja toimitusprosesseista sekä laadusta. Hän on työskennellyt  talouspäällikkönä, business controllerina sekä johtanut tilaus- toimitus- ja laatuprosessia. Sanna on kuulunut useisiin johto – ja ohjausryhmiin ja hän osaa avata taloushallinnon eri osa-alueiden, lukujen ja raporttien sisältöä käytännönläheisesti, ymmärrettävästi ja liiketoimintalähtöisesti.

Peruutusehto

Ilmoittautumisen voi peruuttaa kuluitta vähintään viikko (1) viikkoa ennen tilaisuutta. 7-5 vuorokautta ennen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta ja tämän jälkeen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan koko osallistumismaksu.

Etelä-Pohjanmaan kauppakamarilla on oikeus peruuttaa koulutustilaisuus ilman korvausvelvollisuutta ilmoittamalla asiakkaalle siitä sähköpostilla viimeistään 2 arkipäivää ennen tilaisuuden ajankohtaa. Koulutuksen toteuttamisen ehtona on riittävä osallistujamäärä.