Koronavirus ja työnantajavelvoitteet

Ilmoittaudu

Aika: 13.3.2020 klo 9:00 - 10:15
Paikka: omalta koneelta

Mitä velvoitteita työnantajalla on tilanteessa, jossa terveen työntekijän työnteko estyy karanteenin takia? Voidaanko teettää etätöitä? Maksetaanko palkkaa? Korvaako Kela? Kertyykö vuosilomaa? Saako lomaa siirtää karanteenin takia?

Muun muassa näihin kysymyksiin saat vastauksen osallistumassa striimikoulutukseen.

Asiantuntijana lakimies Kirsi Parnila, Helsingin seudun kauppakamari

Helsingin seudun kauppakamarin suosittuihin koulutuksiin on nyt mahdollista osallistua myös striiminä. Palvelu on loistava vaihtoehto silloin, kun paikan päälle tuleminen ei ole mahdollista. Osallistuminen onnistuu helposti etänä omalta koneeltasi, sillä lähetyksen katsomiseen tarvitset vain internetyhteyden.

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat neljä (4) päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Käytännössä varmistat vain, että tietokoneesi internetyhteys toimii, koneen ääniresurssit ovat käytössä ja äänenvoimakkuus sopivalla tasolla. Suosittelemme kuulokkeiden ja mikrofonin käyttöä.

Striimin ohjeet

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat neljä (4) päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen. Suoran lähetyksen aikana etäyhteyden kautta ei voi esittää kysymyksiä.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä. Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai puhelimitse 09 2286 0360.

 

Sisältö

8.50 Yhteyden avaus

9.00 Työntekijä määrätään karanteeniin

– poissaolo-oikeus ja ilmoitusvelvollisuus
– selvitys poissaolon perusteista
– palkanmaksukuviot ja Kelan korvaus
– vuosiloman ja lomapalkan kertyminen karanteenin ajalta
– vuosiloman siirtäminen
– työn teettäminen karanteeniaikana

Työntekijän alle 16-vuotias lapsi karanteenissa

– työntekijän oikeus jäädä kotiin lapsen kanssa
– palkanmaksu ja Kela-korvaus

Koronaviruksen aiheuttama sairauspoissaolo
–          palkanmaksuvelvollisuus

Työn teettäminen työpaikalla estyy

– Työn estyminen osapuolista riippumattoman syyn vuoksi
– Palkanmaksuvelvollisuus

10.15 Tilaisuus päättyy

Hinta

Osallistumismaksu:
kauppakamarin jäsenetuhinta 250 €/henkilö
normaalihinta 350€/ hlö + alv24%

Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun puhelimitse 09 2286 0360 tai sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi.

Lakimies Kirsi Parnila, Helsingin seudun kauppakamari

Lakimies Kirsi Parnila, Helsingin seudun kauppakamari

Peruutusehto

Ilmoittautumisen voi peruuttaa kuluitta vähintään viikko (1) viikkoa ennen tilaisuutta. 7-5 vuorokautta ennen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta ja tämän jälkeen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan koko osallistumismaksu.

Etelä-Pohjanmaan kauppakamarilla on oikeus peruuttaa koulutustilaisuus ilman korvausvelvollisuutta ilmoittamalla asiakkaalle siitä sähköpostilla viimeistään 2 arkipäivää ennen tilaisuuden ajankohtaa. Koulutuksen toteuttamisen ehtona on riittävä osallistujamäärä.