Kiinteistön arvonmääritys | striimi

Ilmoittaudu tästä

Aika: 20.5.2021 klo 12:00 - 17:30
Paikka: omalta koneelta
Ilmoittaudu viimeistään 18.5.2021
Kouluttaja: useita asiantuntijoita
Kenelle Kiinteistöalan ammattilaisille, kuten kiinteistönvälittäjille ja auktorisoiduille kiinteistönarvioijille sekä muille kiinteistöjen arvonmäärityksestä kiinnostuneille.

Muistuta ilmoittautumisen päättymisestä Tästä saat kalenterisi muistuttamaan ilmoittautumisesta pari päivää ennen määräaikaa. Huomaa, että ilmoittautumismuistutuksen lisääminen omaan kalenteriin ei toimi ilmoittautumisena meille.

Arvonmäärityskysymykset ovat vaativia niin lunastusmenettelyissä kuin muissakin kiinteistön arvonmääritystilanteissa. Esimerkiksi tuoreessa korkeimman oikeuden ratkaisussa KKO 2020:99 katsottiin, että golfkenttää ylläpitävän osakeyhtiön osakkeelle tuli määrätä negatiivinen lunastushinta.

Keskuskauppakamari järjestää kiinteistön arvonmääritystä erityistilanteissa käsittelevän seminaarin torstaina 20.5.2021 Helsingissä (Cafe Amanda, Eteläesplanadi 8). Osallistumisen voi vaihtaa milloin vain joko paikalla olevaksi tai etäyhteydeksi, vallitsevasta tilanteesta riippuen.

Tilaisuudessa on tarjolla sekä juridiikkaa että puhdasoppista kiinteistönarviointia. Alan parhaat asiantuntijat vastaavat muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

  • Mikä ero on lunastuslakiin perustuvalla ja osakeyhtiön 18 luvun mukaisella pakkolunastuksella? 
  • Mitkä ovat luotettavan arvonmäärityksen rakennusaineet? 
  • Milloin lunastuslaki muuttuu?
  • Mitä asiantuntijan tulee tietää roolistaan välimiesmenettelyssä? 

Tilaisuus sopii kiinteistöalan ammattilaisille, kuten kiinteistönvälittäjille ja auktorisoiduille kiinteistönarvioijille samoin kuin välimiestehtävissä ja uskottuna miehenä toimiville sekä muille kiinteistöjen arvonmäärityksestä kiinnostuneille.

Sisältö

12.00 Lounas

13.00 Kiinteistön arvonmäärityksen merkitys erilaisissa lunastustilanteissa
Kansliapäällikkö Pekka Timonen, oikeusministeriö

13.15 Erilaiset lunastusmenettelyt
OTT, KTM, yliopistonlehtori Martti HäkkänenAalto-yliopisto

14.00 Kiinteistönarvioijan käyttö lunastustilanteissa
Lakimies, Kiinteistönarviointilautakunnan sihteeri Raisa HarjuKeskuskauppakamari

14.15 Golfosakkeiden arvostaminen korkeimman oikeuden ratkaisun 2020:99 valossa
Professori Seppo Villa, Helsingin yliopisto

15.00 Kahvitauko

15.15 Mistä yleisistä periaatteista muodostuu luotettava arvonmääritys:
mitä arvonmäärittäjän ja arvonmääritysinformaation käyttäjän tulee huomioida?

KTT, CVA (cand.), IVS-asiantuntija, Harri Seppänen

16.00 Paneelikeskustelu arvonmäärityksen yleisimmistä haasteista
Moderaattorina: 
Osakas
, asianajaja, diplomi-insinööri Emma Niemistö, Merilampi

OTT, KTM, yliopistonlehtori Martti Häkkänen, Aalto-yliopisto
Toimitusjohtaja, AKA/KHK Pekka Piispanen, MRE Real Estate Oy
KTT, CVA (cand.), IVS-asiantuntija, Harri Seppänen
Professori, OTT, VTM (taloust.) Veikko Vahtera, Tampereen yliopisto

16.45 Asiantuntijan rooli välimiesmenettelyssä
Oikeusneuvos Ari Kantor, korkein oikeus

17.15 Päivän päätössanat
Keskuskauppakamarin lunastuslautakunnan pääsihteeri, Varatuomari, OTL Paula Paloranta

Tilaisuuden yhteyshenkilöt:
markkinointipäällikkö Kirsi Loikas kirsi.loikas@chamber.fi
P. 040 5457451
lakimies Raisa Harju raisa.harju@chamber.fi
P. 050 5542683

Hinta

Early Bird paikanpäälle osallistuville 295€ + alv 24%
Webinaari jäsenetuhinta 295€ + alv 24%
Normaalihinta 495€ + alv 24%
Webinaaripaketti viidelle osallistujalle 1200€ + alv 24%
Webinaaripaketti kymmenelle osallistujalle 2000€ + alv 24%

Kansliapäällikkö Pekka Timonen, oikeusministeriö
Oikeustieteen tohtori Pekka Timonen on oikeusministeriön kansliapäällikkö vuodesta 2018 lähtien. Hän on Helsingin yliopiston ja Tampereen yliopiston dosentti ja toiminut välimiehenä erityisesti lunastusriidoissa 1990-luvun lopulta lähtien. 

KTT, CVA (cand.), IVS-asiantuntija, Harri Seppänen
Harri Seppänen on yrityksen arvonmäärityksen riippumaton asiantuntija, jolla on 30 vuoden kotimainen ja kansainvälinen kokemus arvonmääritysten tekemisestä, kouluttamisesta sekä akateemisesta ja soveltavasta tutkimuksesta. Seppäsellä on monipuolinen akateeminen ura niin kotimaisissa kuin ulkomaisissakin korkeakouluissa, ja hän on kouluttanut asiantuntijoita yhteistyössä useiden eri organisaatioiden kanssa. Seppäsellä on kokemusta myös Keskuskauppakamarin määräämänä välimiesoikeuden jäsenenä. Harri on kirjoittanut alueensa johtavan suomenkielisen teoksen Yrityksen arvonmääritys sekä osallistunut IVS-standardien suomenkielisen käännösten tekemiseen. Hän kirjoittaa blogeja Suomen Tilintarkastajille arvonmäärityksestä ja yritysten taloudellisesta analysoinnista.

Toimitusjohtaja, AKA/KHK Pekka Piispanen, MRE Real Estate Oy 
Pekka Piispanen on toiminut Suomen johtavissa rahoitus- ja kiinteistöalan sijoitus- ja neuvonantajayrityksissä. Hänen kokemuksensa perustuu johtotehtäviin suomalaisissa pankeissa. Lähes 20-vuotisen yrittäjyytensä aikana hän on keskittynyt kiinteistökauppoihin, kiinteistöarviointiin ja kiinteistöalan neuvontajana toimimiseen Suomessa ja kansainvälisesti. Pekka Piispanen on AKA, KHK, MRICS sekä LKV. Tämän vuoden tammikuussa julkaistiin Piispasen ja professori Kauko Viitasen kirjoittama kirja Kiinteistöarvioinnin perusteet.

Professori, OTT, VTM (taloust.) Veikko Vahtera, Tampereen yliopisto.
Professori Veikko Vahteralla on erittäin laaja kokemus osakeyhtiöiden, asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöiden, arvonmäärityksen sekä riidanratkaisun kysymyksistä. Hän on kirjoittanut teemoista lukuisia kirjoituksia sekä toiminut luennoitsijana, asiantuntijana ja välimiehenä monissa eri yhteyksissä. Ennen nykyistä professorin tehtäväänsä Vahtera on työskennellyt mm. yhtiöoikeudellisen lainsäädännön valmistelijana oikeusministeriössä. 

 

Peruutusehto

Ilmoittautumisen voi peruuttaa kuluitta vähintään viikko (1) viikkoa ennen tilaisuutta. 7-5 vuorokautta ennen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta ja tämän jälkeen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan koko osallistumismaksu.

Etelä-Pohjanmaan kauppakamarilla on oikeus peruuttaa koulutustilaisuus ilman korvausvelvollisuutta ilmoittamalla asiakkaalle siitä sähköpostilla viimeistään 2 arkipäivää ennen tilaisuuden ajankohtaa. Koulutuksen toteuttamisen ehtona on riittävä osallistujamäärä.