Käyttöomaisuuden poistot – kirjanpidossa ja verotuksessa | striimi

Paikka: Omalta koneelta
Ilmoittaudu viimeistään 8.6.2021
Kouluttaja: Teija Kerbs ja Jukka Koivumäki
Kenelle Taloushallinnon henkilöille, joiden tulee työssään osata johtaa veroilmoitustiedot kirjanpidosta.

Tiivis paketti soveltuu kaikille taloushallinnon henkilöille, joiden tulee työssään osata johtaa veroilmoitustiedot kirjapidosta

Mitkä pitkävaikutteiset hankinnat kirjataan taseen pysyviin vastaaviin? Miten suunnitelman mukaiset poistot sovitetaan yhteen verotuspoistojen kanssa? Miten uusi kirjanpitolaki vaikuttaa poistoihin? Miten hyllypoistoja seurataan? Miten pysyvien vastaavien myyntivoitot tai -tappiot käsitellään kirjanpidossa ja verotuksessa?

Käyttöomaisuuden poistot – kirjanpidossa ja verotuksessa -koulutus sisältää useita käytännön esimerkkejä eri veroilmoituslomakkeilla annettavista tiedoista.

Ilmoittaudu 8.6. tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537
Lisätiedot: palvelupäällikkö Heidi Sikkilä, heidi.sikkila(at)kauppakamari.fi, p. 0400 568 900

Pysyvät vastaavat

• aineettomat hyödykkeet
  • aineelliset hyödykkeet
  • sijoitukset

Poistot ja arvonalentumiset

• poistoerot
  • hyllypoistot
  • arvonalentumiset kirjanpidossa ja verotuksessa
  • verolainsäädännön mahdollisista muutoksista aiheutuvat toimenpiteet

Pysyvien vastaavien myynti

• myyntivoiton ja -tappion kirjaus
  • yksinkertaistettu menettely verotuksessa

Pienen kirjanpitovelvollisen helpotukset

• EVL:n poistomenettely
  • tilinpäätöksessä ilmoitettavat tiedot
  • toiminnan laajentuminen

STRIIMIN OHJE

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä. Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai puhelimitse 09 2286 0360.

Jäsenetuhinta 395,00 € +alv 24 %
Normaalihinta 495,00 € +alv 24 %

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali.

8.45 Ilmoittautuminen ja yhteyden avaus
9.00  koulutus alkaa
10.15 tauko
12.00 Tilaisuus päättyy

Kirjanpidon asiantuntija, Teija Kerbs Helsingin seudun kauppakamari

Teija Kerbs toimii kirjanpidon asiantuntijana Helsingin seudun kauppakamarissa. Jäsenyrityksille annettavan neuvonnan lisäksi Kerbsin tehtäviin kuuluu asiakkaiden koulutus taloushallinnon eri osa-alueilla. Kerbs on työskennellyt pitkään erityyppisten yritysten taloushallinnon parissa ja hänellä on monipuolinen kokemus taloushallinnon eri osa-alueista.

Jukka Koivumäki, Helsingin seudun kauppakamari

Hall. maist. Jukka Koivumäki toimii Helsingin seudun kauppakamarin veroasiantuntijana. Hän on vuoden 2012 alusta lähtien KauppakamariTiedon Vero-teoksen kirjoittaja. Hänellä on pitkä kokemus tilitoimistoalalta ja verohallinnosta.

Koivumäki on kirjoittanut Hannele Lindforsin kanssa teokset Pk-yrityksen taloushallinto käytännönläheisesti (2012) ja Tilinpäätöksestä veroilmoitukseen käytännönläheisesti (2011, 2014).