Hyvin suunniteltu budjetointi

Ilmoittaudu tästä

Aika: 5.11.2020 klo 9:00 - 12:15
Paikka: Sokos hotel Lakeus, vinttikapsu, Torikatu 2, 60100 Seinäjoki
Ilmoittaudu viimeistään 26.10.2020
Kouluttaja: Toivo Koski, TulosAkatemia Oy
Kenelle Budjetoinnin parissa työskenteleville

Muistuta ilmoittautumisen päättymisestä Tästä saat kalenterisi muistuttamaan ilmoittautumisesta pari päivää ennen määräaikaa. Huomaa, että ilmoittautumismuistutuksen lisääminen omaan kalenteriin ei toimi ilmoittautumisena meille.

Budjetointi ei ole ainoastaan tulevaisuuden ennustamista ja numeroiden pyöritystä. Se voi toimia esimerkiksi henkilöstön motivointi- ja sitouttamiskeinona. Budjetti voidaan laatia eri tarkoituksia varten eri aikajänteille ja eri tarkkuudella. Sitä voidaan käyttää myynti- ja ostotoimintojen johtamisessa jne. 

Hyvin suunniteltu budjetti 

 • Budjetoinnin eri lähtökohtia  
 • Rullaava kassa- ja tulosbudjetointi  
 • Budjettipoikkeamien analysointi

Koulutuksessa käydään läpi edellä mainittuja asioita sekä laskujen avulla esitetään, miten pienet poikkeamat lähtötiedoissa (esimerkiksi hinnoittelussa ja kustannuksissa) voivat aiheuttaa suuriakin eroja toteutuneessa tuloksessa verrattuna siihen, mitä oli budjetoitu. 

Lisäksi koulutuksessa käydään läpi, miten voidaan parantaa budjettien tarkkuutta sekä rullaavan budjetoinnin periaatteet.  

Koulutuksen punainen lanka on, että budjetointi on ennen kaikkea käytännön operatiivisten toimintojen suunnittelua ja palasiin purkamista eikä hihasta ravisteltujen kasvukertoimella varustettujen matemaattisten kaavojen käyttöä. 

Ota laskin mukaan! 

Ilmoita 5, maksa 4!  

Asiakkaidemme ja henkilökuntamme terveys on meille ensiarvoisen tärkeää ja voit turvallisesti tulla lähikoulutuksiimme. Noudatamme ja seuraamme jatkuvasti viranomaisten ohjeistuksia ja määräyksiä. Huomioimme tilaisuuksiemme osallistujamäärissä sen, että tarvittava turvaväli onnistuu. Myös hygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota. Kaikkiin kauppakamarin koulutuksiin voit osallistua myös etäyhteydellä! 

Ilmoittauduthan 26.10. mennessä tästä tai 
amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537
Lisätiedot: Heidi Sikkilä, heidi.sikkila(at)kauppakamari.fi, p. 0400 568 900 

Sisältö

Osallistujat ovat palautteissaan maininneet mm: 

 • Erinomaista asiantuntemusta ja rento meininki, 10+!
 • Parasta: Toivo Kosken kova tieto & taito ja erinomainen esitystapa! 
 • En olisi uskonut miten mielenkiintoista yrityksen tilinpäätöksestä saakaan – ennen tätä esitystä. 
 • Innostus asiaan loisti esiintymisestä! Upeasti yksinkertaistettu, esimerkit hyviä! 
 • Tosi hyvä ja kompakti esitys. Siinä näkyi asiantuntijuus. 
 • Erinomainen koulutussessio! Selkeä kokonaisuus ja sopivasti osallistavaa tekemistä 
 • Poikkeuksellisen kiinnostava kouluttaja 
 • Huikea alansa osaaja, joka osasi siirtää esiintymisellään osaamisen myös kuulijoille. 
 • Erittäin antoisa kurssi. Kiitos, että kävit aina perusteet läpi, etkä syöksynyt suoraan asiaan. Osaat käsittämättömän hyvin opettaa niin, että pysyimme kaikki aina mukana ja oivalsimme asioita. Esimerkkitapaukset elävästä elämästä olivat hyviä. 
 • Kerrassaan hyvää substanssia! 

Hinta

Osallistuminen puolen päivän koulutukseen: jäsenetuhinta 280 € + alv 24 %, hinta 420 €.
Osallistuminen päivän molempiin koulutuksiin (aamupäivällä Budjetoinnin haasteet): jäsenetuhinta 460 €, hinta 650 €.

Hintoihin lisätään alv 24%. Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali ja ohjelmaan merkityt tarjoilut.

Kauppakamarien jäsenorganisaatioiden henkilöstö osallistuu koulutuksiin aina edullisimmalla jäsenetuhinnalla. Hyödynnä myös pysyvä määräalennuksemme, ilmoita 5 – maksa 4!

Ohjelma

9:00 ilmoittautuminen aukeaa ja tulokahvit
9:15 Tervetuloa, kauppakamari
9:20 koulutus alkaa
12:15 koulutus päättyy  

Oikeudet muutoksiin:  

Pidätämme oikeuden mahdollisiin hinnan- ja ohjelmanmuutoksiin. Koulutuksen järjestämisen ehtona on koulutuskohtaisen vähimmäisosallistujamäärän täyttyminen. 

Toivo Koski, KTT, DI TulosAkatemia Oy

Toivo Koski, KTT, DI TulosAkatemia Oy

Kauppatieteiden tohtori, DI Toivo KoskiTulosAkatemia Oy. Koski on yli kymmenen vuoden ajan luennoinut mm. liiketoiminnan suunnittelusta, yrittäjyydestä, pk-yrityksen taloudesta, rahoituksesta ja pääomasijoitustoiminnasta ja saanut luennoistaan erinomaista palautetta.

Peruutusehto

Ilmoittautumisen voi peruuttaa kuluitta vähintään kaksi (2) viikkoa ennen tilaisuutta. 13–7 vuorokautta ennen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta ja tämän jälkeen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan koko osallistumismaksu. Etelä-Pohjanmaan kauppakamarilla on oikeus peruuttaa koulutustilaisuus ilman korvausvelvollisuutta ilmoittamalla asiakkaalle siitä sähköpostilla viimeistään 4 arkipäivää ennen tilaisuuden ajankohtaa. Ilmoittautumisen valmennuskokonaisuuteen tai laivaseminaariin voi peruuttaa veloituksetta väintään 21 vuorokautta ennen valmennuskokonaisuuden ensimmäisen jakson tai laivaseminaarin alkamista. 20–14 vuorokautta ennen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta ja tämän jälkeen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan koko osallistumismaksu. Matka- ja ulkomaanseminaareissa noudatetaan vastuullisen matkanjärjestäjän ilmoittamia peruutusehtoja. Peruutukset on tehtävä kirjallisesti.
Esteen ilmetessä voi osallistumisen luovuttaa kollegalle, osallistujamuutokset tulee tehdä hyvissä ajoin ennen tilaisuutta.