Hyväksytty hallituksen jäsen -kurssi syksy 2019

Aika: 29.10.2019 klo
Paikka: Seinäjoki
Ilmoittaudu viimeistään 21.10.2019
Kenelle hallitustyötä jo tekeville tai harkitseville, toimitusjohtaja, yrittäjä, kunnallisten osakeyhtiöiden ja liikelaitosten johtaja tai hallituksen jäsen

Hyvällä hallitustyöllä edistetään yritystoimintaa, tuetaan pk-yritysten kasvua sekä luodaan uusia työpaikkoja ja säilytetään jo olemassa olevia. Hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ) -kurssi soveltuu niin hallitustyöskentelyn aktivoimiseen kuin sen kehittämiseenkin.

Varmista paikkasi samantien huippusuositulta kurssilta!

Koulutusten tavoitteena on saada eteläpohjalaisten yritysjohtajien osaamispääoma pk-yritysten hyödyksi hallitustyöskentelyn kautta sekä kerätä yhteen alueen nykyisiä ja tulevia hallitusten jäseniä.

HHJ-kurssilla käsitellään hallituksen kokoonpanoja, rooleja, vastuita, riskienhallintaa ja työmuotoja (raportointi, strategiatyö, palkitsemisjärjestelmät jne.) erityisesti pk-yrityksen näkökulmasta ja vahvasti käytäntöön soveltaen yritysesimerkkien kautta.

HHJ-kurssi koostuu koulutusjaksoista ja ryhmätyöstä. Ohjelman kaikki osiot suorittanut osallistuja saa HHJ-kurssitodistuksen. Mikäli jokin osio on jäänyt suorittamatta, on henkilöllä oikeus osallistua vastaavaan jaksoon toisella HHJ-kurssilla ilman eri veloitusta, kokonaisuus on kuitenkin suoritettava kahden vuoden kuluessa. Kurssin suorittaminen on edellytyksenä osallistumiselle valtakunnalliseen HHJ-tutkintoon.

HHJ-ryhmätyö

Ryhmätyöhön kohdeyritykseksi pääsee 3 ensimmäistä hakijaa – voit varata yrityksellesi kohdeyrityksen paikan jo ennakkoon (yhteystiedot alla)! HHJ-kurssiin sisältyy ryhmätyöpäivä, joka on ohjelmassa 3. ja 4. jaksojen välissä. Se on kohdeyritykselle erinomainen mahdollisuus saada yhdeksi päiväksi käyttöönsä ”advisory board” ja sitä kautta pohtia yrityksen tulevaisuuden strategioita ja hallitustyöskentelyn tuottamaa lisäarvoa. Ryhmätyöhön valitaan 3 kohdeyritystä, jotka ovat kurssilla edustettuina. Ryhmätyöpäivän aikana tutustutaan pienryhmissä kohdeyrityksen omistajuuteen, hallinnointiin ja toimintaan.

HHJ–kurssin käyneillä on mahdollisuus suorittaa myös HHJ-tutkinto. Kurssin järjestää Tampereen kauppakamari yhdessä Hallituspartnerit ry:n kanssa.

Varmista paikkasi suositulla kurssilla, rekisteröidy ja ilmoittaudu mukaan
>>> www.hhj.fi

Heidi Sikkilä
Etelä-Pohjanmaan kauppakamari
heidi.sikkila@kauppakamari.fi

Ti 29.10. klo 11.00 – 17.00
1. jakso: Hyvä hallintotapa

• Omistajat, hallitus, johto
  • Hallituksen ja sen jäsenen tehtävät ja juridinen vastuu
  • Kohti ammattimaista hallitusta
  • luennoitsijoina Pertti Kinnunen ja Mikko Pihlajamäki

Ke 6.11. klo 11.00 – 17.00
2. jakso: Hallituksen ja hallitustyön organisointi

• Ryhmätyönanto
  • Hallituksen organisointi; kokoonpano ja muodostaminen
  • Hallitustyön organisointi ja tehokkaan hallitustyöskentelyn edellytykset
  • luennoitsijana Tommi Rasila

ti 12.11. klo 11.00– 17.15
3. jakso: Strategiatyö

• Johdatus strategiseen ajatteluun
  • Strateginen suunnittelu, miten luodaan tulevaisuus ja menestys
  • Hallituksen rooli strategian rakentamisessa
  • luennoitsijana Ismo Salminen

ti 19.11. klo 12.00 – 16.00 Ryhmätyö

ti 3.12. klo 8.30 – 15.30
4. jakso: Yrityksen talouden seuranta ja ohjaus

• Ryhmätöiden purku
  • Yrityksen talouden seuranta ja ohjaus
  • Todistusten jako & kakkukahvit
  • luennoitsijana Erkki Yli-Rantala
  • Lounas Olivo (Kauppakatu 10, Seinäjoki)

Jäsenetuhinta: 1450 eur/ hlö
Normaalihinta: 2200 eur/ hlö

Hintoihin lisätään alv 24%. Osallistumismaksu laskutetaan jälkikäteen.
Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen perutuista kurssi-ilmoittautumisista perimme 50% osallistumismaksusta.
Kaksi päivää ennen tilaisuutta tai sen jälkeen perutuista kurssi-ilmoittautumisista perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan.
Kurssilla on läsnäolopakko.
Mahdolliset poissaolot voi korvata joko myöhemmällä kurssilla tai muiden kauppakamareiden järjestämillä kursseilla erikseen sovittavalla tavalla.