Hyväksytty Advisory Boardin jäsen (HAB) 13.-14.9.2021 | striimi

Paikka: omalta laitteelta
Ilmoittaudu viimeistään 10.9.2021
Kouluttaja: CEO Tarja Ilvonen, Senior Headhunter, InHunt Boards Oy

Advisory Board -toiminta on yritykselle erinomainen mahdollisuus tuoda organisaatioon täsmäosaamista esimerkiksi kasvuun tai kansainvälistymiseen liittyen ja saada ulkopuolista sparrausta. Toisin kuin hallitustyötä, Advisory Board -toimintaa ei säännellä laissa, joten se on vapaamuotoisempaa ja samalla mukautettavissa tehokkaasti yrityksen tarpeisiin.

Kauppakamarin ja InHunt Boardsin kehittämä uraauurtava valmennus pätevöittää osallistujat Advisory Board -osaajiksi. Sertifioituaksesi Hyväksytyksi Advisory Board –jäseneksi (HAB), sinun tulee osallistua kurssin lähipäiviin, verkkokurssiin sekä suorittaa lopputyö. Sertifioinnin jälkeen liityt osaksi kauppakamarin Hyväksytty Advisory Board –jäsenalumnia.

Valmennuksen hyväksytysti suorittaneille osallistujille myönnetään Hyväksytty Advisory Boardin jäsen -sertifikaatti sekä heidät halutessaan lisätään julkiseen Advisory Board -rekisteriin. Kyseessä on täysin uusi malli Advisory Board -toiminnan laadun ja jatkuvan kehittämisen takaamiseksi. Advisory Board on yrityksille erinomainen mahdollisuus tuoda organisaatioon täsmäosaamista esimerkiksi kasvuun tai kansainvälistymiseen liittyen ja saada ulkopuolista sparrausta.

Kauppakamarin ja InHunt Boardsin kehittämä Hyväksytty Advisory Boardin jäsen (HAB) -valmennus pätevöittää osallistujat toimimaan tehokkaina Advisory Boardin jäseninä, käynnistämään Advisory Board -toiminnan yrityksessä tai kehittämään jo aloitettua toimintaa entistä tehokkaammaksi tuomalla siihen valmiita malleja ja työkaluja.

Asiantuntijalle toimiminen Advisory Boardissa tarjoaa kiinnostavia haasteita yrityksen strategisten asioiden parissa sekä myös mahdollisuuden kehittää omaa osaamista ja kasvattaa verkostoja. Valmennuksen aikana osallistuja saa kattavat tiedot Advisory Boardin jäsenen roolista ja vastuista sekä uuden toimintamalliin avulla parhaista käytännöistä.

Valmennus koostuu kahdesta lähipäivästä sekä verkko-osiosta. Sertifikaatin saamisen edellytyksenä on verkko-osion ja siihen liittyvän työkirjan tekeminen hyväksytysti sekä osallistuminen lähipäiviin.

Advisory Board verkkokurssilla saat  valmiudet toimia sekä tehokkaana Advisory Boardin jäsenenä, sellaisen perustajana ja/tai voit tukea sellaisen perustajaa. Verkkokurssissa olet päässyt käytännössä kokeilemaan perustamisen eri vaiheiden työstämistä, joko kuvitteellisen tai todellisen Advisory Boardin osalta sekä saanut käytännönläheistä materiaalia aiheesta.

Lähipäivissä pureudumme osa-alueisiin, jaamme kokemuksia sekä tutustumme esimerkkien avulla inspiroiviin toteutuksiin, sekä onnistumisiin että opettavaisiin haasteisiin.

Lähipäivien rakenne

• 1,5 päivää
  • 1. päivä alkaa lounaalla + iltapäivä
  • 2. päivä kokonainen

Työskentelytavat

• Tehtävät
  • Esittäytyminen & verkostoituminen
  • Perinteinen koulutus
  • Keskustelut, ryhmäkeskustelut
  • Ryhmätyöt
  • Työkirja ja sertifikaatti

Palautetta osallistujilta:

• ”Napakka paketti.”
  • ”Kiitos. Erinomainen koulutus kaiken kaikkiaan.  Kaikilla puhujilla oli selkeä tyyli ja hyvä tapa esiintyä.”
  • ”Selkeä kokonaisuus Advisory Boardin toiminnasta sekä yrityksen että jäsenen kannalta. Uusi aihealue , kun nämä  johtoryhmä-hallitus-toimitusjohtaja -mallit ovat jo tutumpia.  AB-toiminta tulee varmasti lisääntymään Suomessa.”
  • ”Oppeina mm. Advisory Boardin merkitys myös hallitustyölle ja ero hallitustyön ja AB välillä. Myös AB kokoaminen ja kompetenssien merkitys tuli selkeästi esille”

Edellisen kurssin palautekeskiarvo oli erinomainen 4,7 asteikolla 1-5.

HYVÄKSYTTY ADVISORY BOARD -JÄSEN  (HAB) -valmennus

1. päivä torstaina 30.9.2021 klo 12.00 -16.00
2. päivä perjantaina 1.10.2021 klo 9.00 -16.00

Sisältö päivien aikana

Yrityksen hallinto, hallitus ja neuvonantajien käyttö – yleiskatsaus

• Yrityksen hallinto, johdon ja hallituksen roolli ja vastuut, perustiedot
  • Visio, missio, strategia ja arvot
  • Johtaminen, strategiatyökalut ja skenaariomallit

Advisory Board -toimintamalli

• Advisory Board –toiminta yleisesti
  • Toimintamallien esittely
  • Käynnistämisen vaiheet (verkkokurssin summary)

Win-Win asetelma

• Yritys / organisaatio, jäsen, elinkeinoelämä

Tehokas Advisory Boardin jäsen

• Rooli, jäsenenä sekä ryhmässä toimiminen ja ryhmäytyminen (luottamuksen synty ja ylläpito)
  • Vastuut, vastuullinen neuvonantaminen
  • Julkisuus / viestintä, jäsenyyden
    merkitys ammatillisessa henkilöbrändissä
  • Boardin käynnistämisen ja ylläpidon tuki
  • Rotaatio ja alumni, mitä Advisory Boardin jälkeen

Lopuksi

• Palaute verkkokurssiin liittyvästä työkirjasta
  • Sertifikaatti
  • HAB alumnin rekisteri, ml. hissipuhe

Valmennuksen hyväksytysti suorittaneille osallistujille myönnetään Hyväksytty Advisory Boardin jäsen -sertifikaatti HAB sekä heidät lisätään julkiseen Advisory Board -aluminrekisteriin, josta yritykset hakevat osaajia.

Jäsenetuhinta 1290,00 €
hinta 1690,00 €

Kauppakamarien jäsenorganisaatioiden henkilöstö osallistuu koulutuksiin aina edullisimmalla jäsenetuhinnalla.
Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali ja ohjelmaan merkityt tarjoilut lähikoulutuksessa.
Hintoihin lisätään alv 24%.

Asiantuntijana: toimitusjohtaja Tarja Ilvonen, Senior Headhunter, InHunt Boards Oy

Tarjalla on mittava kokemus monipuolisesta liiketoiminnan kehittämisestä ja muutosjohtamisesta. Hän on toiminut mm. toimitusjohtajana, Group Controllerina ja liiketoiminnan kehittäjänä. Tarja on ollut useiden johtoryhmien jäsenenä sekä Suomessa että kansainvälisesti. Hän on pitkän linjan asiakaskokemusammattilainen. InHuntissa headhunting työn lisäksi hän vastaa hallitus- ja Advisor -toimintamalleista, valmennuksista ja arvioinneista. Tarja on tehnyt hallitustyötutkimusta Customer Advocates on Board vuodesta 2015 ja hänen kirjansa Nyt olisi nuijalle töitä – asiakasymmärrystä hallitustyöhön julkaistiin 2018.