Hybridityö työlainsäädännön, verotuksen ja sosiaaliturvan näkökulmasta | striimi

Ilmoittaudu täällä

Aika: 24.9.2021 klo 8:50 - 12:30
Paikka: Omalta koneelta
Ilmoittaudu viimeistään 23.9.2021

”Olen muuttamassa lämpöisempään maahan vähäksi aikaa ja ajattelin hoitaa sieltä työt, lienee OK?”  Mitä vastaat ja mitä kaikkea on otettava huomioon?

Etätyöskentely asettaa työnantajalle uusia haasteita. Työnantajan velvollisuudet ovat voimassa silloinkin, kun työpiste sijaitsee työntekijän kotona tai työtä tehdään kenties kokonaan eri maasta. Suomen rajojen ulkopuolella työskentely haastaa myös tarkastamaan verotukseen ja sosiaaliturvaan liittyvät asiat. Myös Suomen sisällä eri toimipaikoissa työskentelyssä on asioita, jotka työnantajan on hyvä ottaa huomioon.

Ohjelmassa:

• Hybrityö ja työlainsäädäntö
  • Hybridityö ja verotus
  • Hybridityö ja sosiaaliturva

”Olen muuttamassa lämpöisempään maahan vähäksi aikaa ja ajattelin hoitaa sieltä työt, lienee OK?” Tämä kysymyksen muotoon asetettu toteamus on esitetty useille työnantajille viime aikoina. Mitä vastaat ja mitä kaikkea on otettava huomioon? Olemme tottuneet koronapandemian aikana etätyöskentelyyn. Se asettaa työnantajalle uusia haasteita. Työnantajan velvollisuudet ovat voimassa silloinkin, kun työpiste sijaitsee työntekijän kotona tai työtä tehdään kenties kokonaan eri maasta. Suomen rajojen ulkopuolella työskentely haastaa myös tarkastamaan verotukseen ja sosiaaliturvaan liittyvät asiat. Myös Suomen sisällä eri toimipaikoissa työskentelyssä on asioita, jotka työnantajan on hyvä ottaa huomioon.

Tilaisuudessa saat vastauksia mm. näihin kysymyksiin:

• Mitä työnantajan kannattaa ottaa huomioon, jos työntekijä haluaa tehdä oma-aloitteisesti etätöitä ulkomailta?
  • Missä tilanteissa kannattaa tehdä erillinen etätyösopimus?
  • Mitä työturvallisuuteen liittyvä seikkoja pitää ottaa huomioon etätyöskentelyssä?
  • Miten ulkomailla työskentely vaikuttaa työn verottamiseen?
  • Miten matkakustannusten korvauksia voidaan maksaa ulkomailla työskenneltäessä?
  • Etätyö ulkomailla– miten ja minne sosiaaliturva hoidetaan?

Asiantuntijat:
Osakas, asianajaja Outi Tähtinen, Asianajotoimisto Castrén & Snellman
Johtava asiantuntija Sari Wulff, Verohallinto, tulorekisteriyksikkö
Erityisasiantuntija, ulkomaantyön vakuuttaminen Marjaana Lundqvist, Eläketurvakeskus

STRIIMIN OHJE

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat tilaisuutta edeltävänä päivänä sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä sähköpostiosoitteeseen asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi

Jäsenetuhinta 320€ + alv 24%
Normaalihinta 420€ + alv 24%

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali.

Etäyhteyden avaaminen

Hybrityö ja työlainsäädäntö

• Hybridityö – mitä työnantajan tulee huomioida ohjeistuksessa
  • Sopimus hybridityöstä – missä tilanteissa tulee tehdä erillinen sopimus
  • Hybridityö ja työntekijöiden tasapuolinen kohtelu
  • Työturvallisuus hybridityössä

Osakas, asianajaja Outi Tähtinen, Asianajotoimisto Castrén & Snellman

10.10-10.20
Tauko

Hybridityö ja verotus

Etätyön verotus ulkomaankomennuksella ja Suomessa

• kuuden kuukauden säännön soveltuminen
  • verotus ulkomaalaisen etätyössä Suomessa

Matkakustannusten korvausten verotus hybridityötilanteissa

• eri työntekemispaikat verotuksen näkökulmasta
  • missä tilanteissa korvaukset voidaan maksaa verovapaasti?

Etätyön vaikutus henkilön verotukseen

• työnantajan hankkimien työvälineiden vaikutus verotukseen
  • etätyö ja matkakustannusten korvaukset
  • työntekijän vähennysoikeus