HR 3: Oikein laadittu työsopimus

Aika: 13.2.2018 klo 9:15 - 14:30
Paikka: Vinttikapsu, Original Sokol Hotel Lakeus, Torikatu 2, Seinäjoki
Ilmoittaudu viimeistään ma 5.2.2018
Kouluttaja: Kati Mattinen
Kenelle Jo työnantajana toimivat sekä rekrytointeja harkitsevat

Muistuta ilmoittautumisen päättymisestä Tästä saat kalenterisi muistuttamaan ilmoittautumisesta pari päivää ennen määräaikaa. Huomaa, että ilmoittautumismuistutuksen lisääminen omaan kalenteriin ei toimi ilmoittautumisena meille.

Vältä rekrytoinnin ja työsopimuksen sudenkuopat. Työnantajan kannattaa laatia työsopimus huolellisesti ja varautua jo etukäteen mahdollisiin muutostarpeisiin. Mitä työsopimukseen pitäisi kirjata ja onko joitain asioita, jotka olisi syytä jättää pois? Voiko työnantaja myöhemmin muuttaa työsopimuksen ehtoja? Mitä työnantajan pitää muistaa työntekijää rekrytoidessaan?

Koulutuksessa käydään läpi sitä, mistä työsuhteessa sovellettavat ehdot tulevat, mitä oikeuksia ja velvollisuuksia työsuhteen osapuolilla on ja millaisia asioita on pitää ottaa huomioon rekrytoinnissa.  Perehdymme myös tarkemmin työsopimuksen erilaisiin ehtoihin.

Vielä ehdit mukaan! Laita viesti heidi.sikkila@kauppakamari.fi tai soita 0400 568900!

Sisältö

 • Työnantajan oikeudet ja velvollisuudet rekrytoinnissa
 • Mitä asioita pitää ottaa huomioon työsopimusta solmittaessa?
  • Työehtosopimukset, työnjohto-oikeus ja muut normit
  • Työnantajan ja työntekijän velvollisuudet
 • Työsopimuksen tekeminen käytännössä
  • Määräaikaiset ja toistaiseksi voimassa olevat sopimukset
  • Osa-aikaiset ja tarvittaessa työhön kutsuttavat
  • Työsopimuksen ehdot
  • Työsopimuksen ehtojen muuttamiseen varautuminen

Hinta

Jäsenhinta 265€, normaalihinta 350€. Hintoihin lisätään alv 24%.

Hinta sisältää kahvituksen, koulutuksen, koulutusmateriaalit ja lounaan.

Ohjelma

9.15 kahvi
9.30 koulutus
12.15 – 13 lounas
14.30 koulutus päättyy

lakimies, VT Kati Mattinen, Helsingin seudun kauppakamari

lakimies, VT Kati Mattinen, Helsingin seudun kauppakamari

Kati toimii Helsingin seudun kauppakamarin lakimiehenä. Hän on työoikeuden ja palkkahallinnon asiantuntija ja pidetty kouluttaja. Mattinen osallistuu myös Kauppakamaritiedon Työsuhde ja palkanlaskenta -palvelujen päivittämiseen.

”Kati on huippuhyvä kouluttaja ja huippu myös neuvontapalvelun puolella. Aina saa apua ja vastaukset ovat selkeitä. Myös koulutustyyli on selkeä ja ymmärrettävä!”

Peruutusehto

Ilmoittautumisen voi peruuttaa kuluitta vähintään kaksi (2) viikkoa ennen tilaisuutta. 13–7 vuorokautta ennen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta ja tämän jälkeen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan koko osallistumismaksu. Etelä-Pohjanmaan kauppakamarilla on oikeus peruuttaa koulutustilaisuus ilman korvausvelvollisuutta ilmoittamalla asiakkaalle siitä sähköpostilla viimeistään 4 arkipäivää ennen tilaisuuden ajankohtaa. Ilmoittautumisen valmennuskokonaisuuteen tai laivaseminaariin voi peruuttaa veloituksetta väintään 21 vuorokautta ennen valmennuskokonaisuuden ensimmäisen jakson tai laivaseminaarin alkamista. 20–14 vuorokautta ennen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta ja tämän jälkeen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan koko osallistumismaksu. Matka- ja ulkomaanseminaareissa noudatetaan vastuullisen matkanjärjestäjän ilmoittamia peruutusehtoja. Peruutukset on tehtävä kirjallisesti.
Esteen ilmetessä voi osallistumisen luovuttaa kollegalle, osallistujamuutokset tulee tehdä hyvissä ajoin ennen tilaisuutta.