HHJ Puheenjohtajakurssi 8/2019 Uumaja

Aika: 28.8.2019 klo 13:13 - 23:30
Paikka: M/S Wasa Express, hotell U&ME, Rex Rådhuset, Uumaja
Ilmoittaudu viimeistään 16.8.2019
Kouluttaja: HHJ Ismo Salminen, Hallituspartnerit ry, HHJ Mikko Pihlajamäki, BLF Asianajotoimisto
Kenelle Kurssi sopii sekä hallitusten puheenjohtajille että puheenjohtajaksi aikoville.

Pk-yrityksen hallituksen rooli on kasvanut yhteiskunnassa ja siten myös yhteiskunnan kehittämisessä. Valtionhallinnon ja yksityisen sektorin yksi ajankohtaisista painopistealueista on yrittäjyyden edistäminen sekä pk-yritysten toiminnan kehittäminen ja kasvun tukeminen. Näin luodaan mahdollisuuksia uusien työpaikkojen syntymiselle ja vanhojen säilymiselle. Tässä työssä on pk-yrityksen hallituksella suuri strateginen rooli ja erityisesti sen puheenjohtajalla.

Tavoite: Hallituksen puheenjohtajuus käytännössä

Aiempien kurssien palautteita:
”Asiat ja esimerkit konkreettisia, hyvä! Asiat vietävissä käytäntöön.” ”Hyvä, vuorovaikutteinen. Kaikki toimi loistavasti eikä tullut tylsää vaihetta.”

Sisältö:

• Luodaan pohja pk-yritysten hallituksen puheenjohtajan käytännön työlle
  • Hallituksen ydintehtävät ja tehokkuudet
  • Yrityksen strategia sekä päätöksenteko- ja johtamisjärjestelmä
  • Kokouksen johtaminen ja työjärjestys.
  • Liiketoiminnan kehittäminen ja toimitusjohtajan katsaus.
  • Hallituksen ja puheenjohtajan vuorovaikutussuhteet.
  • Hallituksen puheenjohtajan tehtävät ja vastuut.

Pohjatiedot ja kohderyhmä: Osallistujilta edellytetään HHJ-kurssin käymistä tai vastaavien tietojen hallitsemista. Kurssi sopii sekä hallitusten puheenjohtajille että puheenjohtajaksi aikoville.

Kirjallisuutta: Hallituksen puheenjohtajan opas: johda pk-yritys menestykseen: Antero Virtanen, Eero Ottila, Kai Miesmäki, Pertti Mäntylä (sis. hintaan)

Lataa tästä HHJ Puheenjohtaja kurssi 2019 esite

Lisätiedot:
Pertti Kinnunen, toimitusjohtaja p. 040 5340 975, pertti.kinnunen@kauppakamari.fi
Heidi Sikkilä, palvelupäällikkö p. 0400 568 90, heidi.sikkila@kauppakamari.fi

Paikkoja rajoitetusti! Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu osoitteessa hhj.fi

Muutokset mahdollisia. Kurssin järjestämisen ehtona on kurssikohtaisen vähimmäisosallistujamäärän täyttyminen.

JAKSO 1: Puheenjohtajan peruskysymykset
Aika:      28.8.2019 klo 13.30-18.00
Paikka:  M/S Wasa Express & hotell U&ME, Uumaja
Luennoitsijat: HHJ Ismo Salminen, Hallituspartnerit ry, HHJ Mikko Pihlajamäki, BLF Asianajotoimisto

OHJELMA:
13.30 Ilmoittautuminen satamaterminaalissa
14.30 Avaus ja esittelyt
– Kurssin missio, puheenjohtajan työstä sanottua ja ohjelma
– Osallistujan nimi, taustaorganisaatio, mitä odottaa kurssilta

15.20 Ryhmätyöt:
Ryhmiin jako ja tehtävänanto
1. Mitkä ovat hallituksen ydintehtävät? (jakso 1)
2. Mitä puheenjohtajan on tiedettävä strategiasta? (jakso 1)
3. Millä tavoin puheenjohtaja kehittää yrityksen liiketoimintaa? (jakso 2)
4. Mitä ovat hallituksen puheenjohtajan tärkeimmät tehtävät? (jakso 2)

15.55 Omistajien ja hallituksen tehtävät sekä vastuut
– Omistajien hallituksen toimitusjohtajan ja johtoryhmän tehtäväjako
– Kuka on vastuussa yrityksen kehittämisestä?
16.45 Kahvitauko
17.00 Tulevaisuuden varmistaminen
– Strategian toteutumisen seuranta ja yrityksen suorituskyvyn parantaminen
18.20 Yhteenveto ja seuraavan päivän ohjelma
18.30 Jakso päättyy (Suomen aika)

Laiva Uumajan satamassa klo 18.00 paikallista aikaa. Kuljetus hotellille ja sisäänkirjautuminen.

20.00 Illallinen Rex Brasserie

– Todistusten jako

Kuljetus satamaan. Laiva lähtee klo 18.00

19.00 Illallinen laivan saaristolaispöydyssä
23.30 Laiva Vaasassa (Suomen aikaa)

Paikkoja rajoitetusti!
Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Ilmoittaudu osoitteessa hhj.fi

Jäsenhinta 1600€ /hlö.
Normaalihinta 2200€/hlö.
Hintoihin lisätään alv 24%. Hinta sisältää laivamatkat, yöpymisen, mainitut ruokailut, kuljetukset Uumajassa sekä kurssin aineistot, lisäksi Hallituksen puheenjohtajan opas -kirja (arvo 137€).

Perumisehdot: Kahta viikkoa ennen kurssin alkua perutusta paikasta perimme 50 % osallistumismaksusta. Viikkoa ennen koulutuksen alkamista tai myöhemmin tehdyistä perumisista perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan.

Ilmoittauduin juuri - lisää sähköiseen kalenteriini
Tästä voit ilmoittauduttuasi lisätä ajankohdan ja sisällön kalenteriisi. Huomaa, että omaan kalenteriin lisääminen ei toimi ilmoittautumisena meille. Ilmoittautuminen tapahtuu aina oheisella lomakkeella.

Osallistumisen voi peruuttaa maksutta ennen ilmoittautumisajan  päättymistä. Viikkoa ennen perutuista kurssipaikoista perimme 50 % osallistumismaksusta. Kolmea päivää ennen tilaisuutta tai myöhemmin tehdyistä peruutuksista perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Ilmoittautumisen voi perua maksutta toimittamalla meille sairaslomatodistuksen. Esteen sattuessa ilmoittautuneen henkilön tilalle voi tulla toinen. Lisätietoa ilmoittautumiseen