HHJ® Hyväksytty hallituksen jäsen-kurssi 2022/01 verkkokurssi

Paikka: omalta laitteelta
Ilmoittaudu viimeistään 17.1.2022
Kouluttaja: useita
Kenelle hallitustyötä jo tekeville ja sitä vasta harkitseville, yrittäjille ja yritysjohtajille

Hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ®) -kurssi sopii niin hallitustyöskentelyn aktivoimiseen kuin sen kehittämiseenkin. Kurssista on hyötyä hallitustyötä jo tekeville ja sitä vasta harkitseville. Kurssi auttaa myös yrittäjiä ja yritysjohtajia saamaan hallitustyöskentelystä aiempaa enemmän irti.

Yrittäjä, yritysjohto, omistajat ja rahoittajat tarvitsevat tuekseen eri alojen kokeneita asiantuntijoita ja liiketoimintaosaajia, jotta yritys kykenisi kaupallistamaan tuotteitaan, kasvamaan, uudistumaan ja laajentamaan markkina-alueitaan samalla säilyttäen kannattavuutensa. Myös erilaiset murrokset kuten sukupolvenvaihdokset, omistajamuutokset, kansainvälistyminen, kasvunopeus ja markkinahäiriöt ovat helpoimmin hallittavissa, kun yrityksestä löytyy laajalti kokemusta. Hallitustyöskentelyn avulla voidaan parhaiten sitoa yritykseen sen tarvitsemat ulkopuoliset resurssit toimivan johdon tai yrittäjän tueksi.

Kurssin toteuttavat Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan kauppakamarit yhdessä. #yhdessäyritystenpuolesta

Katso video HHJ® -kurssista

Kurssi sisältää runsaasti käytännönläheisiä esimerkkejä erilaisten yritysten hallitustyöskentelystä ja sen merkityksestä menestyksessä. Kurssilla ratkotaan ryhmätöinä todellisten yritysten hallitustyön kysymyksiä.

Lue Antero Virtasen blogikirjoitus:
Saako hallitus asioita aikaan?

Ilmoittaudu 17.1.2022 mennessä TÄSTÄ
(uusi hhj.fi sivun käyttäjä: rekisteröidy, jonka jälkeen ilmoittaudu kurssille)

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

palvelupäällikkö Heidi Sikkilä
heidi.sikkila@kauppakamari.fi

Tervetuloa aktivoimaan ja kehittämään hallitustyöskentelyä HHJ® -kurssille!

HHJ – Hyväksytty hallituksen jäsen kurssi kokonaisuutena:

Kurssin laajuus:
Kurssi koostuu neljästä puolen päivän jaksosta (à 4h), joiden lisäksi on ryhmätyö (4–6h) ja lukupaketti.

Sisältö:
Kurssilla käsitellään hallituksen kokoonpano, rooli, vastuut, riskienhallinta ja työskentelytavat (raportointi, strategiatyö, palkitsemisjärjestelmät) erityisesti pk-yrityksen näkökulmasta ja käytännönläheisesti yritysesimerkkien avulla.

Kurssiin sisältyvä kirjallisuus:
Hyvä hallitustyö, 7. uudistettu painos, Juhani Erma, Tommi Rasila, Olli V. Virtanen
Listaamattomien yhtiöiden hallinnoinnin kehittäminen Corporate Governance: Keskuskauppakamari (liitteenä Hyvä hallitustyö -kirjassa)

HHJ -konsepti:
HHJ -konsepti on Tampereen kauppakamarin yhdessä Hallituspartnerit ry:n kanssa alulle panema valtakunnallinen koulutuskokonaisuus, jossa on mukana 19 kauppakamaria. HHJ -koulutuskokonaisuus koostuu HHJ -kurssista, HHJ -tutkinnosta, HHJ -puheenjohtajakurssista sekä HHJ -yhteisöstä.

HHJ -tutkinto
HHJ -kurssiin osallistuneilla on mahdollisuus osallistua erilliseen Tampereen kauppakamarin järjestämään HHJ-tutkintotilaisuuteen.

HHJ -yhteisö
HHJ -yhteisön jäseneksi pääsevät HHJ -kurssin suorittaneet henkilöt eri kauppakamarien alueilta.

Jäsenhinta 1750 euroa (+alv)
Normaalihinta 2500 euroa (+alv)

Kauppakamarien jäsenorganisaatioiden henkilöt osallistuvat koulutuksiin aina edullisimmalla jäsenetuhinnalla.
Hintaan sis. koulutuksen ohella sähköinen työtila kurssin ajaksi, koulutusmateriaali ja ohjelmaan merkityt tarjoilut.

• 1. jakso tiistai 25.1. klo 10.00–16.00 Aiheena hyvä hallintotapa
  • 2. jakso tiistai 1.2.2022  klo 10.00–16.30  Aiheena hallituksen ja hallitustyön organisointi
  • 3. jakso keskiviikko 9.2.2022 klo 10.00–15.30 Aiheena strategiatyö
  • Ryhmätyöpäivä tiistai 15.2.2022 klo 12.00-16.00 (Ryhmätyöpäivänä kokoonnutaan kohdeyrityksessä tai muussa ryhmän kesken sovitussa paikassa)
  • 4. jakso tiistai 22.2. klo 8.30–16.30 Aiheena yrityksen talouden seuranta ja ohjaus

Ilmoittautumisen voi peruuttaa kuluitta vähintään viikko (1) viikkoa ennen tilaisuutta. 7-5 vuorokautta ennen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta ja tämän jälkeen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan koko osallistumismaksu.

Etelä-Pohjanmaan kauppakamarilla on oikeus peruuttaa koulutustilaisuus ilman korvausvelvollisuutta ilmoittamalla asiakkaalle siitä sähköpostilla viimeistään 2 arkipäivää ennen tilaisuuden ajankohtaa. Koulutuksen toteuttamisen ehtona on riittävä osallistujamäärä.