HHJ® – Hyväksytty hallituksen jäsen -kurssi 2/2021

Paikka: Seinäjoki, tarkentuu myöhemmin
Ilmoittaudu viimeistään 15.2.2021
Kouluttaja: useita
Kenelle hallitustyötä jo tekeville ja sitä vasta harkitseville, yrittäjille ja yritysjohtajille

Hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ®) -kurssi sopii niin hallitustyöskentelyn aktivoimiseen kuin sen kehittämiseenkin. Kurssista on hyötyä hallitustyötä jo tekeville ja sitä vasta harkitseville. Kurssi auttaa myös yrittäjiä ja yritysjohtajia saamaan hallitustyöskentelystä aiempaa enemmän irti.

Yrittäjä, yritysjohto, omistajat ja rahoittajat tarvitsevat tuekseen eri alojen kokeneita asiantuntijoita ja liiketoimintaosaajia, jotta yritys kykenisi kaupallistamaan tuotteitaan, kasvamaan, uudistumaan ja laajentamaan markkina-alueitaan samalla säilyttäen kannattavuutensa. Myös erilaiset murrokset kuten sukupolvenvaihdokset, omistajamuutokset, kansainvälistyminen, kasvunopeus ja markkinahäiriöt ovat helpoimmin hallittavissa, kun yrityksestä löytyy laajalti kokemusta. Hallitustyöskentelyn avulla voidaan parhaiten sitoa yritykseen sen tarvitsemat ulkopuoliset resurssit toimivan johdon tai yrittäjän tueksi.

Katso video HHJ® -kurssista

Kurssi sisältää runsaasti käytännönläheisiä esimerkkejä erilaisten yritysten hallitustyöskentelystä ja sen merkityksestä menestyksessä. Kurssilla ratkotaan ryhmätöinä todellisten yritysten hallitustyön kysymyksiä.

Lue Antero Virtasen blogikirjoitus:
Saako hallitus asioita aikaan?

Ilmoittaudu 15.2. mennessä TÄSTÄ
(uusi hhj.fi sivun käyttäjä: rekisteröidy, jonka jälkeen ilmoittaudu kurssille)

Tervetuloa aktivoimaan ja kehittämään hallitustyöskentelyä HHJ® -kurssille!

HHJ – Hyväksytty hallituksen jäsen kurssi kokonaisuutena:

Kurssin laajuus:
Kurssi koostuu neljästä puolen päivän jaksosta (à 4h), joiden lisäksi on ryhmätyö (4–6h) ja lukupaketti.

Sisältö:
Kurssilla käsitellään hallituksen kokoonpano, rooli, vastuut, riskienhallinta ja työskentelytavat (raportointi, strategiatyö, palkitsemisjärjestelmät) erityisesti pk-yrityksen näkökulmasta ja käytännönläheisesti yritysesimerkkien avulla.

Kurssiin sisältyvä kirjallisuus:
Hyvä hallitustyö, 7. uudistettu painos, Juhani Erma, Tommi Rasila, Olli V. Virtanen
Listaamattomien yhtiöiden hallinnoinnin kehittäminen Corporate Governance: Keskuskauppakamari (liitteenä Hyvä hallitustyö -kirjassa)

HHJ -konsepti:
HHJ -konsepti on Tampereen kauppakamarin yhdessä Hallituspartnerit ry:n kanssa alulle panema valtakunnallinen koulutuskokonaisuus, jossa on mukana 19 kauppakamaria. HHJ -koulutuskokonaisuus koostuu HHJ -kurssista, HHJ -tutkinnosta, HHJ -puheenjohtajakurssista sekä HHJ -yhteisöstä.

HHJ -tutkinto
HHJ -kurssiin osallistuneilla on mahdollisuus osallistua erilliseen Tampereen kauppakamarin järjestämään HHJ-tutkintotilaisuuteen.

HHJ -yhteisö
HHJ -yhteisön jäseneksi pääsevät HHJ -kurssin suorittaneet henkilöt eri kauppakamarien alueilta.

Jäsenhinta 1750 euroa (+alv)
Normaalihinta 2500 euroa (+alv)

Kauppakamarien jäsenorganisaatioiden henkilöt osallistuvat koulutuksiin aina edullisimmalla jäsenetuhinnalla.
Hintaan sis. koulutuksen ohella sähköinen työtila kurssin ajaksi, koulutusmateriaali ja ohjelmaan merkityt tarjoilut.

Lisätiedot:
palvelupäällikkö Heidi Sikkilä
heidi.sikkila(at)kauppakamari.fi

• 1. jakso tiistai 23.2. klo 11.00–17.00 Aiheena hyvä hallintotapa
  • 2. jakso tiistai 9.3. klo 11.00–17.00  Aiheena hallituksen ja hallitustyön organisointi
  • 3. jakso tiistai 16.3. klo 11.00–17.00 Aiheena strategiatyö
  • Ryhmätyöpäivä tiistai 23.3. klo 12.45–17.15 (Ryhmätyöpäivänä kokoonnutaan kohdeyrityksessä tai muussa ryhmän kesken sovitussa paikassa)
  • 4. jakso tiistai 30.3. klo 8.30–16.30 Aiheena yrityksen talouden seuranta ja ohjaus

Ennen 1,2 ja 3:n jakson alkua on tarjolla lounas klo 11.00-12.00