WEBINAARI: Häirintä ja epäasiallinen kohtelu työpaikalla

Aika: 28.4.2020 klo 13:00 - 16:00
Paikka: Omalta koneelta
Ilmoittaudu viimeistään 27.4.2020
Kouluttaja: lakimies Alexa Kavasto, AK Law Oy

Yhteistyökyvyttömyys, epäasiallinen kohtelu ja häirintä vaikuttavat koko työyhteisöön heikentämällä työilmapiiriä ja toiminnan tehokkuutta.

Yhteistyökyvyttömyyden voidaan perustellusti sanoa olevan osa ammattitaitoa.

Käytännönläheisessä koulutuksessa käydään läpi yhteistyökyvyttömyyttä, häirintää ja epäasiallista kohtelua työpaikalla monesta eri näkökulmasta ja selvitetään, miten näitä työelämän ikäviä ilmiöitä voitaisiin ennakollisesti ehkäistä.

Koulutuksessa saat vastauksen muun ohella seuraaviin kysymyksiin:

• Mitä leipääntyneen alaisen kanssa voi tehdä? Onko esimiehellä oikeus edellyttää
työntekijältä yhteistyökykyisyyttä?
• Mikä ylipäätään on häirintää ja epäasiallista kohtelua?
• Minkälaisia ovat häirinnän ennaltaehkäisyn keinot? Minkälaiset ohjeet työpaikalla tulisi tehdä häirinnän ehkäisemiseksi?
• Mikä on riskien ja vaarojen arviointi ja mikä on työsuojelun toimintaohjelma?
• Mikä on esimiesten ja johdon toimintavelvoitteet ja vastuu häirintätapauksissa? Mikä on esimiehen henkilökohtainen vastuu häirintätapauksissa? Entä jos häirintäilmoitus tehdään anonyymisti?
• Minkälainen on puuttumisprosessi työpaikalla käytännössä? Minkälaista dokumentaatiota häirinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta tulisi tehdä?

Ilmoittauduthan 21.4.2020 mennessä tästä
tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi p. 040 533 8537.

Koulutus järjestetään yhdessä Oulun kauppakamarin kanssa.

Webinaarin ohjeet
Saat ennen tilaisuutta kalenterikutsun, millä osallistua Teams:n kautta pidettävään koulutukseen. Osallistu omalta koneeltasi. Tarvitset vain nettiyhteyden ja kuulokkeet. Webinaari toteutetaan livenä, voit esittää kysymyksiä sekä osallistua keskusteluun.

Häirintä ja epäasiallinen kohtelu
• Häirinnän ennaltaehkäisyn työkalut
• Häirintään puuttuminen käytännössä
• Työnantajan vastuu ja vastuun kohdentuminen organisaatiossa

Yhteistyökyvyttömyys
• Yhteistyökyky osana ammattitaitoa
• Käytännön keinot yhteistyökyvyttömän työntekijän johtamiseen

”Vaikka aihe oli laaja, kouluttaja tiivisti hienosti. Häntä jaksaa kuunnella. Hyvä kouluttaja!”

”Kouluttajalla selkeä esiintymistyyli ja hyvät esimerkit.”

”Erittäin asiantunteva kouluttaja. Kiitos!”

Osallistuminen päivän molempiin koulutuksiin (aamupäivällä Työsuhteen päättäminen henkilökohtaisilla perusteilla): jäsenetuhinta 390 € - hinta 550 €.

Osallistuminen puolen päivän koulutukseen:
jäsenetuhinta 240 € - hinta 340 €.

Hintoihin lisätään alv 24%. Osallistumismaksuun sisältyy sähköinen koulutusmateriaali ja luento.
Muutokset mahdollisia. Koulutuksen järjestämisen ehtona on koulutuskohtaisen vähimmäisosallistujamäärän täyttyminen.

lakimies Alexa Kavasto, AK Law Oy

Asiantuntijana toimii väitöskirjatutkija, lakimies Alexa Kavasto. Kavasto on työoikeuteen erikoistunut lakimies, joka toimii tällä hetkellä oikeustieteellisessä tiedekunnassa väitöskirjatutkijana. Kavasto on toiminut useamman vuoden ajan asianajotoimistossa työoikeuteen erikoistuneena lakimiehenä. Kavasto on kirjoittanut useita työoikeudellisia teoksia ja pitänyt lukuisia suosittuja työoikeuden alaan liittyviä koulutustilaisuuksia.