Excel PowerPivot ja suuret tietoaineistot

Aika: 12.4.2017 klo 8:45 - 16:00
Paikka: Seinäjoki Areena, Komia-kabinetti, Kirkkokatu 23, Seinäjoki
Ilmoittaudu viimeistään ma 3.4.
Kouluttaja: Wistec Training Oy
Kenelle Tietoja raportiksi yhdistäville Windows Excel 2010-, 2013- ja 2016-käyttäjille.

Excel PowerPivot-lisäosalla voit käsitellä jopa erityyppisistä tietolähteistä saapuvia aineistoja. Palauta mieleen Pivot´n käyttö, hyödynnä tietomassojen analysoinnissa, tee tietomalli, opi DAX-funktiolaskennan perusteet.

Haluatko yhdistää tietoa useasta tietolähteestä yhdeksi valmiiksi Excel-pohjaiseksi raportiksi? Jopa niin, että käyttämäsi tietolähteet ovat erityyppisiä. Vai joudutko tuomaan Exceliin toisista järjestelmistä todella suuria tietomassoja analysoitavaksi?

Koulutuksessa opit hyödyntämään Excelin Power Pivot –lisäosaa, joka on mullistanut suurten tietoaineistojen käsittelyn ja raportoinnin Excelissä. Opit luomaan ns. Excel tietomallin ja analysoimaan tietoa Pivot-taulukossa. Kurssilla käydään läpi tietomallin luonti alusta saakka sekä perehdytään tiedon muokkaukseen sekä opitaan Power Pivotissa käytetyn DAX-laskennan perusteet. Kurssilla kerrataan myös Pivotin perusteet.

Sisältö

Mikä on Pivot-taulukko

 • Millaisissa tilanteissa Pivot-taulukoita kannattaa käyttää? Pivot-taulukkoraporttien käyttötarkoitus

Pivot-taulukkoraportin muodostaminen

 • Miten luon Pivot-taulukon? Peruspivotin luonti Excel-taulukosta
 • Miten rakennan Pivot-taulukon ja muokkaan rakenteita? Rivi-, Sarake- ja Arvo-kentät sekä suodattimet. Pivotin dynaamisuus.

Johdanto Power Pivotiin

 • Mikä on Power Pivot ja mihin sitä käyttäisin? Yleistä Power Pivotista
 • Miten saan Power Pivotin käyttööni? Tekniset vaatimukset ja toiminnot Excelissä

Power Pivotin tietolähteet

 • Mistä lähteistä voin tuoda tietoa Power Pivotiin ja miten? SQL Server, Access, tiedon tuonti Excelistä, tekstitiedon tuonti, muut mahdolliset lähtee

Tuodun aineiston käsittely Power Pivotissa

 • Mitä kaikkea voin tehdä Power Pivotissa? Taulujen yhteyksien tarkistaminen tai luonti, tauluissa olevan tiedon peruskäsittelyyn liittyvät perustoiminnot (mm. suodatukset, lajittelut, tietotyypit, muotoilut, tiedon piilottaminen), hierarkiat ja perspektiivit

Laskenta Power Pivotissa

 • Voinko tehdä Power Pivotissa laskentaa? Laskettujen kenttien ja sarakkeiden luonti DAX-kaavoilla.
 • Onko laskennassa mahdollisuus käyttää funktioita? Johdatus DAX-funktioihin.
 • Aineiston Pivot-raportointi
 • Miten luon Power Pivot aineistosta Pivot-raportin? Perusraportin luonti, erot tavallisesta Excel-taulukosta luotuun pivot-raporttiin verrattuna, suorituskykyilmaisimien (KPI) luominen

Power Pivot aineiston muu käyttö

 • Voinko luoda raportteja myös muuten kuin pivotoimalla? Lyhyt katsaus Power View (ei versiossa 2010!) ja Power Map –raportteihin.

Hinta

Jäsenhinta 325
Normaalihinta 525
Hinta sis. aamukahvi ja suolainen, koulutus, koulutusaineisto, lounas, iltapäiväkahvi ja pieni makea

Ohjelma

8.45 kahvi
9.00 koulutus
11.30 lounas
14.00 kahvi
16.00 koulutus päättyy

Juhana Liesimaan ICT-ura alkoi vuonna 1984 Commodore 64:sta. Vastapainoksi it-alan koulutus- ja konsultointityölle Junnu remontoi rintamamiestaloa. Yksi koulutusaiheista on ylitse muiden – Excel, jonka parissa Junnu viettää eniten aikaa, johtuen sen monipuolisuudesta ja käyttömahdollisuuksista asiakkaille.
– Nykyään Excel tarjoaa loistavia mahdollisuuksia myös omatoimisiin BI-työkaluihin. Niistä löytyy kaikkein vahvin osaamiseni. Parasta kaikissa Office – ym. koulutuksissa ihmisten kohtaamisen lisäksi on löytää kouluttautujan työtapoihin ja prosesseihin uusia, nopeampia ja helpompia työkaluja.
 Juhana Liesimaa

Peruutusehto

Ilmoittautumisen voi peruuttaa kuluitta vähintään viikko (1) viikkoa ennen tilaisuutta. 7-5 vuorokautta ennen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta ja tämän jälkeen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan koko osallistumismaksu.

Etelä-Pohjanmaan kauppakamarilla on oikeus peruuttaa koulutustilaisuus ilman korvausvelvollisuutta ilmoittamalla asiakkaalle siitä sähköpostilla viimeistään 2 arkipäivää ennen tilaisuuden ajankohtaa. Koulutuksen toteuttamisen ehtona on riittävä osallistujamäärä.