Esimiestyön haastavat tilanteet ja ratkaisumalli

Aika: 14.1.2021 klo 8:45 - 16:00
Paikka: Seinäjoki Areena, Kirkkokatu 23, B-halli, kokoustila B90, 2. kerros.
Ilmoittaudu viimeistään 8.1.2020
Kouluttaja: Henrietta Aarnikoivu, Protulos Oy
Kenelle Esimiehille ja johtavassa asemassa toimiville

Esimies arjessa kohtaa paljon myönteisiä asioita ja onnistumisia sekä myös haastavia vaikeita tilanteita.  Esimies elää mukana työyhteisön iloissa ja suruissa.

Esimiestehtävässä menestymisen ja siinä jaksamisen kannalta olennaista on hyväksyä tehtävään liittyvänä myös vaikeat tilanteet ja niiden ratkaiseminen. Täydellistä työyhteisöä ei ole olemassa. Menestyvä työyhteisö ei ole ristiriidaton, vaan menestyvä työyhteisö on sellainen, jossa on kyvykkyyttä ja valmiutta kohdata ja myös hyödyntää ristiriitoja ja vaikeita tilanteita sekä käsitellä niitä.

Työyhteisön ilmapiirillä on merkitystä. Hyvinvoivan ja tavoitteet saavuttavan työyhteisön esimies rakentaa ja edesauttaa omalla toiminnallaan hyvän ilmanpiirin rakentumista.  Hyvä ilmapiiri ennaltaehkäisee ristiriitatilanteiden syntymistä ja mahdollistaa myös vaikeiden tilanteiden hyödyntämisen oppimiskokemuksina ja toiminnan kehittämisessä.

Esimiestyön haastavat tilanteet -valmennuksessa esimies saa kattavasti välineitä rakentaa työyhteisöä, jossa keskitytään olennaiseen ja omataan kyvykkyyttä käsitellä haastavia, vaikeita tilanteita.  Keskiössä on myös esimiehen oma jaksaminen.  Päivän aikana esimies saa välineitä ja oivalluksia oman hyvinvointinsa ja ”esimieskuntonsa” ylläpitämiseen.

Tilaisuudessa käsitellään konkreettisella tasolla erilaisia esimiesten kokemia ”yleisiä” haastavia tilanteita. Lisäksi osallistujilla on mahdollisuus nostaa tilaisuudessa käsiteltäväksi tapaus- ja tilanne-esimerkkejä.

Hyödynnä myös pysyvä määräalennuksemme, ilmoita 5 – maksa 4!

Asiakkaidemme ja henkilökuntamme terveys on meille ensiarvoisen tärkeää ja voit turvallisesti tulla lähikoulutuksiimme. Noudatamme ja seuraamme jatkuvasti viranomaisten ohjeistuksia ja määräyksiä. Huomioimme tilaisuuksiemme osallistujamäärissä sen, että tarvittava turvaväli onnistuu. Myös hygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota. Kaikkiin kauppakamarin koulutuksiin voit osallistua myös etäyhteydellä!

Ilmoittauduthan 8.1. mennessä tästä tai
amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537
Lisätiedot: palvelupäällikkö Heidi Sikkilä, heidi.sikkila(at)kauppakamari.fi, p. 0400 568 900

Esimiehen rooli ja tehtävät 2020 -luvulla

• Onnistumisen puitteita luova esimies
  • valmentava ja sparraava esimies
  • odotukset ja tavoitteet näkyväksi tekevä esimies

Esimiehenä jaksaminen – esimiehen selviytymiskeinot

• itseään johtava esimies
  • esimiehen tukiverkosto
  • ratkaisukeskeinen asennoituminen

Tavoitteena olennaiseen keskittyvä hyvinvoiva työyhteisö

• perusta kunnossa – selkeys ja yhteinen ymmärrys
  • oikotietä onneen ei ole – struktuurin rakentaminen
  • systemaattiset teot – johdonmukainen toiminta
  • yhteisvastuullisuus ja yhteisöllisyys  – yhdessä tekeminen
  • yksilöiden johtaminen – tilannetaju ja tunneäly

Esimerkkejä haastavista tilanteista ja niiden ratkaisumalleista

• työntekijöiden väliset konfliktit ja yhteistyöongelmat
  • esimiehen ja alaisen välisen suhteen toimimattomuus
  • alisuoriutuminen
  • asiaton käyttäytyminen
  • yhteisen ymmärryksen puuttuminen
  • muutostilanteet
  • jatkuvat poissaolot

Miten tästä eteenpäin?

• olennaiseen keskittyvä ja ongelmanratkaisukykyinen hyvinvoiva työyhteisö ja työntekijät

”Henrietta on erinomainen kouluttaja ja hänellä on selkeä ulosanti ja hyvät esiintymistaidot. Oman lisänsä koulutukseen toi Henrietan omakohtainen vahva kokemus esimiestyöstä. Kerrankin kouluttaja joka jaksoi pitää mielenkiinnon koko koulutuspäivän ajan. Mukaan saatu materiaali on myös hyvä.”

Jäsenetuhinta 365 € + alv 24 %
Normaalihinta 550 € + alv 24 %

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali ja ohjelmaan merkityt tarjoilut.
Kauppakamarien jäsenorganisaatioiden henkilöstö osallistuu koulutuksiin aina edullisimmalla jäsenetuhinnalla.
Hyödynnä myös pysyvä määräalennuksemme, ilmoita 5 – maksa 4!

8.45 Ilmoittautuminen ja aamukahvi
9.00 Tilaisuuden avaus
11.30 lounas
14.00 iltapäiväkahvi
16.00 koulutus päättyy

Pidätämme oikeuden mahdollisiin hinnan- ja ohjelmanmuutoksiin. Koulutuksen järjestämisen ehtona on koulutuskohtaisen vähimmäisosallistujamäärän täyttymine

Ratkaisukeskeinen valmentaja, YTM Henrietta Aarnikoivu, ProTulos Oy

Kouluttajana toimii ratkaisukeskeinen valmentaja, YTM Henrietta Aarnikoivu, ProTulos Oy. Henrietta on ProTulos Oy:n perustaja. Hänellä on lähes 20 vuoden kokemus esimiehenä ja esimiestyön sekä johtamisen kehittäjänä. Puhujana ja valmentajana hänen onnistumisestaan kertovat erinomaiset asiakaspalautteet ja uskolliset asiakkaat.